Apple har et jerngreb om iPhone-priserne

Priserne på iPhones holdes i stram snor, mens Samsungs topmodeller styrtdykker på rekordtid.

Selvom der kommer nye iPhones på markedet, skal du ikke regne med store rabatter på Apples gamle smartphones. Apple er kendt for en fantastisk evne til at styre priserne i butikkerne, og holde dem på et højt niveau.

Prisportalen Pricerunner har tjekket priserne på iPhone 6S. Efter et år på markedet havde den et prisfald på 30 procent. I dag er prisen kun faldet omkring 20 procent på iPhone 8 og iPhone X efter et år i butikkerne, skriver Ekstra Bladet.

Normalt er prisfaldet mellem 20 og 35 procent efter et år på markedet, lyder det fra Pricerunner.

iPhone-priserne er faldet mindre

Jeg er enig i udlægningen fra Pricerunner. Faktisk står det værre til end prisportalen beskriver.

En iPhone X 64 GB er kun faldet 15,7 procent efter det første år, mens 256 GB-modellen er faldet 14,1 procent. I hvert fald når Apples egne priser sammenlignes med markedspriserne på Pricerunner.

Ser vi på iPhone 8 64 og 256 GB er faldene 19,3 og 15,2 procent.

Priserne i skemaet er Apples priser, før lanceringen af iPhone Xs og iPhone Xs Max, sammenlignet med dagspriserne på Pricerunner.

Pris før lancering af nye modellerPris efter lancering af nye modellerPrisfald
iPhone X 64 GB8.899 kr.7.500 kr.– 15,7 %
iPhone X 256 GB10.249 kr.8.800 kr.– 14,1 %
iPhone 8 64 GB6.199 kr.5.000 kr.– 19,3 %
iPhone 8 256 GB7.549 kr.6.400 kr.– 15,2 %

Holder prisen bedre

Naturligvis kan der det seneste år have været større eller mindre prisfald på Pricerunner, men et faktum er, at en iPhone stort set koster det samme hos alle forhandlere hele året. Eksempelvis er der lige nu kun omkring et par hundrede kroner på iPhone Xs blandt de billigste forhandlere.

Nok er en iPhone mega dyr, men den holder prisen godt, og har dermed også en højere værdi på brugtmarkedet. Dette er ikke tilfældet for konkurrerende varemærker.

iPhone Xr er Apples nye lavpris-iPhone

Samsungs topmodeller falder i pris på rekordtid

Ser vi på hvad en Samsung Galaxy S9 og Galaxy S9+ kostede ved lanceringen, og sammenligner med dagspriserne, er det tydeligt, at du ikke skal købe Samsungs telefoner ved salgsstarten.

På bare seks måneder er Galaxy S9 faldet 32,8 procent i pris mens Galaxy S9+ har fået taget 31,9 procent af prisen. Det er udgaven med 64 GB hukommelse jeg har kigget på.

Fænomenet er ikke unormalt, og ses ofte på Android-produkterne. De starter meget højt men falder lynhurtigt i pris.

Der er heller ikke tale om et nyt fænomen.

Da Samsung Galaxy S6 i 2015 lå klar til salg var der 14 procent at spare, hvis køberne ventede bare 35 dage med at købe telefonen.

Den nyeste topmodel fra Samsung, Galaxy Note 9 (128 GB), har været lige under 50 dage i butikkerne. Prisfaldet er allerede godt 900 kroner – svarende til cirka 11 procent.

Forgængeren Galaxy Note 8 (64 GB) er efterhånden blevet et godt køb. Efter et år på markedet kan du spare 2.897 kroner. Det er 37,3 procent.

Mere til historien

De voldsomt dyre intropriser på smartphones gør det mere og mere relevant at kigge efter en telefon i mellempris-segmentet. Lige nu får du rigtigt meget for pengene mellem 2.000 og 3.000 kroner. En spændende telefon er Motorola One der kommer med fornuftige specifikationer i et kvalitetsdesign til 1.999 kroner

De seneste rygter om kommende iPhone

Bliver 2024 året, hvor Apple kommer med en foldbar iPhone? Eller hvad skal vi forvente af Apples næste iPhone.

(mere…)
iPhone SE (4. generation) får to features fra iPhone 15 Pro

Det er uvist, hvornår Apple er klar med den næste iPhone SE-model. Rygterne svirrer i stor stil og det forlyder den får to features fra iPhone 15 Pro.

(mere…)
Apple Arcade får flere titler op til julen

KORT NYT: Med julen lige om hjørnet, så er der kommet flere spil til Apple Arcade, hvis du har brug for lidt afslapning.

(mere…)
OLED skærme og flere størrelser på vej til iPad

RYGTE: Selvom 2023 ikke er helt slut endnu, så forventes der ikke nogen nyheder til iPad-fronten i år. Det vil både iPad Pro og iPad Air lave om på i 2024.

(mere…)
iMessage kan nu flyde frit til og fra Android-enheder

Ny app har tilsyneladende nedbrudt en mur mellem Apple og Android. Blandt andet med gruppechat på tværs af platformene.

(mere…)
Apple bringer Qi2-opladning til ældre iPhones

Den næste større iOS-opdatering bringer Qi2-opladning til iPhone 13- og iPhone 14-modellerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
77 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram