Her er de fem bedst sælgende smartphones i historien

3

Nokia er med på listen over alle tiders bedst sælgende smartphones. iPhone 6-serien red på en bølge og topper listen.

Ingen over. Ingen under. iPhone 6-serien er den bedst sælgende smartphone nogensinde. Det konstaterer mediet Androidauthority.

Men måske giver det også selv. iPhone 6 blev nemlig lanceret for offenligheden under Apple Live – som var Apples keynote til lancering af deres populære produkter – 9. september 2014.

Apple red således på toppen af den bølge, som fra 2012 til 2015 anses for salget af smartphones’ gyldne periode. Her eksploderede salget af smartphones og smartphones blev for alvor allemandseje.

Svimlende mange iPhones

Ifølge Androidauthority solgte iPhone 6 og iPhone 6 Plus tilsammen 220 millioner enheder – det er tæt på at være tre gange så mange enheder som der er solgt af iPhone 7 og iPhone 7 Plus.

Blandt de bedst sælgende smartphones siden afdøde Steve Jobs lancerede iPhonen i 2007 er der hele tre Apple produkter, som tilsammen er solgt i knap 370 millioner eksemplarer. Dertil kommer salget af iPhones tre første generationer; iPhone, iPhone 3G og 3GS og iPhone 4 og 4S. Dertil kommer salget af iPhone 8 og iPhone X.

iPhone 5-serien solgte således 70 millioner eksemplarer, hvilket er det samme antal som Samsung formåede med Galaxy S3, mens iPhone 7-serien blev solgt i 78 millioner styk og iPhone 6-serien som skrevet blev solgt i 220 millioner eksemplarer.

Ind i mellem kniber Samsungs 2013-model Galaxy S4 sig med 80 millioner eksemplarer.

Nokia ind som overraskende toer

Men den næstmest sælgende smartphone i historien er nok en overraskelse for de fleste. Her troner Nokia nemlig med budget-modellen 5230.

Ifølge Androidauthority var Nokia 5230 aldrig tænkt som en smartphone – og er det egentlig heller ikke i moderne forstand. Den blev sendt på markedet i 2009 og nåede et salgstal på monstrøse 150 millioner styks.

Specifikationerne på Nokia 5230 var bestemt ikke noget at prale af – 3,2-tommers skærm, 2 megapixel bagkamera og 70 megabyte internt lager – men ikke desto mindre er det kun iPhone 6-serien, som er solgt i flere eksemplarer.

Nye spillere på markedet

Ifølge Androidauthority skal man formentlig ikke forvente, at ovenstående tal bliver slået foreløbig på grund af den øgede konkurrence på markedet i de senere år.

Således har producenter som Huawei og Oppo taget markedsandele og lagt sig i halen på giganterne Apple og Samsung.

Listen ser således ud:

  1. 70 millioner styk: Galaxy S3/iPhone 5
  2. 78 millioner styk: iPhone 7 og iPhone 7 Plus
  3. 80 millioner styk: Galaxy S4
  4. 150 millioner styk: Nokia 5230
  5. 220 millioner styk: iPhone 6 og iPhone 6 Plus

Mere om historien

Med til historien om Nokia 5230 hører, at den ikke understøttede wifi-forbindelse. Den var desuden født med styresystemet Symbian, som begyndte som et samarbejde mellem Ericsson, Nokia, Motorola og Psion, men som Nokia i 2008 – for den nette sum at 410 millioner US-dollars – blev eneejer af.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer