Første mobil? Hvornår skal barnet have det?

Danskerne mener, at børnene skal være ældre end de reelt er når de skal have deres første mobil. Forskellen på hvad vi mener og gør, er stor.

Børn og smartphones (Foto: Telia)

Børn og smartphones (Foto: Telia)

Telia har i år, for sjette år i træk, spurgt danskerne om, hvornår de mener børn er klar til at få deres første mobiltelefon.

Overraskende nok, så viser det sig faktisk at alderen vi synes de skal have deres første mobil i er stigende. Dette er lidt opsigtsvækkende, da mange i dag er afhængige af deres smartphone og børnene ”vokser” op med én i hånden.

 - Børn kan nu betale med smartphonen

Det interessante er også, at en ting er hvad danskerne svarer og en anden ting er, hvad de gør.

Ifølge det danskerne svarer, så skal børnene have deres første telefon når de er 10,6 år gamle og gå i 4. klasse. Men det viser sig, i samme analyse, at de faktisk typisk er 8,5 år gamle når de får den første mobil.

Dermed er der altså en forskel på over to år mellem den alder, som mange altså mener er den rigtige alder og den alder hvor de får den første mobil.

Trygheden er baggrunden for første mobil

Forklaringerne på forskellen kan være mange. En af dem er selvfølgelig, at de danskere der har svaret i undersøgelsen måske ikke har børn i den alder osv. Så man kan have små børn og mene, at de skal være ældre – men på sigt blive påvirket af vennerne får og derfor skifte mening.

- ”Det er forståeligt, hvis stærkt eksponerede mediesager om eksempelvis digital mobning og spredning af billeder betyder, at mange danskere mener, at børn bør vente længst muligt med at få den første mobiltelefon. For langt de fleste forældre og børn er disse problemer dog heldigvis slet ikke en del af deres verden. Mobiltelefonen er omvendt et tryghedsskabende redskab, når børnene eksempelvis selv skal til at gå hjem fra skole eller tage bussen eller cyklen til fritidsaktiviteter,” siger privatkundedirektør hos Telia Gustav Berghog i en pressemeddelelse.

 - Sådan vælger du dit barns første mobil

Danske forældre svarer i undersøgelsen, at årsagen til deres barn har fået den første mobil er ”praktiske årsager”, ”forældrenes tryghed” og ”barnets tryghed”.

Som forældre skal man huske at tale med børnene om hvilken onlineverden, som åbner sig op for dem. Dette sker både på computer, tablet eller mobil.

- ”Adgangen til den digitale verden rummer uendelige muligheder og udfordringer. Vi håber derfor, at forældrene engagerer sig i det nye univers, som børnene bevæger sig ind i, når de får deres første mobil. Vi har som forældre pligt til at hjælpe vores børn med at agere i det digitale univers,” siger Gustav Berghog.

Undersøgelsen er foretaget af YouGov for Telia.

Mere til historien

Sidste år var tallet 9,2 år for hvor gamle børn var når de fik deres første mobil. Også i 2016 var de 8,5 år gamle.

Læs også:
- Egen mobil: Først når du er 9 år!

Hvordan undgås at børn sidder på deres telefoner i skolen 

Telefonen er et godt værktøj i skolen, men skal bruges med omtanke. Har du taget debatten om, hvordan dine børn bruger deres telefoner i skoletiden? 

(mere…)
Er du bange for et angreb mod dine data?

Hvor bekymret er du for at miste data ved et angreb fra IT-kriminelle?

(mere…)
Politiet advarer om narkosalgs SMS’er til børn

Københavns Politi er ude med en advarsel, da de har oplevet flere tilfælde, hvor børn helt ned til 8 år har modtaget narko-beskeder.

(mere…)
Deling af Netflix-login er et stort IT-problem

En ny rapport viser, at det kan være et stort problem for IT-sikkerheden, at dele koder til diverse steamingtjenester.

(mere…)
Corona har fremmet digitaliseringen

En ny rapport fra Danmarks Statistik viser, at perioden med coronanedlukninger m.m. har fremmet digitaliseringen hos danskerne.

(mere…)
Maneno – test af en læseapp for hele familien

ANMELDELSE: Vi har testet læseappen, Maneno, som motiverer børnene til læsning - både digitalt og i analoge bøger. Udvalget er stort, men er abonnementet pengene værd?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram