Så mange mobilkunder har teleselskaberne i Danmark

BAGGRUND: Hvor mange mobilkunder har YouSee / TDC, Telenor, Telia og 3? Find svaret her og andre sjove facts om teleområdet.

hvor mange kunder har teleselskaberne
Landets største mobilselskab er TDC med over 3 millioner mobilabonnementer (Foto: Gerd Altmann)

INFO
Artiklen er seneste opdateret: 7. maj 2020
Oprindeligt udgivet: 6. april 2017

Danmark har 8,4 millioner mobilabonnementer

I Danmark er der 8.402.536 mobilabonnementer. Hovedparten er tegnet hos de fire operatører YouSee/TDC, Telenor, Telia og 3 (Hi3G Danmark) samt deres søsterselskaber.

Hvor mange kunder, her defineret som mobilabonnementer, de enkelte selskaber har, kan læses i Telestatistik fra Energistyrelsen.

TDC med brands som YouSee og Telmore er landets største mobilselskab med 3.268.219 mobilabonnementer, mens nummer to er Telenor der, ifølge Telestatistik første halvår 2019, sad på 1.659.090 abonnementer.

Markedets tredje- og fjerdeplads går til henholdsvis 3 (Hi3G Danmark) med 1.387.322 og Telia der har 1.311.635 mobilabonnementer i folden.

Blandt de synlige tal findes også Mit Tele, tidligere DLG Tele, med 52.165 abonnementer.

Tallene for første halvår 2019 er særligt interessante. Det er nemlig første gang, at 3 rykker fra at være landets fjerdestørste, og mindste teleselskab, til nu at være det tredjestørste. Telia er nu 75.687 mobilkunder mindre end 3. Med til historien hører også at Mit Tele, der har 52.164 mobilabonnementer, ejes af Telia. Hvis disse lægges over i Telias pulje giver det stadig 3 en føring på 23.522 mobilkunder.

Der ligger 724.095 mobilabonnementer i kategorien ”øvrige”. Det tæller alle andre teleselskaber, som ikke er ejet af en operatør. Det er f.eks. IPnordic, Lebara, OK Mobil og mange andre. "Øvrige" omfatter over 30 forskellige teleselskaber.

Sådan er markedsandelene: H1 2019

Opdaterede tal for Q1 2020

Efter offentliggørelsen af kvartalsregnskaberne for Q4 2020 er nedenstående opdaterede tal blevet tilgængelige.

Bemærk: Tallene er operatørernes egne opgørelser og ikke de tal Energistyrelsen har offentliggjort. Du kan også se tallene for andre kvartaler herunder.

Hvor mange kunder har lavprisselskaberne?

Det fremgår ikke af Telestatistik, hvor mange kunder lavprisselskaberne har. Tallene ligger skjult i hovedtallene.

Mobilabonnementer hos f.eks. Telmore og Fullrate ligger således under TDC’s tal, mens CBB Mobil gemmer sig under Telenor og Call Me i Telias tal. Oister, ejet af teleselskabet 3, har således deres tal inkluderet hos ejerselskabet.

Det senest kendte tal for et selskab, som CBB Mobil er 625.502 abonnementer. Det er opgjort i første halvår 2012. I første halvår 2014 var Telmore opgjort til godt 600.000 kunder. I efteråret 2013 havde Telmore cirka 700.000 kunder.

I september 2017 oplyste Plenti, at de nu havde rundet 90.000 kunder. Den 19. april 2017 var kundetallet hos Plenti 70.000. Efterfølgende har TDC Group overtaget Plenti.

Telmores direktør Jens Grønlund udtalte overfor Ritzau i marts 2017, at Telmore ”i dag har mere end 600.000 kunder” og ”65.000 af disse har Telmore Play”. Dette kunne læses på blandt andet Finans.dk.

I forbindelse med denne artikel har vi sprugt 3, Telia, Telenor og TDC om opdaterede tal for lavprisselskaberne, men de betragter alle disse tal som fortrolige i forhold til konkurrencehensyn.

Andre interessante facts

I Telestatistik finder man mange forskellige facts. Her er et par af de mere interessante.

  • Fastnet bredbånd med mindst 100 Mbit/s i download er efter en stigning på 17 pct. på et år for første gang over 1 mio. abonnementer i midten af 2019, og de udgør, hvad der svarer til 40 pct. af alle fastnet bredbåndsabonnementer.
  • Bredbånd via kobber er faldet med 11,2 pct. på et år og er med en andel på 31,7 pct. i midten af 2019 ikke længere den mest udbredte bredbåndstype, som nu tilfalder bredbånd via kabel-tv-nettet, som er steget med 3,4 pct. og udgør 33,3 pct.
  • En lille mobilpakke kunne man i juli 2018 få for 79 kroner med 5 timers tale og 5 GB data samt fri sms og mms. I juli 2019 kunne man for samme pris få 6 timers tale, 6 GB data udover fri sms og mms. I begge abonnementer kan det inkluderede forbrug benyttes i andre EU-lande, dog med en begrænsning på data på hhv. 3 GB i 2018 og 4 GB i 2019.

Kilde: Telestatistik første halvår 2019.

Mere til historien

Dette artikel er opdateret den 25. december 2019 på basis af opdaterede kundetal. På tidspunktet var dette de nyeste offenliggjorte tal.

Teknologierne bag selvkørende biler - så vilde er de

BAGGRUND: Hvornår får vi ægte selvkørende biler som KITT fra Knight Rider? Vi graver os ned i de selvkørende teknologier.

(mere…)
Her slutter livet for din iPhone

BAGGRUND: Jeg har besøgt en robot, der kan adskille og sortere iPhones til genanvendelse. Går fremtiden mod mere miljørigtig genanvendelse?

(mere…)
Corona har fremmet digitaliseringen

En ny rapport fra Danmarks Statistik viser, at perioden med coronanedlukninger m.m. har fremmet digitaliseringen hos danskerne.

(mere…)
Danskerne beskytter ikke deres telefoner

En ny undersøgelse ser nærmere på danskernes gøren og laden på nettet og resultatet er “skræmmende”, siger ekspert.

(mere…)
Forældre hægtes af børnenes digitale liv

Forældre skal følge med i teknlogi og gaming, hvis ikke de vil hægtes af deres børns digitale liv. Undersøgelse viser, at forældre allerede i dag har det svært.

(mere…)
De yngre vil gerne spores og få tilbud

De yngre netbrugere vil gerne bytte deres adfærd på nettet, hvis de får bedre tilbud fra virksomheder.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram