Hvornår må børn få deres første smartphone?

1

En ny undersøgelse fra Epinion har set nærmere på, hvornår danskerne mener, at børn må få deres første smartphone.

Barn med iPad i Fisherprice-cover (Foto: Fisherprice)
Barn med iPad i Fisherprice-cover (Foto: Fisherprice)

Hvornår er børn gamle nok til at få en smartphone? Nogen mener, at de allerede som syv-årige er klar, mens andre mener, de skal vente til, de er 11 år.

Undersøgelsen viser også klart, at der er forskel på holdningen hos voksne med og uden børn om, hvornår børn må få deres første smartphone, samt deres helt egen tablet. Forskellen på holdningen handler formentlig om, at dem med børn har diskussionen hjemme næsten dagligt.

Institutionsbørn opfostres med tablets

– ”I dag er det nok svært for mange børnefamilier at forestille sig en hverdag, hvor børnene ikke har adgang til smartphones og tablets, både til at holde kontakt med forældrene og til underholdning derhjemme og på lange køreture. Mobilnetværkene er i dag så stærke, at børnene mange steder kan sidde på bagsædet af bilen og streame musik, spille onlinespil og se Ramasjang- og Youtube-videoer. Det kan gøre familielivet både nemmere og sjovere, men når det er sagt, så kan det være en god idé at fastsætte retningslinjer for eksempelvis tidsforbrug, når man giver en smartphone eller tablet til sine børn,” siger Mikkel Torsting, der er privatkundedirektør i Telenor.

Børn skades af forældrenes mobilvaner

Hos danskere med børn mener gennemsnittet, at 7,7 år er en passende alder at få sin første tablet, mens de der ikke har børn mener, at børnene skal vente til de er 9,3 år.

Smartphones derimod skal man vente længere tid med at få. De voksne med børn har svaret, at de synes 10,3 år er det rigtige tidspunkt at få den første smartphone, mens de der ingen børn har mener, at børn skal vente til de er 11,2 år inden de er klar til at få deres første smartphone.

Tablet-børn har ingen motorik og fantasi

11 procent af de danskere uden børn mener desuden ikke, at det er i orden for en 8-årig at bruge en tablet. Den holdning deles kun af 2 procent af de adspurgte med børn.

Mere til historien

Undersøgelsen er lavet af Epinion på vegne af Telenor, som har spurgt 1.000 danskere, hvornår børn må få smartphones. De 1.000 respondenter er i aldersgruppen 18-75 år og spørgeskemaet er udsendt repræsentativt for den danske befolkning i forhold til køn, alder, uddannelse og region. De sidste skævheder er efterfølgende vægtet på plads.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer