Hver iPhone-bruger koster Google 10 dollars om året

Google betaler 10 dollars i år for hver eneste iPhone-bruger for at Googles søgemaskine er førstevalget i Safari-browseren. Det viser en ny analyse.

En rapport fra analyseselskabet Goldman Sachs viser, at Google betaler Apple omkring 9 milliarder dollars bare i år for, at Googles søgemaskine er valgt på forhånd i Safari-browseren. Dette er en stigning fra 3 milliarder dollars i 2017.

 - Google betaler hvert år milliarder til Apple

iPhone-brugere har Safari-browseren præinstalleret, og altså ikke Googles Chrome-browser.

Ifølge Goldman Sachs, så koster det Google omkring 10 dollars per iPhone-bruger. Men hvis ikke pengene tjente sig ind på den lange bane, og var en god investering, så ville Google næppe sende så mange penge til konkurrenten.

Der er visse usikkerheder forbundet med de beløb, som ses i Goldman Sachs rapport. Goldman Sachs tal er baseret på antallet af søgninger der har været fra Apples platform - via Siri eller Safari-browseren.

Tidligere har beløbet været nævnt, som 3 millioner dollars i 2013, ifølge en analytiker fra Bernstein. Og det er muligt, at Google må betale endnu mere – faktisk op mod 12 milliarder dollars for at beholde søgemaskinen på Safari-browseren, har Business Insider udtalt. Det skriver Fossbytes.com.

Google er manges foretrukne når de skal søge efter ting på nettet. Faktisk siger mange, at man kan ”Google” svaret på noget. Ønsker du at benytte en anden søgemaskine end Google, så skal du selv vælge det i indstillingerne.

Sådan skifter du søgemaskine

Hvis du ikke vil have, at det er Google der er den forhåndsvalgte søgemaskine, når du skriver noget i Safari, så kan du ændre det i Indstillingerne på din iPhone eller iPad.

Du ændrer det ved at gå ind i Indstillinger -> Safari -> Søgeprogram.

Foruden Google, så kan du vælge mellem Yahoo, Microsofts Bing eller DuckDuckGo.

Mere til historien

Ifølge BMO Capital Markets, så var der 715 millioner aktive iPhone-brugere i 2017.

Rygterne svirrer om nye iPhone-funktioner

Apple har netop offentliggjort datoen for dette års WWDC, men det er ikke nok, da rygterne svirrer om kommende funktioner i iOS 17.

(mere…)
Apple har oplyst datoen

Nu ved vi, hvornår der skal sættes kryds i kalenderen, hvis du vil følge WWDC 2023-keynoten.

(mere…)
Brugt iPhone – den store guide

GUIDE: En billig iPhone kan være en brugt iPhone. Læs her hvad du skal tænke over, før du køber en brugt iPhone.

(mere…)
Apple watchOS 9.4 løser ”vækkeur”-fejl

Apple har netop frigivet nye software til Apple Watch, som løser en træls fejl på vækkeurs-funktionen.

(mere…)
iOS 16.4 med forbedret lyd er klar til download

Apple har netop udsendt nye softwareopdateringer. Tjek din iPhone, Apple Watch og dine andre Apple-dimser.

(mere…)
Rygterne svirrer om datoen for Apple WWDC 2023

RYGTE: Apple har endnu ikke sendt invitationerne ud, men rygterne svirrer om, hvornår Apple vil afholde deres årlige udviklerkonference.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
21 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram