Så flot er 4K HDR-video fra Sonys nye topmodel

0

VIDEO: Se mine optagelser i 4K HDR fra Sony Xperia XZ2 Premium. Hvad tænker du om kvaliteten?

Videostabilisator virker også i 4K-mode

Sony Xperia XZ2 Premium er markedets eneste telefon, der kan optage og gengive 4K HDR.

Jeg har taget telefonen med på et testdrive, så du kan få en fornemmelse af videokvaliteten.

Telefonen har været med i Legoland, hvor foto- og videomulighederne er store. De mange detaljer i minibyen og de flotte farver er nærmest skræddersyet til 4K-optagelser.

Jeg har ikke lavet de samme optagelser i Full HD. Derfor er det vanskeligt, at afgøre hvor stor forskellen reelt er mellem Full HD og 4K HDR fra telefonen. På mobilskærmen ser det godt ud, men det synes jeg også almindelige videooptagelser og billeder gør.

Når du bruger 4K HDR-optagelse på Sony Xperia XZ2 Premium ændres billedstabiliseringen fra Intelligent Aktiv, der giver det bedste resultat, til Standard. Du får altså en smule stabiliseringshjælp fra telefonen, men ikke så meget hjælp som ved Full HD optagelser.

Sony har i denne telefon anvendt et helt nyt kamera. Dette skulle bringe Sony tættere på de fotoresultater som Huawei og Samsung kan levere. På de foregående topmodeller har foto ikke været Sonys stærkeste kort.

LÆS OGSÅ: Xperia XZ3 kommer måske med 48 megapixels kamera

Videoerne er ikke ændret

Filerne fra telefonen er i ovenstående videoindslag urørte. Jeg har ikke foretaget nogle korrektioner af farver, kontrast eller eksponering. Bitraten på originalfilerne er 53,8 Mbps, men er i eksporten reduceret til 50,0 Mbps.

Jeg synes, det kunne være interessant med dit input. Hvad tænker du om 4K optagelser fra en smartphone? Giver det overhovedet mening? Og hvad tænker du om kvaliteten? Kommentarfeltet er åbent.

Sony Xperia XZ2 Premium kan købes i Danmark fra den 31. august 2018. Den vejledende pris er 6.999 kroner. Telefonen kommer til salg hos YouSee, Telmore, Telenor, Telia, Call Me og Elgiganten.

LÆS OGSÅ: Her er Sonys planer for Android 9 Pie

Mere til historien

Xperia XZ2 Premium kører på Qualcomm Snapdragon 845 processor. Den har 6 GB RAM og 64 GB intern hukommelse. Hvis du har brug for mere plads, så er MicroSD-kort på op til 400 GB understøttet.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer