Kæmpe underskud på 239 mio. kr. hos 3 efter momsfidus

Momsfidus sender 3 ned med 239 mio. kr. Årsag: En regning fra Skat på 418 mio. kr. Selskabet har dog kundefremgang.

Intet mindre end 239 millioner kroner i minus. Det er driftsresultatet hos teleselskabet 3 i regnskabet for fjerde kvartal 2017.

Årsagen skal findes i regning fra Skat på 418 millioner kroner. Et beløb som Skat mener, at 3 har betalt for lidt i moms.

– ”I Q4 har vi fået en opkrævning fra Skat angående moms, som vi har betalt. Vi er uenige i Skats måde at fortolke loven på, og derfor har vi anket afgørelsen for at få en afklaring,” siger Morten Christiansen, adm. direktør for 3 i en pressemeddelelse.

Skat undersøger momsfidusen

Som vi på MereMobil.dk tidligere har beskrevet, så undersøgte Skat i sommer en række teleselskaber. Skat mistænker teleselskaberne for at beholde en andel af momsen, der opkræves hos kunderne.

Anklagen kort: Teleselskabet betaler kun moms til statskassen af kundernes faktiske forbrug på abonnementerne. Der indbetales altså ikke moms af det samlede beløb, der er opkrævet hos kunderne.

TDC, Telenor og Telia har tidligere udtalt, at de indbetaler det fulde momsbeløb. I sommer sagde 3, at de vil udfordre praksis hos Skat.

Fortsætter kundefremgang

Trods skattesagen fortsætter 3 med at høste flere kunder. I fjerde kvartal hentede de 8.000 kunder ind i folden. Den samlede kundedatabase for hele Hi3G er 1.274.000 kunder.

I tredje kvartal fik 3 17.000 nye kunder.

Tallene dækker hovedselskabet 3 samt Oister og Zenji.

Overblik: Så mange kunder har de danske teleselskaber

Mere til historien

Ifølge Ritzau er forventningen fra Morten Christiansen hos 3, at teleselskabet i 2018 går mellem 50- og 100.000 kunder frem.

Nu sælger 3 brugte telefoner

Du kan spare 4.800 kroner på en iPhone, hvis den må være brugt.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Påbud til 3 og indskærpelse af regler

Ikke alle danske mobilselskaber har fulgt reglerne om bindingsperioder. Afgørelse har tilbagevirkende kraft.

(mere…)
Prisnedsættelse på 5G-bredbånd fra 3

En router med frit dataforbrug, hvor du blot skal sætte stikket i, er blevet billigere hos 3.

(mere…)
Prøv Apple One gratis i tre måneder

Se fede film og serier, hør musik, spil masser af spil og gem dine billeder på iCloud. Læs mere om, hvordan du prøver Apple One, gratis.

(mere…)
Er krigen mellem 5G og fiber udsat?

For et år siden meldte teleselskabet 3 krig mod det kablede internet. Og var ikke i tvivl om, at “fremtidens internet er trådløst".

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram