Nokia 8 Sirocco er prissat i direkte konkurrence mod Samsung

Sirocco-udgaven af Nokia 8 er dyr. De økonomisk bevidste mobilkøbere tvinges til, at overveje om de for eksempel skal vælge en topmodel fra Samsung i stedet.

Nokia 8 Sirocco

Nokia 8 Sirocco (Foto: HMD Global)

Forsalget af Nokia 8 Sirocco er startet. YouSee er indtil videre den eneste forhandler af forårets flagskib fra HMD Global, der står bag relanceringen af Nokia som mobilvaremærke.

LÆS OGSÅ: Nokia 8 Sirocco er forårets Nokia flagskib

I mobilbranchen kan en eksklusivitet hos en mobilforhandler være et udtryk for, at andre forhandlere ikke har udvist fornøden interesse for produktet. Om det er tilfældet her skal jeg ikke kunne sige.

Kunderne hos YouSee forudbestiller lidt i blinde, da der ikke er en præcis leveringsdato for telefonen. Det mest præcise er ”i midten af april”.

Lækker telefon til en høj pris

Nokia 8 Sirocco ser på papiret ser ud til at være en lækker smartphone, men jeg undres over prisstrategien.

Med et 15 GB abonnement (med fri tale) koster telefonen i afdrag over 12 måneder 440 kroner per måned. Inklusive abonnementet ender den samlede pris på 7.668 kroner i det første år.

Til sammenligning koster Samsung Galaxy S8, en af de bedste telefoner fra 2017, med det samme abonnement, 300 kroner om måneden. Den ender altså på 5.988 kroner når abonnement og afdragene regnes med. Endnu billigere vil det være at vælge en Huawei Mate 10 Pro, der ligesom Nokia 8 Sirocco har 128 GB intern hukommelse.

Den høje pris er ikke ligefrem noget der får køberne til at smide hvad de har i hænderne og bestille Nokia 8 Sirocco. I hvert fald ikke hvis det er økonomien de går op i.

- "Kontantprisen for en Nokia 8 Sirocco er 5.999 kroner. Når salget går i gang, kan man købe Nokia Sirocco kontant i YouSee-butikkerne," oplyser YouSee til MereMobil.dk.

Jeg har endnu ikke haft mulighed for at anmelde Nokia 8 Sirocco, men jeg har store forventninger til den. Når en producent prissætter produktet højt hæves barren i anmeldelsen. Nokia 8 Sirocco skal altså virkelig levere på alle punkter, hvis prisen skal forsvares, og der sammenlignes med konkurrenterne.

Da jeg i august 2017 anmeldte Nokia 8 var det med ordene ”en værdig konkurrent til de store spillere”. Telefonen var på flere måneder en overraskelse inden for kategorien ”nyhedens interesse”. Karakteren endte på 5 ud af 6 stjerner. Selvom jeg synes billederne fra Nokia 8 var fornuftige dumpede DxOMark kameraet. Kun 68 point fik den. Senest har Samsung Galaxy S9+ lige lagt sig i front.

Nokia 8 Sirocco har altså meget at leve op til.

LÆS OGSÅ: Kameraet i Galaxy S9+ slår alle andre

Konkurrencen på mobilmarkedet er benhård, og de mindre producenter har vanskeligt ved at udfordre duopolet Apple og Samsung. Huawei undtagelsen der bekræfter reglen. Over de seneste par år har Huawei fået rigtigt godt fat, og er lige nu nummer tre i Danmark.

Nokia 8 Sirocco blev præsenteret ved Mobile World Congress 2018.

Mere til historien

Når du køber en telefon på afbetaling er du bundet til afbetaling på telefonen i aftaleperioden. Eksempelvis 12 måneder. Abonnementet er du kun bundet til i seks måneder.

Samsung Galaxy S23-serien får stor kamera-opdatering

En softwareopdatering, som forbedrer kameraets ydeevne samt andre rettelser, er på vej til Samsung Galaxy S23-serien.

(mere…)
Samsung Galaxy A54 test | ualmindelig vellykket

TEST: Prisen er fornuftig og kvaliteten god. Læs min Samsung Galaxy A54 test her. Måske er A54 den eneste mobil, du behøver.

(mere…)
Er Samsung på vej med en 3-sidet foldbar?

Samsung har sendt flere varianter af foldbare smartphones på markedet. Nu kommer der måske en 3-sidet variant.

(mere…)
Samsung Galaxy A-serien får to nye medlemmer - mød A34 og A54

Samsung har netop præsenteret to nye modeller. Vi ser her nærmere på Galaxy A54 og Galaxy A34, som er to nye populære prisvenlige telefoner.

(mere…)
Galaxy A34 og Galaxy A54 - priser og tilgængelighed

Samsung har afsløret to nye modeller Galaxy A-serien. Se priser, hukommelsesvarianter og salgsstart på Galaxy A34 og Galaxy A54 her.

(mere…)
Mobilforhandler afslører alt om kommende Samsung-modeller

En mobilforhandler har afsløret alle detaljer om kommende mellemklasse-telefoner fra Samsung - Galaxy A54 og Galaxy A34. Se specifikationerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram