Google parrer to betalingsbrands. Her er Google Pay

Google styrker dets betalingssatsning ved at lægge Android Pay og Google Wallet sammen til ét betalingssystem. Det er blevet til Google Pay.

Google Pay

Google Pay (Foto: Google)

Som ventet parrer den amerikanske gigant Google nu Android Pay og Google Wallet. Ud af parringen kommer der en lille ny baby kaldet Google Pay. Det har Google annonceret.

Lille er måske det forkerte ord. For siden Android Pay blev lanceret i 2015 har Google i høj grad sneget sig ind på det lukrative marked, hvor banker normalt har fat i den lange ende.

Med Google Pay kan man nu håndtere betalinger i butikker, online-transaktioner og lave pengeoverførsler fra én app.

Ifølge Google selv er tjenesten allerede tilgængelig på en række apps og nævner blandt andet Airbnb, Fandango, HungryHouse og Instacart.

Det står dog endnu ikke helt klart, om Google Pay erstatter Android Pay og Google Wallet som én app eller om de to apps får et selvstændigt liv.

- Hvem slår Dankort ihjel? Apple Pay eller MobilePay?

Femte er lykkens gang?

Det er femte gang Google lancerer et betalings-brand. Google Checkout var konkurrent til PayPal, mens Google Wallet var det første NFC betalingssystem for smartphones, det blev senere rebranded til Android Pay med lommebogen, hægtet op på et P2P betalingssystem.

Android Pay er i øjeblikket Googles primære betalingsmærke, men svagheden for Google er, at Android Pay - som navnet siger - er platformsafhængig.

Google har også "Google Tez" - et betalingsbrand i Indien. Her kan brugerne betale regninger fra virksomheder direkte fra en bankkonto, lave P2P-transaktioner og andre betalingsformer.

Mere til historien

Google Pay vil være en såkaldt one-stop-butik for alle dine behov for at anvende Google som betalingsformidler: NFC-smartphone-betalinger, P2P-overførsler og webbetalinger. Flere medier vurderer, at Google Pay inden længe vil kunne anvendes via kreditkortmaskiner. Det er muligvis derfor Pali Bhat, Googles næstkommanderende inden for betalingsudvikling, på sin blog skriver: "We can’t wait to share more".

Lanceringsdato for Google Pixel Fold og Pixel 7a afsløret

Salgsstart for de kommende Google Pixel Fold og Pixel 7a telefoner er måske afsløret. Google har endnu ikke bekræftet.

(mere…)
Kan Microsoft give Google en mavepuster?

KOMMENTAR: 100 millioner brugere om dagen. Microsoft har teknologien til at ryste Google. Det bliver et helt nyt internet og ”SEO” er snart fortid.

(mere…)
Googles foldbare mobil er spottet igen

RYGTE: Google Pixel Fold er spottet igen, hvilket kunne indikere at en lancering er tæt på.

(mere…)
Hader du disse reklamer på YouTube?

Godt nyt hvis du er træt af forstyrrende reklamer på YouTube.

(mere…)
Datoen for Google I/O 2023 er klar

KORT NYT: Google har offentliggjort datoen for dette års udviklerkonference Google I/O.

(mere…)
Eksklusiv Pixel-funktion er klar til alle

Da Google Pixel-telefonerne kom på markedet, havde de en eksklusiv feature. Nu kommer ”magisk viskelæder” ud til alle.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram