Nyt IKEA-lineup på vej: Kontakter og motoriserede persienner

RYGTE: IKEA kommer med flere smarthome-produkter i Tradfri-serien. Styring af persienner og stemmestyret smartplug er på vej.

Noget tyder på, at IKEA arbejder på en hel serie af produkter inden for smarthome kategorien, skriver The Verge. Tehjournalisten Dave Zatz har fundet nogle dokumenter hos FCC, der beskriver en fjernbetjening, som kan anvendes til styring af motoriserede smart-persienner.

Måske er der også såkaldte ”smartplugs” på vej, til styring af produkter der i sig selv bare ”dumme” tænd/sluk enheder. Eksempelvis en lampe med en almindelig pære.

En smartplug kommer med en fjernbetjening, der kan med en magnet kan sættes på metaloverflader, så knap-styring altså stadig er muligt. Rækkevidden er 10 meter. IKEA’s smartplug vil lige som de andre produkter i serien understøtte Apple HomeKit, Google Assistant og Alexa.

Netop nu er der kun smartlys-produkter i IKEA’s ”Tradfri”-lineup, men måske er en større mængde af produkter altså på vej.

GUIDE: 5 ting du skal tænke over før du køber en robotstøvsuger

Lanceringen af de nye Tradfri IKEA-produkter vil angiveligt ske i oktober.

Jeg har tidligere anmeldt smartpersienner fra den dyre kategori, men nu ser det ud til, at IKEA kommer med noget, der er mere mere prisvenligt. Smart-persienner lyder smart, men i dagligdagen giver de visse udfordringer. Læs mere i min anmeldelse af smartpersienner fra Copenhagen Blinds.

Lyt også til min tech-podcast. I episode 51 sætter jeg sammen med IT-guru Preben Mejer fokus på smarthome-teknologi.

En smartplug fra IKEA kan maksimalt trække 3.680 watt. Fjernbetjeningen har et batteri med en levetid på op til to år.

Mere til historien

IKEA har netop lanceret sin første Bluetooth højttaler kaldet Eneby. I 2019 kommer højttalerne Symfonisk, der kan tale sammen med ens nuværende Sonos Setup.

Nye farver til iPhone 16 Pro

Den næste generation af iPhone 16 Pro-modellerne ventes, at komme i nye farver. Se dem her.

(mere…)
Der teases for OnePlus Watch 2

Skal man tro de seneste rygter, så er OnePlus klar med et nyt smartwatch i næste uge, der ventes at hedde OnePlus Watch 2.

(mere…)
Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra – priserne er lækket

Xiaomi lancerer Xiaomi 14-serien i slutningen af måneden. Nu er de europæiske priser dukket op. Se dem her. 

(mere…)
Den næste iPhone SE får Dynamic Island

Skal man tro de seneste rygter, så får den næste iPhone SE ikke notch, men derimod Dynamic Island.

(mere…)
Samsung måske på vej med Galaxy Watch FE

Det tyder på, at Samsung er på vej med en Fan Edition af deres populære smartwatch, Galaxy Watch.

(mere…)
iPad Mini kan blive erstattet af foldbar enhed i 2026

Der svirrer rygter om, at Apple arbejder på en foldbar enhed, men lanceringen er ikke lige rundt om hjørnet – måske først i 2026.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram