Børn kan nu betale med smartphonen

15

Nu kan børn betale med smartphonen i en række butikker. Forældrene kan kigge med og bestemme rådighedsbeløbet.

MyMonii Pay (Foto: MyMonii)
MyMonii Pay (Foto: MyMonii)

MyMonii og Nets har indgået et samarbejde, der betyder, at børn ned til syv år nu kan betale med mobiltelefonen i butikker. Dermed er det altså ikke længere nødvendigt, at tømme sparegrisen eller lommerne for at finde småpenge til betaling af fredagsslikket.

 – Facebook laver chat-app til børn – og deres forældre

Applikationen MyMonii henvender sig til børnefamilier, hvor der er børn i alderen 7 til 13 år. Appen kan benyttes i 20.000 butikker, hvilket er de butikker der i forvejen modtager betaling via Dankort på mobilen. Det skriver DR.dk.

Målgruppen hedder altså børn i alderen 7 til 13 år. Det er derfor spændende om det også betyder, at gennemsnitsalderen for hvornår danske børn får deres første mobiltelefon vil falde yderligere.

 – Danske børn får mobiltelefon tidligere end før

MyMonii er ikke ny. Den har været på markedet længe og har et brugertal på mere end 45.000. Nu er næste skridt altså nået, hvor børnene faktisk kan bruge appen, som betalingsmiddel i en række butikker.

Applikationen har tidligere været en ”lommepenge-app”, hvor pengene børnene har optjent har været ”fiktive”. Men nu er det altså ”rigtige” penge. Pengene trækkes løbende fra forældrenes tilknyttede Dankort. Det er ligeledes muligt for forældrene, at følge med i alle de betalinger, som børnene foretager i MyMonii.

Rådighedsbeløbet bestemmes af forældrene.

– ”Hvis børnene har sparet 500 kroner op og vil bruge en halvtredser, så får de den her forståelse for, at der er røget 50 kroner fra deres rådighedsbeløb. Og samtidig kan forældrene se med,” siger direktør og grundlægger af MyMonii Louise Ferslev til DR.dk.

Louise Ferslev fortæller, at de forsøger børnene kan lære om værdien af penge ved at se det på skærmen. Da samfundet bliver mere og mere kontantløst, så er det ikke altid nemt for børnene at få ”rigtige” penge i hånden.

Løsningen er den første på det danske marked. Dog har både Nordea og Danske Bank har ”lommepengekort”.

 – Danske Bank klar med lommepenge app til børnene

MyMonii Pay (Foto: MyMonii)
MyMonii Pay (Foto: MyMonii)

Hvor kan man betale

Du kan betale med MyMonii Pay i følgende butikker Bilka, Netto, Føtex og Salling samt de Starbucks der ligger sammen med supermarkederne.

Herudover i Rema1000, MENY, SPAR, Kvickly, Super Brugsen, Dagli’ Brugsen, Irma, Fakta, Lidl, Let Køb, Min Købmand, Løvbjerg, Q8, Maxi Zoo, Emmerys, Matas, Zoologisk Have (København), jem&fix, Nordisk Film biografer, Matas, Illum, Sport24, Sport24 outlet og Sportigan.

Du kan downloade MyMonii Pay i Google Play Store og Apples App Store.

Mere til historien

Forældrene kan lave automatiske lommepengeoverførsler eller lave opgaver, som børnene skal udfører før de modtager belønningen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
15 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer