MTG går nu efter de danske mobilkunder

0

Efter den forliste fusion mellem TDC og MTG Nordic vil MTG ind på mobilmarkedet og skabe unikke tjenester.

MTG logo
Måske skal bi danskere vænne os til, at se MTG som en mobiludbyder.

Ifølge ITwatch kan det forliste ægteskab mellem TDC og MTG Nordic meget vel betyde, at MTG vil udfordre blandt andet det danske mobilmarked.

TDC’s opkøb af MTG Nordic er aflyst – pensionskasserne byder igen

MTG’s koncerndirektør i Norden og Baltikum, Anders Jensen, fortæller således til ITwatch, at MTG vil tilføje mobil til porteføljen i Danmark, Sverige, Norge og Finland.

– “Vi skal have et partnerskab. Det er klart et alternativ at lave en MVNO-aftale (mobile virtual network operator, red.) eller en aftale som service provider med en netværksoperatør i Norden”, forklarer Anders Jensen.

Han pointerer samtidig, at MTG ikke bare vil gøre det for at udbyde mobiltelefoni og kombinere med Viaplay.

– “Det er ikke godt nok. Vi vil tage Viaplay og mobilabonnementer og skabe tjenester, der er unikke for det mobilabonnement med alt vores indhold”, siger Anders Jensen.

Indtil videre er det en hensigterklæring – eller om man vil en krigserklæring – mod to markeder der ikke kun spås at smelte sammen, men med TDC’s og MTG Nordics forsøg på en fusion også er tættere på hinanden end nogensinde før.

Ekspert: Alle vil danse med MTG

Teleanalytiker John Strand mener, at MTG er den pige “alle i byen vil danse med”, og siger til ITWatch, at MTG er i en position, hvor de kan gå ud med deres indhold til samtlige danske teleudbydere, få en MVNO-aftale, og således lave det trick, som Netflix effektivt har penetreret blandt andet det danske med, nemlig at gå direkte til slutkunderne.

Samtidig peger John Strand på, at MTG kan markedsføre nye produkter via egne tv-kanaler og dermed holde annonceomkostningerne nede på et minimum.

Og det vil underminere YouSees forretning, vurderer John Strand.

Mere til historien

Efter TDC har trukket fusionsplanen med MTG Nordic tilbage, har de potentielle købere af TDC; PFA Pension, PKA Pension, ATP og den australske investeringsbank Macquarie igen budt på TDC. Men som det fjerde ben i konsortiet slæber Macquarie et ry som skattespekulant med sig. Macquarie har ifølge eksperter ikke gjort noget ulovligt, men kritiseres for ikke at betale skat i de lande, hvor der investeres. Blandt andet ejede Macquarie Københavns Lufthavne fra 2005 til 2017, og Politiken kunne i 2011 fortælle, at Macquarie trak 2,2 milliarder kroner ud af lufthavnen via en skattekonstruktion i Luxembourg og dermed undgik skat for over 500 millioner kroner.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer