Teenagere tørster efter mere mobildata

Mange danske unge oplever at løbe tør for data, men også mødrene rammer ind i mellem datamuren.

Du scroller op og ned af Facebook-feedet, mens bassen pumper fra Spotify. Så bimler Snapchat og lige pludselig dumper en SMS ned i indbakken – musikken standser og Snapchat melder om fejl.

YouTube kan være en af årsagerne til, at flere danske unge har oplevet at bruge al deres data. (Foto: MereMobil/YouTube)

– ”Du har nu opbrugt al din data, og vil opleve reduceret hastighed resten af måneden. Vil du købe mere data?”.

Så mange megabytes bruger du fra datapakken

Det er en besked som flere danske unge oplever. Det viser en ny undersøgelse fra teleselskabet 3 og analysebureauet Wilke.

Ifølge undersøgelsen har 78 procent af danske teenagere oplevet, at de har brugt al deres data. Og det er vel at mærke inden månedens udgang. Men det er ikke kun familiens snapchat-elskende medlemmer, der hungrer efter mere data.

19 procent af mødrene i undersøgelsen har nemlig også prøvet at løbe tør for data.

Smartphone-mobning: Forældre aner ikke, hvordan deres børn har det

Hos fædrene er det 16 procent, som har fået besked om at overskride månedens datagrænse. De bedste til at administrere data er familiens yngste. Undersøgelsen viser nemlig, at 13,5 procent af børnene under 10 år, har prøvet at løbe panden mod datamuren.

Wilke lavede undersøgelsen i august 2017. Her spurgte man 500 børnefamilier om følgende spørgsmål: “Er der nogen i familien, der har oplevet at ét/flere mobilabonnement(er) er løbet tør for data i løbet af en måned?”

Derefter blev børnefamilierne spurgt om, hvilket familiemedlem som havde oplevet datagrænsen.

En af de store datasyndere kan være YouTube. Videotjenesten bruger nemlig omkring 300 MB i timen. Det afhænger dog meget af videokvaliteten.

Mere til historien

På det fleste telefoner kan man overvåge sit dataforbrug. På iPhone foregår det i Indstillinger > Mobilnetværk. Android har ofte et punkt, der hedder “Dataforbrug” i indstillinger. Det afhænger dog af mærke og model.

5G har rundet skarpt hjørne hos 3 i Danmark

Data via en 5G-dataforbindelse er nu mere almindeligt end data via 3G, viser tal fra 3’s netværk.

(mere…)
Danskernes dataforbrug stiger fortsat

Danskerne har de seneste år haft et stigende dataforbrug. I starten af coronapandemien steg det voldsomt, men stigningen fortsatte også i 2021 og ventes at gøre i 2022.

(mere…)
Så meget data bruger danskerne på mobilen

Her kan du læse, hvor stor en datapakke den gennemsnitlige danske mobilkunde, har brug for.

(mere…)
”Fri data” skal være ubegrænset

AFGØRELSE: Et mobilabonnement med ”fri data” må ikke indeholde begrænsninger, slås det nu fast.

(mere…)
Fri data: Se hvor fri data er billigst lige nu

PRISTJEK: Her er de billigste abonnementer med fri data. Se listen over hvor fri data er billigst.

(mere…)
Uventet fald i dataforbruget

I ferier ses der ofte en stigning i dataaktiviteter som streaming og gaming. Men coronakrisen har ændret det mønster. Nye tal viser et uventet fald i dataforbruget.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram