Egen mobil: Først når du er 9 år!

Gennemsnitsalderen er steget. Først i 3. klasse får danske børn deres egen mobiltelefon, lyder det i en ny undersøgelse.

Danske børn får mobil når de begynder at gå alene hjem fra skole (Kilde: Telia)

Danske børn får mobil når de begynder at gå alene hjem fra skole (Kilde: Telia)

Telia og analysefirmaet YouGov har i flere år spurgt danskerne om, hvor gammelt deres yngste barn har været, da  barnet fik sin første mobiltelefon. Og for første gang siden 2014 er gennemsnitsalderen nu steget.

 - Danske børn får mobiltelefon tidligere end før

I de seneste år har danske forældre svaret, at deres barn har fået den første mobil i 8 års alderen. Hvilket svarer til omkring 2. klasse. Men i den nyeste måling er gennemsnitsalderen steget til 9 år og to måneder på landsplan. Det svarer altså til en alder, hvor mange går i 3. klasse.

De danske forældre spørger ofte personalet i telebutikker og hos kundeservice, hvor gammelt deres barn skal være før det får sin egen mobiltelefon. Men der findes ikke ét rigtigt svar. Grunden til dette er, at behovet er forskelligt – ligesom folks økonomi, bopæl mv.

 - Ring til Julemanden - dine børn vil elske det

Mobilen skaber tryghed

En af grundene til dette kan være, at mobiltelefonen er med til at skabe tryghed for børnene. Men en mobiltelefon kan også være et stort ansvar. I dag kan mobilerne langt mere end før – og altså ikke kun ringe og sende SMS.

- ”Det er vores opfattelse, at forældre generelt gerne vil vente en smule længere med den første mobiltelefon, fordi en smartphone jo udover at være tryghedsskabende, samtidig er en kanal til en hel verden af websites, chat, sms’er, sociale medier med mere, som det kræver nogle forholdsregler og modenhed at bevæge sig ud i,” siger privatkundedirektør hos Telia Gustav Berghog.

 - Teenagere tørster efter mere mobildata

En tredjedel af forældrene svarer, at grunden til børnene har fået den første mobiltelefon er, at de skal til at gå til og fra skole selv.

- ”Tryghed er en afgørende faktor, når barnet skal have sine egen mobiltelefon. Derfor ser vi også ofte, at barnet får sin første mobiltelefon i forbindelse med et nyt klassetrin og nye hverdagsrutiner, når de f.eks. begynder at cykle alene til skole eller måske tage bussen til fritidsaktiviteter,” siger Gustav Berghog.

 - For meget skærmtid skader små børns sprog

Video: Ekspert: Treårige må gerne bruge en iPad

Mere til historien

Danske børn har også når de får den første mobiltelefon allerede stiftet bekendtskab med internettet, applikationer og online spil – enten via tablets eller computer. Ifølge undersøgelsen er danske børn i gennemsnit 6,8 år når de starter med at gå på eventyr i den digitale verden – på egen hånd.

Børn tester sig for psykiske sygdomme på TikTok

Børn og unge diagnosticerer sig selv med blandt andet ADHD via TikTok. Det bekymrer Børns Vilkår.

(mere…)
Mindre skærmtid øger den fysiske aktivitet

Skoleklasses fokus på skærmtid bekræfter ph.d.-afhandling om emnet.

(mere…)
Apple Watch-brugere får for lidt søvn

God nat! Apple Watch-ejerne sover for lidt.

(mere…)
Sirenen - det skal dine børn vide

GUIDE: Inden det nye system til beredskabsmeddelelser i Danmark går i luften bør forældre tale med deres børn.

(mere…)
Brugte telefoner? Nej tak!

Størstedelen af danskerne vil gerne være miljøbevidste, men brugt mobiltelefon eller anden brugt teknik gider kun få.

(mere…)
Forskning: Mindre skærmtid = færre konflikter

Mindre skærmtid til børn med ADHD giver bedre trivsel og færre konflikter i hjemmet. Børn uden ADHD kan måske også hjælpes.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram