Verdens største mobilselskab udelukkes fra USA

Trump-administrationen har udelukket China Mobile fra USA. Årsagen er “sikkerhed”.

China Mobile er ikke hvem som helst. China Mobile er nemlig verdens største mobilselskab, men de får ikke adgang til det amerikanske marked.

USAs præsident Donald Trump har af sikkerhedsmæssige årsager besluttet ikke at tillade den kinesiske gigant at drive forretning i USA, skriver Berlingske Business.

Præsidentens beslutning har vakt røre i Beijing, som fredag rammes af den igangværende handelskrig med toldbarrierer, som er sat op af Trump-administrationen.

Ifølge Berlingske Business har den amerikanske regering bedt telemyndighederne i Federal Communications Commission (FCC) om at afvise China Mobiles ansøgning om at måtte sælge telekommunikationsydelser i USA.

Begrundelsen fra Den Nationale Telekommunikations- og Informationsadministration (NTIA) er den nationale sikkerhed.

– “Efter omfattende forhandlinger med China Mobile har det ikke vist sig muligt at løse bekymringerne om forøgede risici for den amerikanske lovhåndhævelse og nationale sikkerhedsinteresser”, konstaterer NTIA i en udmelding.

Andre kinesere er ramt

China Mobile er ikke den eneste kinesiske aktør på området, som mærker amerikanernes modvilje.

Således blev Kinas næststørste mobilproducent, ZTE, i april ramt af et forbud. Forbuddet betyder, at amerikanske virksomheder ikke må handle med ZTE i syv år. Forbuddet blev givet som en straf for at ZTE i strid med de amerikanske regler har handlet med Iran og Nordkorea.

Men også mobilkæmpen Huawei har problemer. I januar faldt en stor aftale mellem Huawei og det amerikanske teleselskab AT&T til jorden. Her var årsagen, at amerikanerne frygtede at Huawei havde for tætte bånd til regeringen og ville bruge mobilnet og mobilmaster til spionage.

Med til historien hører også, at USAs afvisning af China Mobile ifølge eksperter næppe vil betyde meget for den kinesiske mobilgigant, skriver Berlingske Business.

Mere til historien

Ifølge Business har China Mobile registreret 899 millioner kunder og ejes med næsten 73 procent af det statslige selskab China Mobile Communications.

Ville sælge udgåede telefoner: Nuuday mister millionkontrakt

Stor erhvervsforhandler undrede sig over, at Nuuday vandt millionkontrakt med tilbud som ikke opfyldte udbudsbetingelsers mindstekrav.

(mere…)
LG overvejer exit fra smartphone-markedet

Smartphone-afdelingen trækker blodrøde spor i regnskabet hos LG, der nu overvejer en drastisk beslutning.

(mere…)
Millionaftale vundet af udbryder fra TDC

Den mindre fynske televirksomhed Mobitel vinder millionaftale med Energinet, der strækker sig i fire år.

(mere…)
Apple lukker aktiemarkedet med rekord

Gårsdagen aktiemarked blev lukket med en ny rekord fra Apple. Apple Car kan have en finger med i spillet.

(mere…)
Nokia-telefoner er topscorer på sikkerhed og holdbarhed

Bedst på sikkerhed, holdbarhed og i toppen på antallet af opdateringer til Android 10. Vil du have den bedste sikkerhed, skal der stå Nokia på telefonen.

(mere…)
Sådan får du bedre lyd på dine onlinemøder

GUIDE: 4 ting du selv kan gøre, når onlinemøder via Teams, Zoom og Skype plages af dårlig lyd. Læs hvordan du får bedre lyd på dine møder.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram