Google betaler hvert år milliarder til Apple

5

Det er en win-win-situation for både Google og Apple, at Google er standard søgemaskine på Apples iOS-enheder.

Ifølge den amerikanske tv-station og nyhedsmedie CNBC vil det koste it-kæmpen Google tre milliarder dollar – eller 19 milliarder danske kroner – i 2017, at være standard søgemaskine på Apples iOS-enheder.

Det er en stigning på to milliarder dollar på bare tre år. I 2014 kostede aftalen Google én milliard dollar.

CNBC skriver desuden, at aftalen har meget få omkostninger for det Cupertino-baserede selskab. Til gengæld fylder indtægten i pænt Apples regnskab. CNBC anslår at arrangementet tegner sig for cirka fem procent af Apples samlede driftsresultat og for 25 procent af Apples vækst de seneste to år.

Men Google vinder også stort på aftalen. Således kommer omkring halvdelen af dens mobilsøgning fra iOS-enheder.

Androidcentral.com mener dog, at det kan være en skrøbelig aftale. De fleste brugere vil nemlig næppe hæve et øjenbryn, hvis Apple skiftede til for eksempel Microsofts søgemaskine, Bing, skriver mediet.

Men de to it-mastodonter holder formenlig fast i aftalen. Bernstein-analytiker A.M. Sacconaghi Jr. siger til CNBC, at aftalen mellem Apple og Google er en klar win-win-situation, og at Google måske er bange for slippe licensaftalen med Apple.

Mere til historien

Selvom Apple og Google er konkurrenter, så har de også forskellige applikationer tilgængelige på hinandens platforme.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer