Så hurtigt falder Galaxy S6 i pris

Samsung Galaxy S6 og S6 Edge er dyre telefoner, men der går ikke længe, inden toppen er taget af prisen.

Samsung Galaxy S6 Edge bagside - guld

Samsung Galaxy S6 Edge bagside – guld

Ved præsentationen af nye produkter kommer der altid en prisudmelding fra producenten. Den vejledende salgspris giver et fingerpeg om, hvad telefonen vil koste, når salgsstarten sætter ind.

I pre-sale fasen før den officielle salgsstartdato forsøger forhandlerne, at få så meget de kan for produkterne. Mange gange er det firstmovers og fans der bestiller først, og de får typisk lov til at betale en forholdsvis høj pris, nogle vil måske kalde det en overpris, for deres nye favoritprodukt.

Priskonkurrencen i Danmark er hård, og der går ikke længe inden markedet har reguleret prisen i nedadgående retning.

Da Galaxy S5 kom på markedet i Danmark den 11. april 2014, kostede den 5.495 kroner for udgaven med 16 GB hukommelse. Galaxy S6 er meldt ud til præcis samme pris, vel at mærke for 32 GB intern hukommelse.

Alle priserne på Samsung Galaxy S6 og S6 Edge

Vent 30 dage og spar

Efter blot 35 dage på markedet var gennemsnitsprisen på Galaxy S5 faldet godt 14 procent. I kroner betyder det 788 kroner, i forhold til startprisen.

Hvis tendensen holder, betyder det, at Galaxy S6 i begyndelsen af maj er faldet til omkring 4.700 kroner. S6 Edge vil måske kunne købes næsten 900 kroner billigere.

I dag (2. marts 2015) koster Galaxy S5, ifølge Pricerunner, 3.360 kroner hos den billigste forhandler. Gennemsnitsprisen blandt de fem billigste er lige nu omkring 3.400 kroner. Mon ikke Galaxy S6 vil lide samme prisskæbne, set over tid.

Hvordan prisen på S6 Edge, samt de større hukommelsesvarianter, vil udvikle sig, er lidt vanskeligere at spå om, da det kan afhænge af efterspørgslen på de enkelte udgaver. Én ting er dog sikkert. Telefonerne bliver ikke dyrere.

Sådan sparer du 500 kroner på din næste smartphone

Android falder hurtigst i pris

Generelt er tendensen blandt Android-producenterne ens. Produkterne starter højt oppe, men falder forholdsvist hurtigt.

Apple har derimod større kontrol over priserne. Af en eller anden årsag falder priserne stort set ikke, og iPhones er næsten aldrig på tilbud.

Som eksempel kan nævnes iPhone 6. Den kostede ved salgsstarten 5.199 kroner uden abonnement. Nu er den nede på cirka 5.000 kroner. Hos Apples webshop er prisen fortsat 5.199 kroner.

De tre vigtigste nyheder i Galaxy S6

Mere til historien

Som mobilkunde er det altid rart, at kunne spare på telefonkøbet, men de hurtigt faldende priser begynder også, at ens brugte telefon selvom den er velholdt, på brugsalgs-markedet ikke er ret meget værd.

Samsung overvejer firkantet skærm til Galaxy Watch

Samsungs smartwatches i dag har en rund skærm, men det forlyder, at de måske bliver firkantede i fremtiden.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Nye Galaxy A-modeller – mød A55 og A35

Samsung har netop afsløret to nye Galaxy A-modeller, der skal erstattet sidste års populære modeller. Læs mere om dem her.

(mere…)
AI-forvandling: Fra telefoner til hele hjemmet

REPORTAGE: Jeg har været i Frankfurt til World of Samsung-eventen. Jeg så Samsungs 2024 lineup af tv, AV, mobil, smarthome og hårde hvidevarer.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold 6 og Galaxy Z Flip 6 afsløret på billeder

Billeder af det, som ventes at være de kommende foldbare modeller fra Samsung, er spottet. Se dem her.

(mere…)
Fairphone 5 vinder pris

Fairphone har netop vundet en pris, som er uddelt i forbindelse med Mobile World Congress.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram