Ny kameratest: DxOMark placerer Nokia 8 i bunden

Kameraet i Nokia 8 er ifølge DxOMark dårligere end i iPhone 6 og Galaxy S6.

Nokia 8 har to bagsidekameraer. Ét i farve og ét i sorthvid. Begge er på 13 megapixels. (Foto: MereMobil.dk)

Hvis du skal have en god kameratelefon, så skal du undgå Nokias seneste flagskib Nokia 8. Telefonen får nemlig kun en samlet score på 68 i DxOMarks kameratest. Det skriver GSMArena.

Dermed placerer Nokia 8 sig langt fra som Googles Pixel 2 og Huawei Mate 10 Pro, der scorer henholdsvis 98 og 97 i DxOMarks test.

Kan du stole på kameratests fra DxOMark?

Hvis man dykker ned i resultaterne på Nokia 8, så fremgår det, at telefonen er særligt udfordret på videofronten. Her scorer den kun 62 og listen over ulemper er noget længere end listen over fordele.

DxOMark mener blandt andet, at optikken er dårlig til at autofokusere i dårlig belysning. Derudover er den dynamiske rækkevidde meget begrænset på videooptagelser.

På fotosiden er resultaterne dog noget pænere. DxOMark roser Nokia 8 for god eksponering. Og modsat video så har stilbilleder en god dynamisk rækkevidde. MereMobil.dk testede i 2017 Nokias nyeste topmodel. Og her lød dommen over kameraet: “Efter min bedste vurdering bliver du ikke skuffet når det kommer til kameraet i denne telefon.”

Så landede Android 8.0 på Nokia 8

Et af hovedpunkterne ved Nokia 8 er ifølge producenten den såkaldte “Bothie”-funktion, der gør det muligt at kombinere en selfie med et billede fra bagsidekameraet (virker også ved video). Denne funktion har DxOMark dog valgt at se bort fra i sin test af Nokia 8.

Nokia 8 er udstyret med optik fra Zeiss. På bagsiden har den to kameraer. Ét 13 megapixels kamera, der tager farvefotos og ét sort/hvid-kamera på 13 megapixels.

To er bedre end ét – kom med bag om dual-kameraet

Du kan læse hele DxOMarks test af Nokia 8 her.

Herunder kan du se nogle af de billeder vi selv har taget med Nokia 8.

Billeder taget med Nokia 8

Mere til historien

2018 vil efter alt at dømme byde på en ny topmodel fra Nokia. Telefonen kommer angiveligt til at bære navnet “Nokia 9”. Du kan læse mere om den her.

Fotofejl på iPhone er løst

KORT NYT: Apple har udsendt en ny softwareopdatering, der retter fejlen med slettede billeder, som pludselig dukkede op igen.

(mere…)
Google overrasker: Gør betalingsfunktioner gratis

Google Fotos åbnes nu lidt mere for dem, som ikke har et Google One abonnement.

(mere…)
Galaxy S24 Ultra får et kameraboost i april-opdateringen

Det lader til, at Samsung endnu engang forbedrer kameraet i topmodellen Galaxy S24 Ultra.

(mere…)
Kameratest dumper Samsungs nye topmodel

Kameraet i Samsung Galaxy S24 Ultra er ikke ”all that”, det er konklusionen i en stor kameratest.

(mere…)
Den bedste kameratelefon 2023 – se listen

OVERBLIK: iPhone 15 Pro Max og iPhone 15 Pro er de bedste kameratelefoner i 2023, viser en stor mobilkameratest.

(mere…)
iPhone 15 Pro Max har det bedste mobilkamera
(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram