Så hurtigt falder Galaxy S6 i pris

4

Samsung Galaxy S6 og S6 Edge er dyre telefoner, men der går ikke længe, inden toppen er taget af prisen.

Samsung Galaxy S6 Edge bagside - guld
Samsung Galaxy S6 Edge bagside – guld

Ved præsentationen af nye produkter kommer der altid en prisudmelding fra producenten. Den vejledende salgspris giver et fingerpeg om, hvad telefonen vil koste, når salgsstarten sætter ind.

I pre-sale fasen før den officielle salgsstartdato forsøger forhandlerne, at få så meget de kan for produkterne. Mange gange er det firstmovers og fans der bestiller først, og de får typisk lov til at betale en forholdsvis høj pris, nogle vil måske kalde det en overpris, for deres nye favoritprodukt.

Priskonkurrencen i Danmark er hård, og der går ikke længe inden markedet har reguleret prisen i nedadgående retning.

Da Galaxy S5 kom på markedet i Danmark den 11. april 2014, kostede den 5.495 kroner for udgaven med 16 GB hukommelse. Galaxy S6 er meldt ud til præcis samme pris, vel at mærke for 32 GB intern hukommelse.

Alle priserne på Samsung Galaxy S6 og S6 Edge

Vent 30 dage og spar

Efter blot 35 dage på markedet var gennemsnitsprisen på Galaxy S5 faldet godt 14 procent. I kroner betyder det 788 kroner, i forhold til startprisen.

Hvis tendensen holder, betyder det, at Galaxy S6 i begyndelsen af maj er faldet til omkring 4.700 kroner. S6 Edge vil måske kunne købes næsten 900 kroner billigere.

I dag (2. marts 2015) koster Galaxy S5, ifølge Pricerunner, 3.360 kroner hos den billigste forhandler. Gennemsnitsprisen blandt de fem billigste er lige nu omkring 3.400 kroner. Mon ikke Galaxy S6 vil lide samme prisskæbne, set over tid.

Hvordan prisen på S6 Edge, samt de større hukommelsesvarianter, vil udvikle sig, er lidt vanskeligere at spå om, da det kan afhænge af efterspørgslen på de enkelte udgaver. Én ting er dog sikkert. Telefonerne bliver ikke dyrere.

Sådan sparer du 500 kroner på din næste smartphone

Android falder hurtigst i pris

Generelt er tendensen blandt Android-producenterne ens. Produkterne starter højt oppe, men falder forholdsvist hurtigt.

Apple har derimod større kontrol over priserne. Af en eller anden årsag falder priserne stort set ikke, og iPhones er næsten aldrig på tilbud.

Som eksempel kan nævnes iPhone 6. Den kostede ved salgsstarten 5.199 kroner uden abonnement. Nu er den nede på cirka 5.000 kroner. Hos Apples webshop er prisen fortsat 5.199 kroner.

De tre vigtigste nyheder i Galaxy S6

Mere til historien

Som mobilkunde er det altid rart, at kunne spare på telefonkøbet, men de hurtigt faldende priser begynder også, at ens brugte telefon selvom den er velholdt, på brugsalgs-markedet ikke er ret meget værd.

Mobile World Congress MWC
Læs også:
Flere nyheder fra Mobile World Congress.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer