MTG går nu efter de danske mobilkunder

Efter den forliste fusion mellem TDC og MTG Nordic vil MTG ind på mobilmarkedet og skabe unikke tjenester.

MTG logo

Måske skal bi danskere vænne os til, at se MTG som en mobiludbyder.

Ifølge ITwatch kan det forliste ægteskab mellem TDC og MTG Nordic meget vel betyde, at MTG vil udfordre blandt andet det danske mobilmarked.

TDC’s opkøb af MTG Nordic er aflyst – pensionskasserne byder igen

MTG’s koncerndirektør i Norden og Baltikum, Anders Jensen, fortæller således til ITwatch, at MTG vil tilføje mobil til porteføljen i Danmark, Sverige, Norge og Finland.

– “Vi skal have et partnerskab. Det er klart et alternativ at lave en MVNO-aftale (mobile virtual network operator, red.) eller en aftale som service provider med en netværksoperatør i Norden”, forklarer Anders Jensen.

Han pointerer samtidig, at MTG ikke bare vil gøre det for at udbyde mobiltelefoni og kombinere med Viaplay.

– “Det er ikke godt nok. Vi vil tage Viaplay og mobilabonnementer og skabe tjenester, der er unikke for det mobilabonnement med alt vores indhold”, siger Anders Jensen.

Indtil videre er det en hensigterklæring – eller om man vil en krigserklæring – mod to markeder der ikke kun spås at smelte sammen, men med TDC’s og MTG Nordics forsøg på en fusion også er tættere på hinanden end nogensinde før.

Ekspert: Alle vil danse med MTG

Teleanalytiker John Strand mener, at MTG er den pige “alle i byen vil danse med”, og siger til ITWatch, at MTG er i en position, hvor de kan gå ud med deres indhold til samtlige danske teleudbydere, få en MVNO-aftale, og således lave det trick, som Netflix effektivt har penetreret blandt andet det danske med, nemlig at gå direkte til slutkunderne.

Samtidig peger John Strand på, at MTG kan markedsføre nye produkter via egne tv-kanaler og dermed holde annonceomkostningerne nede på et minimum.

Og det vil underminere YouSees forretning, vurderer John Strand.

Mere til historien

Efter TDC har trukket fusionsplanen med MTG Nordic tilbage, har de potentielle købere af TDC; PFA Pension, PKA Pension, ATP og den australske investeringsbank Macquarie igen budt på TDC. Men som det fjerde ben i konsortiet slæber Macquarie et ry som skattespekulant med sig. Macquarie har ifølge eksperter ikke gjort noget ulovligt, men kritiseres for ikke at betale skat i de lande, hvor der investeres. Blandt andet ejede Macquarie Københavns Lufthavne fra 2005 til 2017, og Politiken kunne i 2011 fortælle, at Macquarie trak 2,2 milliarder kroner ud af lufthavnen via en skattekonstruktion i Luxembourg og dermed undgik skat for over 500 millioner kroner.

Max er klar til danskerne

HBO Max og Discovery+ er nu smeltet sammen til Max, som i dag er åbnet i Danmark. Har stor OL-dækning.

(mere…)
YouSee-kunder får igen Kanal 5 og Eurosport

Kanal 4, 5 og Eurosport er blot nogle af de Discovery-kanaler, som kommer tilbage til YouSee-kunderne.

(mere…)
DRTV kræver snart login

Det bliver obligatorisk at oprette login på DRTV, hvis du vil se indhold fra arkivet.

(mere…)
Viaplay sætter hårdt ind mod kontodeling

Nu vil Viaplay også forsøge, at stoppe kontodeling med nye tiltag, som starter i juni.

(mere…)
Ny Chromecast 4K med Google TV på vej

Inden længe forventes Google at være på vej med en opdateret hardwarenyhed.

(mere…)
Her er Sonys nye tv-skærme – 2024 lineup

Så er der godt nyt for øjnene fra Sony, der lover biografoplevelser hjemme i stuen. Tjek de nye mini-LED og OLED-skærme ud her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram