Ingen teleaftale i Lejre kommune – kun ét bud

Lejre kommune fik intet ud af sit teleudbuddet, som nu er annulleret. Kun ét selskab ville sikre gode forbindelser.

Efter to års tilløb har Lejre Kommune besluttet at annullere et stort teleudbud. Udbudet skulle være med til at forbedre mobil- og bredbåndsdækningen i hele kommunen. Det skriver KIT-Magasinet.

Ifølge KIT-magasinet havde Lejre Kommune i teleudbuddet efterspurgt en bedre digital infrastruktur til kommunens egne decentrale institutioner  (f.eks. skoler, plejehjem og forsyningsvirksomheder), men kommunen fik kun ét tilbud. Det kom fra TDC.

Tilbudet var to-tre gange dyre, end hvad kommunen havde forventet. På den baggrund har kommunen så valgt helt at annullere udbuddet.

Unik kommunal teleaftale fjerner mobilhul i en lille by

Lejre kommune havde forventet, at et teleselskab eller energiselskab ville kunne se en kæmpe forretning i at tilbyde virksomheder og private kunder hurtige internetforbindelser i forbindelse med opfyldelsen af kommunens krav til udbuddet, men dette viste sig ikke at være tilfældet.

– “Vi modtog kun et bud, som var væsentligt dyrere end forventet. Det kan således konstateres, at efterspørgsel af dækning ved indkøb til eget kommunalt behov ikke virker som et instrument for en kommune af vores størrelse, når der reelt ikke er konkurrence på den underliggende infrastruktur i kommunen,” udtaler Lejre Kommunes kommunaldirektør, Inger Marie Vynne, til KIT-Magasinet.

Utilfredsstillende situation

Kommunaldirektøren er ifølge KIT-magasinet ikke tilfreds med den situation, som udbuddet har sat kommunen i.

Ifølge KIT-magasinet har Lejre kommunen gjort alt det, som det nye teleforlig giver kommunerne mulighed for at gøre, for at give borgerne bedre digital infrastruktur.

-“Hver fjerde ejendom står i dag uden ordentlige internetforbindelser. Det er et betydeligt problem, som skyldes dårlig konkurrence på telemarkedet,” siger Inger Marie Vynne til KIT-Magasinet.

Her bliver vi på MereMobil.dk dog nød til at påpege, at der forefindes mulighed for fast trådløst bredbånd eller mobilt bredbånd med ekstern antenne i næsten hele kommunen.

– Sådan installerer du selv hurtigt mobilt bredbånd

Udbudsjurist Simon Fischer, Lejre Kommune, uddyber:

-“Der er ingen konkurrence på den digitale infrastruktur i Lejre Kommune. Det blev besluttet politisk, at vi ikke ville give statsstøtte i forbindelse med udbuddet af vores egne kommunale adresser. Det blev begrundet i de dårlige erfaringer fra øvrige kommuner, som har forsøgt det samme. Vi lod teleselskaberne konkurrere på de dårligst dækkede adresser. Jo mere fiber, vi kunne brede ud til de decentrale institutioner, som kommunen betalte for, desto bedre ville business casen være for teleselskaberne og for borgerne og virksomhederne. Men det lykkedes vi ikke med”.

Vi har på MereMobil.dk spurgt Teleindustrien, som er teleselskabernes brancheorganisation, hvordan de ser på Lejres situation. I en skriftlig kommentar skriver direktør Jakob Willer:

-“Vi har fra branchens side også stor interesse i at sikre, at alle danskere sikres hurtige og stabile forbindelser. Jeg tror, at vi alle er nødt til at erkende, at det er forbundet med meget høje omkostninger at bygge ny digital infrastruktur, særligt i områder, hvor folk bor meget spredt.  Og der er ingen lette løsninger. Det viser det afholdte udbud også.”

Mere til historien

Det bør ikke komme som en stor overraskelse, at Lejre kommune ikke fik noget ud af sit teleudbud, da det kan være meget svært for et teleselskab at retfærdiggøre en stor investering i fiberinfrastruktur, hvor det potentielle marked er meget lille. I Lejres tilfælde har kommunen kun 27.000 indbyggere. På den anden side har vi på MereMobil.dk tidligere omtalt den helt modsatte situation, da seks Midt og vestjyske kommuner gik sammen om et teleudbud.

Hvilken smartphone har en god antenne og giver bedst dækning?

BAGGRUND: Hvilken telefon har den bedste antenne og leverer bedst dækning på data og tale?

(mere…)
3 er overraskende gode

Ikke så ringe endda, viser en ny netværksrapport.

(mere…)
3 har verdens højeste upload 

Ny analyse fra netværksanalyseselskabet Opensignal viser, at danske 3 har verdens højeste uploadhastighed.

(mere…)
3-direktør: Danmark har kun brug for to mobilnetværk

Tre landsdækkende mobilnetværk til 5,8 millioner mobilkunder er for meget, mener 3’s direktør.

(mere…)
5G har rundet skarpt hjørne hos 3 i Danmark

Data via en 5G-dataforbindelse er nu mere almindeligt end data via 3G, viser tal fra 3’s netværk.

(mere…)
Stabilt mobilnetværk er det vigtigste

Mobilbrugerne går ikke længere efter den skarpeste pris, men i højere grad efter et stabilt mobilnetværk. Det viser en ny undersøgelse.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram