Egen mobil: Først når du er 9 år!

Gennemsnitsalderen er steget. Først i 3. klasse får danske børn deres egen mobiltelefon, lyder det i en ny undersøgelse.

Danske børn får mobil når de begynder at gå alene hjem fra skole (Kilde: Telia)

Danske børn får mobil når de begynder at gå alene hjem fra skole (Kilde: Telia)

Telia og analysefirmaet YouGov har i flere år spurgt danskerne om, hvor gammelt deres yngste barn har været, da  barnet fik sin første mobiltelefon. Og for første gang siden 2014 er gennemsnitsalderen nu steget.

 - Danske børn får mobiltelefon tidligere end før

I de seneste år har danske forældre svaret, at deres barn har fået den første mobil i 8 års alderen. Hvilket svarer til omkring 2. klasse. Men i den nyeste måling er gennemsnitsalderen steget til 9 år og to måneder på landsplan. Det svarer altså til en alder, hvor mange går i 3. klasse.

De danske forældre spørger ofte personalet i telebutikker og hos kundeservice, hvor gammelt deres barn skal være før det får sin egen mobiltelefon. Men der findes ikke ét rigtigt svar. Grunden til dette er, at behovet er forskelligt – ligesom folks økonomi, bopæl mv.

 - Ring til Julemanden - dine børn vil elske det

Mobilen skaber tryghed

En af grundene til dette kan være, at mobiltelefonen er med til at skabe tryghed for børnene. Men en mobiltelefon kan også være et stort ansvar. I dag kan mobilerne langt mere end før – og altså ikke kun ringe og sende SMS.

- ”Det er vores opfattelse, at forældre generelt gerne vil vente en smule længere med den første mobiltelefon, fordi en smartphone jo udover at være tryghedsskabende, samtidig er en kanal til en hel verden af websites, chat, sms’er, sociale medier med mere, som det kræver nogle forholdsregler og modenhed at bevæge sig ud i,” siger privatkundedirektør hos Telia Gustav Berghog.

 - Teenagere tørster efter mere mobildata

En tredjedel af forældrene svarer, at grunden til børnene har fået den første mobiltelefon er, at de skal til at gå til og fra skole selv.

- ”Tryghed er en afgørende faktor, når barnet skal have sine egen mobiltelefon. Derfor ser vi også ofte, at barnet får sin første mobiltelefon i forbindelse med et nyt klassetrin og nye hverdagsrutiner, når de f.eks. begynder at cykle alene til skole eller måske tage bussen til fritidsaktiviteter,” siger Gustav Berghog.

 - For meget skærmtid skader små børns sprog

Video: Ekspert: Treårige må gerne bruge en iPad

Mere til historien

Danske børn har også når de får den første mobiltelefon allerede stiftet bekendtskab med internettet, applikationer og online spil – enten via tablets eller computer. Ifølge undersøgelsen er danske børn i gennemsnit 6,8 år når de starter med at gå på eventyr i den digitale verden – på egen hånd.

Hvert andet barn har haft dårlige oplevelser på nettet

Ifølge en ny undersøgelse har mere end hvert andet barn haft ubehagelige oplevelser på nettet. De fortæller det dog ikke altid til forældrene.

(mere…)
Statsministeren ønsker mindre skærmtid i skolerne

Den danske statsminister, Mette Frederiksen (S), ønsker at eleverne bruger mindre tid foran skærme i skolen.

(mere…)
Mobiltelefoner og tablets udfordrer børns læselyst

Danske elever i 4. klasse ligger historisk lavt i stor international undersøgelse.

(mere…)
Nu skal forældre forstå deres børns digitale liv

En række organisationer vil hjælpe forældre med at navigere i børnenes digitale udfordringer fra mobning til datahøst.

(mere…)
Bag skærmen sidder spioner og manipulerer vores børn

TV 2 er klar en dokumentar, der påviser, hvordan techfirmaerne bevidst spekulerer i at misbruge vores børns data.

(mere…)
Borgerforslag vil stoppe techindustriens kommercielle udnyttelse af børn og unge

Folketinget er med 50.000 underskrifter til et borgerforslag tvunget til, at forholde sig til børns adgang til blandt andet sociale medieplatforme.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram