Danske børn får mobiltelefon tidligere end før

0

Danske børn får deres første mobiltelefon tidligere end de seneste år, det viser en ny undersøgelse.

Børn og smartphones (Foto: Telia)
Børn og smartphones (Foto: Telia)

Der er ingen tvivl om, at der disse år er fuld skrue på den digitale udvikling. Det betyder også, at selv små børn benytter mange tekniske løsninger som streaming, apps og online spil.

Men hvor gammelt skal dit barn være før det får sin egen mobiltelefon? Det spørgsmål har Telia og YouGov spurgt en række danskere om i deres årlige undersøgelse. Resultatet viser, at gennemsnittet i år er lidt lavere, end det har været tidligere.

Ifølge den nye undersøgelse, så skal danske børn være præcis 8,49 år når de får deres første mobiltelefon. Tidligere har den gennemsnitlige alder været tættere på de 9-10 år.

Da YouGov i 2014 foretog en lignende undersøgelse for Telia viste den, at danske børn i gennemsnit var ni år, når de fik deres første mobiltelefon.

 – TIP: Sådan vælger du dit barns første mobil

Forskel på tablets og telefoner

En undersøgelse som Telenor tidligere fik foretaget viste, at der var forskel på aldersgrænsen for tablets og smartphones.

– ”Hos danskere med børn mener gennemsnittet, at 7,7 år er en passende alder at få sin første tablet, mens de der ikke har børn mener, at børnene skal vente til de er 9,3 år. Smartphones derimod skal man vente længere tid med at få. De voksne med børn har svaret, at de synes 10,3 år er det rigtige tidspunkt at få den første smartphone, mens de der ingen børn har mener, at børn skal vente til de er 11,2 år inden de er klar til at få deres første smartphone,” lød det i en undersøgelse Epinion lavede for Telenor tilbage i foråret 2014.

Børn, mobil, microsoft
Børn med smartphone (Foto: Microsoft)

Sidste år viste undersøgelsen fra Telia og YouGov, at danske børn ofte fik mobiltelefon når de var 8,6 år gamle. I undersøgelsen blev der svaret, at børnene ofte var omkring 10 år gamle når de fik deres første mobiltelefon.

 – Danske børn får mobil i 2. klasse

Københavnske børn får telefon først

Sammenligner vi undersøgelsen sidste år med i år, så viser den også, at børnene i København får deres første mobil når de i gennemsnit er 8,3 år. I Nordjylland må de vente ét helt år længere – nemlig til de er 9,3 år. I år er tallene ændret til 8,28 år i hovedstaden, mens de i Nordjylland nu i gennemsnit er 8,72 år. Dermed er Nordjyderne altså begyndt, at få mobiler næsten et halvt år tidligere end tilfældet var sidste år.

– ”Med egen smartphone får børnene selv adgang til en hel verden af webindhold, sociale medier, online spil, apps, chat og skype med videre uden forældrene nødvendigvis følger med. Det er derfor vigtigt, at forældrene hjælper børnene med at forstå de muligheder – og udfordringer – det medfører. Det kan man hente information og gode råd om f.eks. hos sit mobilselskab eller Red Barnet,” siger siger privatkundechef i Telia, Christoph Nørgaard.

Børn får ofte deres mobiltelefon i forbindelse med, at der kommer en ny hverdagsrutine. F.eks. når de skal gå hjem selv eller tage bussen til fritidsaktiviteter eller andet. Derfor nævner mange af forældrene også trygheden, det giver, at de og børn kan få kontakt med hinanden, som den vigtigste årsag til, at barnet skal have en mobiltelefon.

Mere til historien

Undersøgelsen fra Telia og YouGov viser også, at hver femte af alle 2-årige har benyttet applikationer eller været online, mens tallet er 34 procent af de 3-årige.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer