Teleselskaber: iPhone Xs Max sælger ikke bedre end iPhone Xs

0

I Danmark foretrækker vi iPhone Xs fremfor iPhone Xs Max, lyder den første melding fra teleselskaberne.

Analytikeren Ming-Chi Kuo har efter den første salgsweekend udtalt, at iPhone Xs Max sælger flere gange bedre end iPhone Xs. Det ser dog umiddelbart ikke ud til, at være gældende på det danske marked.

 – Analytiker: Den store iPhone Xs Max slår iPhone Xs

MereMobil.dk har talt med teleselskaberne, som melder, at der sælges flest iPhone Xs modeller.

– ”Ser vi på fordelingen af vores salg siden den 21. september, ser vi, at en lille overvægt vælger iPhone Xs fremfor iPhone Xs Max. I forhold til størrelsen, så vælger flest af Xs-køberne 64 GB versionen, hvor vi på Max siden ser en lille overvægt, der går efter 256 GB versionen,” udtaler Head of Device i Telenor, Jacob Balshøj, til MereMobil.dk.

Også hos teleselskabet 3 er der enighed i, at det altså er iPhone Xs, som står for størstedelen af salget.

– ”Salget er på niveau med sidste år, og i år er det iPhone Xs 64 GB og 128 GB Space Grey, der sælger bedst. Xs Max har fint fat, men er i den sammenhæng en anelse mere niche-præget og henvender sig til en lidt mindre gruppe,” siger David Elsass, privatkundedirektør i 3.

AFSLØRET: Her er specifikationerne for de nye iPhones

I forbindelse med forsalget var det særligt farven Space Grey, at kunderne valgte. Men nu har guldfarven altså fanget mange danskere. Hos Telenor er kunderne i hvert fald interesseret i den nye guldfarve.

– ”Ser vi på farvesplit, så er der stadig en stor efterspørgsel efter guld varianter, som står omkring 40 procent af salget. Apple har ændret farven lidt på deres guld variant denne gang, og denne version tror jeg, kommer til at appellere godt til kunderne på sigt. Specielt forventer jeg, at den bliver ekstra populær hos det kvindelige segment,” fortæller Jacob Balshøj.

Salget i år vs. tidligere år?

En sammenligning mod tidligere års iPhone-lanceringer kan ikke helt laves, lyder meldingen fra teleselskaberne. Grunden til dette er, at flere faktorer spiller ind. Men selskaberne mener, at salget indtil nu har været godt.

– ”Det er ikke muligt at lave en direkte 1:1 sammenligning med tidligere iPhonelanceringer, da salget naturligvis vil være påvirket af, hvor mange af de forskellige varianter af telefoner, vi har til rådighed. Vores salgsstart er gået rigtig godt, men ligesom med iPhone X lanceringen sidste år, så ser vi ikke den samme hype hos kunderne, som vi oplevede for år tilbage,” siger Jacob Balshøj.

Teleselskabet 3 er tilfredse med salget indtil videre.

– ”Salget har været super, og vi har allerede solgt først levering og mere til,” siger David Elsass.

MereMobil.dk er i skrivende stund i gang med testen af iPhone Xs Max.

Mere til historien

Apples opkøb af musikapplikationen Shazam er netop blevet godkendt. I den forbindelse lover Apple, at fjerne al reklame og gøre applikationen gratis at bruge.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer