Nyt IKEA-lineup på vej: Kontakter og motoriserede persienner

1

RYGTE: IKEA kommer med flere smarthome-produkter i Tradfri-serien. Styring af persienner og stemmestyret smartplug er på vej.

Noget tyder på, at IKEA arbejder på en hel serie af produkter inden for smarthome kategorien, skriver The Verge. Tehjournalisten Dave Zatz har fundet nogle dokumenter hos FCC, der beskriver en fjernbetjening, som kan anvendes til styring af motoriserede smart-persienner.

Måske er der også såkaldte ”smartplugs” på vej, til styring af produkter der i sig selv bare ”dumme” tænd/sluk enheder. Eksempelvis en lampe med en almindelig pære.

En smartplug kommer med en fjernbetjening, der kan med en magnet kan sættes på metaloverflader, så knap-styring altså stadig er muligt. Rækkevidden er 10 meter. IKEA’s smartplug vil lige som de andre produkter i serien understøtte Apple HomeKit, Google Assistant og Alexa.

Netop nu er der kun smartlys-produkter i IKEA’s ”Tradfri”-lineup, men måske er en større mængde af produkter altså på vej.

GUIDE: 5 ting du skal tænke over før du køber en robotstøvsuger

Lanceringen af de nye Tradfri IKEA-produkter vil angiveligt ske i oktober.

Jeg har tidligere anmeldt smartpersienner fra den dyre kategori, men nu ser det ud til, at IKEA kommer med noget, der er mere mere prisvenligt. Smart-persienner lyder smart, men i dagligdagen giver de visse udfordringer. Læs mere i min anmeldelse af smartpersienner fra Copenhagen Blinds.

Lyt også til min tech-podcast. I episode 51 sætter jeg sammen med IT-guru Preben Mejer fokus på smarthome-teknologi.

En smartplug fra IKEA kan maksimalt trække 3.680 watt. Fjernbetjeningen har et batteri med en levetid på op til to år.

Mere til historien

IKEA har netop lanceret sin første Bluetooth højttaler kaldet Eneby. I 2019 kommer højttalerne Symfonisk, der kan tale sammen med ens nuværende Sonos Setup.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer