Sony Xperia XZ3 – et fremskridt en til rimelig pris

Ny fed OLED-skærm, bedre højttalere og forbedret kamera. Mød Sony Xperia XZ3 med nye funktioner og en fornuftig pris.

Sony tager med Xperia XZ3, der blev præsenteret på IFA 2018 i Berlin, et stort skridt fremad. Ud fra den første beskrivelse af produktet fornemmer jeg, at der nu for alvor er sket noget nyt hos Sony.

Det mest tydelige er naturligvis designet, der endnu engang har fået et løft. Da Xperia XZ2 kom, beskrev jeg i anmeldelsen, Xperia XZ2 som et stort fremskridt, men denne gang har innovationen fået et større nøk i den rigtige retning. Det er i hvert fald mit første gæt før jeg har prøvet telefonen. Jeg har en super god fornemmelse og kan ikke vente til at se produktet med egne øjne.

Sony Xperia XZ3

Sony Xperia XZ3 (Foto: MereMobil.dk)

Glasset på fronten (beskrevet som 3D glas) smelter sammen med telefonens kant, der består af en aluminiumsramme på 3 millimeter. Glasset er Corning Gorilla Glass 5.

Ud over alt det tekniske så læg mærke til, at denne telefoner kommer med Android 9 Pie direkte fra salgsæsken.

LÆS OGSÅ: Sony Xperia XZ3 kommer med Android 9 Pie

Endelig en federe skærm

Mitsuya Kishida Sony Xperia XZ3

Her præsenterer Mitsuya Kishida, President Sony Mobile Communication, Sony Xperia XZ3 på IFA 2018 (Foto: MereMobil.dk)

Med Xperia XZ3 forlader Sony IPS LCD-skærmene, der i nogle sammenhænge bare ikke er nær så fede som OLED-typerne. Skærmen er en HDR OLED-type. Med HDR (High Dynamic Range) får du et bredere farvespektrum samt forbedret kontrast.

På OLED er sort helt sort og ikke bare en grå masse. Dette hænger sammen med, at der kan slukkes for de enkelte pixels. En LCD-skærm er baggrundsbelyst. Det skaber den gråsorte-oplevelse af sort.

Sony benytter deres Bravia teknologi fra tv-afdelingen til yderligere optimering af billedet.

Skærm er 6 tommer stor. Den har en opløsning på 2.880 x 1.440 pixels (18:9 format). Læg mærke til, at Sony ikke har et hak (notch) i toppen af skærmen, sådan som ellers er tidens trend.

Klik og slide på siden

Sony Xperia XZ3

Her ses på Sony Xperia XZ3 (Foto: MereMobil.dk)

I brugerfladen introduceres den nye funktion ”Side Sense”. Et dobbelttap på siden med tommelfingeren udløser en menu med ni ikoner. Appgenvejene er udvalgt intelligent af telefonen (omtales som AI). Så hvis du om morgenen fast åbner Spotify eller om aftenen ofte åbner vækkeuret, så vil disse genveje være at finde i listen.

De otte af genvejene vælges af systemet. Den niende åbner den fulde appliste.

Hvis du bliver træt af AI-udvælgelsen, kan du i stedet udvælge dine egne genveje, der fast kommer frem ved dobbelttap på siden.

Siden på telefonen fungerer også som ”Tilbage”-knap. Du kan gå tilbage til den foregående side i eksempelvis browseren ved at lade fingeren glide ned ad siden.

Teknologien minder som Edge Sense på HTC’s nyere telefoner, men i Sonys tilfælde er det rent faktisk den buede kant på skærmen, der benyttes til at registrere fingerens bevægelser.

Via Indstillinger kan funktionen finjusteres.

Mere power på lyden

På tidligere Sony telefoner er lyden fra højttalerne ikke direkte dårlig, men Xperia XZ3 rykker alligevel frem i bussen på dette punkt.

I forhold til andre Sony mobiler i serien er lydstyrken nu 20 procent højere. Dertil kommer S-Force fronthøjttalere med ”Surround Sound”. Ja. Rolig nu Sony… Bliver det næste hjemmebiograf?

Vibrationer, der understøtter indholdet på skærmen, er også med i den nye telefon. Dynamic Vibration System er særligt relevant i spil.

Ny kamerateknologi

Mitsuya Kishida Sony Xperia XZ3

Mitsuya Kishida, President Sony Mobile Communication, fremviser Sony Xperia XZ3 på IFA 2018 (Foto: MereMobil.dk)

Kamerateknologien var i Xperia XZ2 og Xperia XZ2 Premium ny, og ikke genbrugt fra tidligere modeller. Xperia XZ3 introducerer ikke et nyudviklet kameramodul, oplyser Sony. Selve modulet er det samme som findes i Xperia XZ2.

Sony leverer dog en ny brugerflade på kameraet. Hovedkameraets opløsning er 19 megapixels, mens du som noget nyt nu får 13 megapixels på frontkameraet. Der er bokeh-effekt samt skønhedseffekt i softwaren.

Super slowmotion (Full HD 960 fps) er også en mulighed. Det samme er funktionerne ”Predictive Capture”, ”Predictive Autofokus” og ”Smile Shutter”.

Softwaren vil løbende lære om du ofte lægger telefonen horisontalt for at tage billeder. I så fald vil Smart Launch blive aktiveret. Denne funktion åbner kameraet, når telefonen holdes horisontalt.

Dette kan enten vise sig at være mega smart eller stjerne irriterende. Det er noget jeg kommer ind på i min kommende anmeldelse.

Jeg har netop anmeldt Sony Xperia XZ2 Premium, der kan optage rigtig flot 4K HDR-video. Se mit indslag i 4K HDR her. 4K HDR-optagelser er også tilgængelig på Sony Xperia XZ3, som dog ikke har en 4K HDR-skærm.

Kameraet har SteadyShot billede stabilisering på fem akser.

Kraftig processor men begrænset RAM og hukommelse

Xperia XZ3 benytter Qualcomm Snapdragon 845 processor, men du skal nøjes med 4 GB RAM. I forhold til eksempelvis Samsung Galaxy Note 9 (læs anmeldelsen) er det lidt i underkanten. Galaxy Note 9 fås i konfigurationer med 6 og 8 GB RAM.

Lad os i den kommende anmeldelse se, hvor meget det reelt betyder.

Også lagerpladsen er begrænset, i forhold til Samsungs efterårs-topmodel. På Sony fås kun 64 GB (UFS) intern hukommelse, men microSD-kort på op til 512 GB er understøttet.

Telefonen kommer med et batteri på 3.330 mAh. Det er lidt mindre batterikapacitet end på Xperia XZ2 Premium (3.540 mAh), der kunne køre op mod to døgn på én opladning – ved mit brug.

Hurtigopladning og trådløs opladning er understøttet.

Billeder af Sony Xperia XZ3

Specifikationer: Sony Xperia XZ3

– Skærm: 6,0 tommer HDR OLED
– Opløsning: 2.880 x 1.440 pixels (18:9 format)
– Processor: Qualcomm Snapdragon 845
– RAM: 4 GB
– Hukommelse: 64 GB
– Udvidelse af hukommelse: MicroSD-kort op til 512 GB
– Batteri: 3.330 mAh med Qualcomm Quick Charge 3.0
– Opladning: USB Type C stik eller trådløst via Qi-standard
– Kamera: 19 megapixels (1/2.3″, 25 mm vidvinkel F2.0 G-lens)
– Frontkamera: 13 megapixels (1/3.06″, 23 mm vidvinkel F1.9)
– Størrelse: 158 x 73 x 9.9 mm
– Vægt: 193 gram
– Fingeraftrykslæser: På bagsiden
– Gorilla Glass 5
– IP65 / IP68 vand- og støvafvisende
– Forbindelser: LTE Cat18 (Mimo), Bluetooth 5.0, USB Type-C, NFC
– Platform: Android 9 Pie med Sony tilpasninger

Første indtryk af Xperia XZ3

Prisen er rimelig

Sony Xperia XZ3 får en pris omkring 6.000 kroner uden abonnement, oplyser Sony. I forhold til den generelle prissætning af topmodellerne er dette faktisk i kategorien ”rimeligt”.

Salget starter den 5. oktober 2018 hos YouSee, Telmore, Telenor, Telia, Call Me og Elgiganten.

Op mod salgsstarten bringer jeg på MereMobil.dk en anmeldelse af Xperia XZ3.

LÆS OGSÅ: Flere detaljer om priser og farver i Danmark

Mere til historien

I denne model får du ikke 3.5 mm jackstik. Hvis du har et favorit-headset med ledning skal det tilsluttes via den medfølgende adapter.

Slut med Netflix på udvalgte Sony-skærme

Understøttelse af Netflix forsvinder fra en række Sony-skærme.

(mere…)
Hvorfor trækker Sony sig ikke fra smartphones?

Sony Xperia-telefonerne sælger ikke nok. Hvorfor trækker Sony sig ikke ud og dropper smartphones?

(mere…)
Xperia 10 VI: Prisvenlig, kompakt og med to dags batteri

Sony Xperia 10 VI er interessant i overskrifter, men virkeligheden er måske knapt så spændende.

(mere…)
Sony Xperia 1 VI er officiel – læs detaljerne

Sony dropper tidligere ’darlings’ og har skabt en telefon, der måske er konkurrencedygtig. Her er Sony Xperia 1 VI.

(mere…)
Pressemateriale for Sony-telefoner lækket

KORT NYT: Evan Blass har lækket nye billeder, som ligner pressematerialer fra Sony.

(mere…)
Officielle billeder afsløret af kommende Sony-modeller

Senere i maj afholder Sony event, hvor det ventes de lancerer Xperia 1 VI og Xperia 10 VI. Officielle billeder er lækket. Se dem her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram