Ny kameratest: DxOMark placerer Nokia 8 i bunden

Kameraet i Nokia 8 er ifølge DxOMark dårligere end i iPhone 6 og Galaxy S6.

Nokia 8 har to bagsidekameraer. Ét i farve og ét i sorthvid. Begge er på 13 megapixels. (Foto: MereMobil.dk)

Hvis du skal have en god kameratelefon, så skal du undgå Nokias seneste flagskib Nokia 8. Telefonen får nemlig kun en samlet score på 68 i DxOMarks kameratest. Det skriver GSMArena.

Dermed placerer Nokia 8 sig langt fra som Googles Pixel 2 og Huawei Mate 10 Pro, der scorer henholdsvis 98 og 97 i DxOMarks test.

Kan du stole på kameratests fra DxOMark?

Hvis man dykker ned i resultaterne på Nokia 8, så fremgår det, at telefonen er særligt udfordret på videofronten. Her scorer den kun 62 og listen over ulemper er noget længere end listen over fordele.

DxOMark mener blandt andet, at optikken er dårlig til at autofokusere i dårlig belysning. Derudover er den dynamiske rækkevidde meget begrænset på videooptagelser.

På fotosiden er resultaterne dog noget pænere. DxOMark roser Nokia 8 for god eksponering. Og modsat video så har stilbilleder en god dynamisk rækkevidde. MereMobil.dk testede i 2017 Nokias nyeste topmodel. Og her lød dommen over kameraet: “Efter min bedste vurdering bliver du ikke skuffet når det kommer til kameraet i denne telefon.”

Så landede Android 8.0 på Nokia 8

Et af hovedpunkterne ved Nokia 8 er ifølge producenten den såkaldte “Bothie”-funktion, der gør det muligt at kombinere en selfie med et billede fra bagsidekameraet (virker også ved video). Denne funktion har DxOMark dog valgt at se bort fra i sin test af Nokia 8.

Nokia 8 er udstyret med optik fra Zeiss. På bagsiden har den to kameraer. Ét 13 megapixels kamera, der tager farvefotos og ét sort/hvid-kamera på 13 megapixels.

To er bedre end ét – kom med bag om dual-kameraet

Du kan læse hele DxOMarks test af Nokia 8 her.

Herunder kan du se nogle af de billeder vi selv har taget med Nokia 8.

Billeder taget med Nokia 8

Mere til historien

2018 vil efter alt at dømme byde på en ny topmodel fra Nokia. Telefonen kommer angiveligt til at bære navnet “Nokia 9”. Du kan læse mere om den her.

Samsung Galaxy S23-serien får stor kamera-opdatering

En softwareopdatering, som forbedrer kameraets ydeevne samt andre rettelser, er på vej til Samsung Galaxy S23-serien.

(mere…)
Se mine hverdagsbilleder: Taget med Galaxy S23 Ultra

GALLERI: Se nogle af mine hverdagsbilleder, som jeg har taget med Samsung Galaxy S23 Ultra.

(mere…)
Eksklusiv Pixel-funktion er klar til alle

Da Google Pixel-telefonerne kom på markedet, havde de en eksklusiv feature. Nu kommer ”magisk viskelæder” ud til alle.

(mere…)
DxOMark: Samsung Galaxy S23 Ultra skuffer

Samsungs nyeste topmodel skuffer i ny kameratest. Galaxy S23 Ultra er placeret langt nede på siden og slået af blandt andet iPhone 13 Pro.

(mere…)
Sony Xperia 5 IV rammer en ny trend

VIDEO: Mobilen skaber rammen for indholdsformater. Sony Xperia 5 IV dykker lige ned i den nye mobile video- og lydtrend.

(mere…)
Dette er de bedste kameramobiler netop nu

Den bedste allround-kameratelefon er Pixel 7 Pro, konkluderer en ny test. iPhone 14 Pro er næsten lige så god.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram