Beoplay E8 test – fedt design men skuffende lyd

TEST: B&O’s in-ear headset Beoplay E8 skuffer på lyden, men produktdesignet er lækkert. Særligt opbevaringsæsken er genial.

Beoplay E8

Beoplay E8 i hvid (Foto: B&O)

Lyd er ekstremt individuelt. Headsets endnu mere. Derfor er denne anmeldelse af Beoplay E8 in-ear headset ikke et udtryk for, at B&O har lavet et håbløst produkt. Det er mine oplevelser. Dine kan godt være anderledes.

Denne anmeldelse udspringer af mine anmeldelser af Jabra Elite 65t og Apple AirPods. Efterfølgende kontaktede flere læsere mig, fordi de gerne ville vide hvordan lyden er fra Beoplay E8.

ANMELDELSE: Jabra Elite 65t er langt bedre en AirPods

I forhold til Jabra Elite 65t er Beoplay E8 mere åbne, selvom de sidder inde i ørerne. Jabra Elite 65t er den ultimative osteklokke. Til gengæld har de den bedste lyd. Det kommer jeg tilbage til senere.

Lækkert designet

B&O’s designere rocks! Headsettet ligger flot præsenteret i hårdt skum, og du fornemmer straks kvaliteten og den umage, der med garanti er lagt i produktdesignet.

Lyder de lige så godt, som de ser ud, bliver det lovende.

Ligesom hos Jabra og Apple medfølger der en lille æske til opbevaring og opladning. B&O’s er belagt med noget, der minder om emitteret læder. Det ser godt ud!

B&O har tænkt sig bedre om end Jabra. Oplade-æsken indeholder små magneter, der får de små earplugs til at ”snappe” sig fast i æsken. Apple har gjort noget tilsvarende på AirPods. Hos Jabra risikerer du at ørepropperne hopper ud af æsken, når låget åbnes. Det er ikke gennemtænkt.

Håbløs parring men god betjening

Parringen af Beoplay E8 skal ske gennem applikationen Beoplay. Begynder du omvendt, via Bluetooth parring på mobilen, kommer det ikke til at fungere. Sådan en form for baglæns parring er total ulogisk, og absolut noget mange slutbrugere kommer til at bøvle med.

Der benyttes et berøringsfølsomt område på hver earplug til kommandoer som play/pause, næste sang, besvare opkald osv. Lydstyrken kan forøges ved at holde let på den højre earplug. Der skrues ned ved at holde let på den venstre.

Betjeningen er helt i top, og er noget du hurtigt bliver fortrolig med.

Måske lyder de godt

Da jeg første gang hørte musik i Beoplay E8 måtte jeg kort efter have fat i B&O. Kunne det virkelig passe, at lyden var SÅ dårlig?

- ”Jeg synes de høje toner er MEGET fremherskende, og fylden mangler en hel del,” var min umiddelbare konklusion.

Nu skal du ikke spørge mig hvordan, men jeg tror det ændrede noget, da jeg åbnede Beoplay applikationen og herefter Spotify. For lige pludselig var der smæk på lyden. En flot nuanceret lyd med en god bund strømmede ud af headsettet. Dette scenarie udspillede sig på en iPhone.

På Android synes jeg igen lyden er temmelig tam. Jeg har ikke kunne gennemtvinge den pludselige forbedring, som jeg oplevede på iPhone.

Som nævnt har jeg kontaktet B&O, som desværre ikke er vendt tilbage med et forslag til en løsning. Min konklusion er derfor, at ”E8 måske lyder godt”. I hvert fald hvis man pludselig får rigtigt hul igennem.

Fungerer godt på opkald

Opkaldslyden har jeg oplevet som virkelig god. Headsettet vågner lynhurtigt fra sovende standby, og besvarer opkaldet så snart der trykkes på den berøringsfølsomme flade.

Jeg har primært anvendt Beoplay E8 indendørs, da jeg er vildt bange for at tabe dem.

Trods flere forskellige tilpasnings-dutter i pakken synes jeg ikke, at jeg har fundet den optimale pasform. Hvis man ind i mellem har fornemmelse af, at de glider ud af ørerne, så er det ikke førstevalget til en togrejse eller gåtur.

Jeg har talt med andre, som har prøvet headsettet, der rapporterer en bedre pasform i deres ører. Derfor tænker jeg det er vanvittigt individuelt.

Konklusion: Ikke noget for mig

Beoplay E8

Beoplay E8 (Foto: MereMobil.dk)

Jeg var ellers så glad i starten, da jeg modtog BeoPlay E8. Indpakningen, navnet (B&O), lade- og opbevaringsæsken. Scenen var sat til en succesfuld oplevelse.

Den bøvlede parring kan jeg godt leve med, da det kun skal gøres én gang. Men her stopper festen også.

Som nævnt har jeg én gang haft virkelig hul igennem til en fantastisk musiklyd. Herefter flagrer det i vinden, hvad der gik galt. Hverken på iPhone eller Android har jeg kunne genskabe den. Som opkalds headset kan E8 sagtens anbefales.

Prisen på Sponseret link Beoplay E8 er 2.149 kroner lige nu. Dette matcher ikke mine forventninger. Min karakter ender på 2 ud af 6 stjerner. Den lave karakter skyldes primært, at en af headsettets primære funktioner, musiklytning, fejler kraftigt på lydkvaliteten. Eksempelvis hører jeg primært diskant og mellemtone, og meget lidt fylde.

VIDEO: Sådan lyder Jabra Elite 65i og Apple AirPods

Tilbage står Jabra Elite 65t som vinder og AirPods fra Apple på andenpladsen.

Fordele og ulemper

Fordele

  • Lækkert design med earplugs der ikke fylder ret meget
  • Perfekt oplade- og opbevaringsæske
  • Lang strøm-tid samt ekstra-batteri i opladeæsken

Ulemper

  • Dårlig pasform i mine ører
  • Skuffende lydkvalitet ved musik
  • Drilagtig parring via B&O’s egen app

Mere til historien

Inden du køber et headset vil jeg anbefale, at du ser og hører produktet i en forretning, inden du smide pengene på disken.

Beoplay E8
Samsung Galaxy A54 test | ualmindelig vellykket

TEST: Prisen er fornuftig og kvaliteten god. Læs min Samsung Galaxy A54 test her. Måske er A54 den eneste mobil, du behøver.

(mere…)
Xiaomi 13 Pro test | Er dette årets bedste telefonkamera?

TEST: Xiaomi 13 Pro har et helt utrolig godt kamera, men også andet at byde på. Læs min Xiaomi 13 Pro test - Xiaomis nyeste topmodel.

(mere…)
Denne computer er et vildt arbejdsredskab

VIDEO: Hvis du har brug for en bærbar arbejdscomputer, hvor særligt grafikydelsen er vigtig, skal du overveje MacBook Pro 14-tommer med M2 Pro-chip.

(mere…)
MacBook Pro 14” test – perfekt arbejdscomputer

TEST: Skal du arbejde med videoredigering, 3D-grafik eller lydproduktion, er det MacBook Pro 14”, at du mangler.

(mere…)
Derfor elsker jeg Galaxy S23 Ultra

VIDEOTEST: Kameraet i Galaxy S23 Ultra er fantastisk. Se min test af Samsung Galaxy S23 Ultra.

(mere…)
Smartphone og smartwatch til bedsteforældrene fra Doro

VIDEO: Synes du smartphones og smartwatches er smart, men lige teknisk nok? Vi ser nærmere på Doro Watch og Doro 8110.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram