Hver iPhone-bruger koster Google 10 dollars om året

Google betaler 10 dollars i år for hver eneste iPhone-bruger for at Googles søgemaskine er førstevalget i Safari-browseren. Det viser en ny analyse.

En rapport fra analyseselskabet Goldman Sachs viser, at Google betaler Apple omkring 9 milliarder dollars bare i år for, at Googles søgemaskine er valgt på forhånd i Safari-browseren. Dette er en stigning fra 3 milliarder dollars i 2017.

 – Google betaler hvert år milliarder til Apple

iPhone-brugere har Safari-browseren præinstalleret, og altså ikke Googles Chrome-browser.

Ifølge Goldman Sachs, så koster det Google omkring 10 dollars per iPhone-bruger. Men hvis ikke pengene tjente sig ind på den lange bane, og var en god investering, så ville Google næppe sende så mange penge til konkurrenten.

Der er visse usikkerheder forbundet med de beløb, som ses i Goldman Sachs rapport. Goldman Sachs tal er baseret på antallet af søgninger der har været fra Apples platform – via Siri eller Safari-browseren.

Tidligere har beløbet været nævnt, som 3 millioner dollars i 2013, ifølge en analytiker fra Bernstein. Og det er muligt, at Google må betale endnu mere – faktisk op mod 12 milliarder dollars for at beholde søgemaskinen på Safari-browseren, har Business Insider udtalt. Det skriver Fossbytes.com.

Google er manges foretrukne når de skal søge efter ting på nettet. Faktisk siger mange, at man kan ”Google” svaret på noget. Ønsker du at benytte en anden søgemaskine end Google, så skal du selv vælge det i indstillingerne.

Sådan skifter du søgemaskine

Hvis du ikke vil have, at det er Google der er den forhåndsvalgte søgemaskine, når du skriver noget i Safari, så kan du ændre det i Indstillingerne på din iPhone eller iPad.

Du ændrer det ved at gå ind i Indstillinger -> Safari -> Søgeprogram.

Foruden Google, så kan du vælge mellem Yahoo, Microsofts Bing eller DuckDuckGo.

Mere til historien

Ifølge BMO Capital Markets, så var der 715 millioner aktive iPhone-brugere i 2017.

Disse iPhones kan måske opdateres til iOS 18

Apple ventes, at komme med en ny stor iOS-opdatering i efteråret. Her er listen over de iPhones der ventes at kunne opdateres til iOS 18.

(mere…)
Besked-appen på udvalgte Android-telefoner får chat-robot

Googles AI-værktøjer dukker op i Besked-appen på udvalgte Android-telefoner.

(mere…)
Apples elbil Apple Car droppet

Apples elbil har ladet vente på sig og nu forlyder det, at deres Apple Car-projekt er droppet helt.

(mere…)
Google Pixel Fold 2 er lækket på billeder

De næste foldbare smartphones fra Google kan få et helt nyt design, viser lækkede billeder af det, som ventes at være Pixel Fold 2.

(mere…)
Apple advarer: Lav ikke mormor-tricket

TIP: Apple underkender det gamle trick med at smide en våd telefon i ukogte ris.

(mere…)
Google rundede milepæl med Pixel-telefonerne i 2023

Salget af Google Pixel-telefonerne går godt, men der er fortsat langt op til konkurrenterne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
21 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram