Så flot er 4K HDR-video fra Sonys nye topmodel

VIDEO: Se mine optagelser i 4K HDR fra Sony Xperia XZ2 Premium. Hvad tænker du om kvaliteten?

Videostabilisator virker også i 4K-mode

Sony Xperia XZ2 Premium er markedets eneste telefon, der kan optage og gengive 4K HDR.

Jeg har taget telefonen med på et testdrive, så du kan få en fornemmelse af videokvaliteten.

Telefonen har været med i Legoland, hvor foto- og videomulighederne er store. De mange detaljer i minibyen og de flotte farver er nærmest skræddersyet til 4K-optagelser.

Jeg har ikke lavet de samme optagelser i Full HD. Derfor er det vanskeligt, at afgøre hvor stor forskellen reelt er mellem Full HD og 4K HDR fra telefonen. På mobilskærmen ser det godt ud, men det synes jeg også almindelige videooptagelser og billeder gør.

Når du bruger 4K HDR-optagelse på Sony Xperia XZ2 Premium ændres billedstabiliseringen fra Intelligent Aktiv, der giver det bedste resultat, til Standard. Du får altså en smule stabiliseringshjælp fra telefonen, men ikke så meget hjælp som ved Full HD optagelser.

Sony har i denne telefon anvendt et helt nyt kamera. Dette skulle bringe Sony tættere på de fotoresultater som Huawei og Samsung kan levere. På de foregående topmodeller har foto ikke været Sonys stærkeste kort.

LÆS OGSÅ: Xperia XZ3 kommer måske med 48 megapixels kamera

Videoerne er ikke ændret

Filerne fra telefonen er i ovenstående videoindslag urørte. Jeg har ikke foretaget nogle korrektioner af farver, kontrast eller eksponering. Bitraten på originalfilerne er 53,8 Mbps, men er i eksporten reduceret til 50,0 Mbps.

Jeg synes, det kunne være interessant med dit input. Hvad tænker du om 4K optagelser fra en smartphone? Giver det overhovedet mening? Og hvad tænker du om kvaliteten? Kommentarfeltet er åbent.

Sony Xperia XZ2 Premium kan købes i Danmark fra den 31. august 2018. Den vejledende pris er 6.999 kroner. Telefonen kommer til salg hos YouSee, Telmore, Telenor, Telia, Call Me og Elgiganten.

LÆS OGSÅ: Her er Sonys planer for Android 9 Pie

Mere til historien

Xperia XZ2 Premium kører på Qualcomm Snapdragon 845 processor. Den har 6 GB RAM og 64 GB intern hukommelse. Hvis du har brug for mere plads, så er MicroSD-kort på op til 400 GB understøttet.

Jeg er vild med designet på Galaxy Watch6 Classic

VIDEO: Flot design og gode sundhedsfunktioner, men desværre en del fejl i brugeroplevelsen - dog stadigvæk det bedste Android-smartwatch.

(mere…)
Sony Xperia 5 V test | the heat is on - på en forkert måde

TEST: Den bliver alt for varm, oplader langsomt og er ret dyr. Her er min test af Sony Xperia 5 V.

(mere…)
Sony klar med billig og kompakt trådløs højttaler

En ny kompakt trådløs højttaler fra Sony til en pris, hvor alle kan være med, har set dagens lys. Se pris og design her.

(mere…)
Detaljerne om Sony Xperia 5 V

I slutningen af september kommer Sony Xperia 5 V i butikkerne. Her får du detaljerne.

(mere…)
Sony er på vej med Xperia 5 V

Sony vil snart annoncere deres næste smartphone. Det ventes at Xperia 5 V, vil se dagens lys inden længe.

(mere…)
PlayStation Portal er navnet på Sonys håndholdte enhed

Sony PlayStation rygtes, at være på vej med en håndholdt enhed. Nu forlyder det, at navnet på denne bliver PlayStation Portal.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram