Ikea på vej med billige elektriske rullegardiner

4

Ikea er på vej med elektriske rullegardiner med appstyring næste år. Ikea ventes at blive markant billigere end konkurrenterne.

Ikea er på vej med elektriske rullegardiner (Kilde: Teknikveckan)
Ikea er på vej med elektriske rullegardiner (Kilde: Teknikveckan)

Der findes et væld af produkter, som er ved at forvandle de almindelige danske hjem til smarthomes.

Måske har du allerede pærer i dine lamper, der kan adlyde kommandoer, som du giver via Google Home eller anden personlig assistent. Ja, så er du nok også i målgruppen for dette produkt. Elektriske rullegardiner.

Allerede i september var der rygter om, at Ikea var på vej med et udvalg af nye produkter til smarthomes.

Nyt IKEA-lineup på vej: Kontakter og motoriserede persienner

Nu har Ikea meldt ud, at de i februar 2019 er klar med deres bud på smarte rullegardiner, som tilføjes deres ”Trådløs-serie”.

GUIDE: 5 ting du skal tænke over før du køber en robotstøvsuger

Det elektriske rullegardin vil komme i to forskellige varianter, der får navnene Kadrilj og Fyrtur. Kadrilj er det klassiske rullegardin, mens Fyrtur er et mørklægningsgardin.

Foruden Google Assistant, så understøtter Ikeas Trådløs-serie også Apples HomeKit og Amazon Alexa. Ligesom de kan styres med applikationen app’en til IKEA TRÅDFRI.

Nu invaderer Google dit hjem med Google Home

I forhold til konkurrerende produkter, så bliver Ikeas bud angiveligt rigtigt billigt. Den svenske hjemmeside Teknikveckan skriver, at priserne vil være mellem 99,95 og 139 Euro – afhængig af størrelse og model.

 – Copenhagen Blinds – når persiennerne bliver smarte

De helt korrekte danske priser er ikke offentliggjort, men eftersom gardinerne skulle komme til salg i februar 2019, så varer det altså ikke længe før, at du kan få Kadrilj eller Fyrtur hjem i stuen og soveværelse og hænge.

PODCAST: Sådan lærte Google Assistant at tale dansk

Mere til historien

Du kan høre vores podcast-udsendelse, hvor vi snakker om smarthomes. Her ser vi både på fordelene og ulemperne ved et smarthome. Preben Mejer, direktør i RadrLab, deltager også i programmet og kommer med hans tanker om, hvor smarthomes er på vej hen i fremtiden.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer