Google parrer to betalingsbrands. Her er Google Pay

7

Google styrker dets betalingssatsning ved at lægge Android Pay og Google Wallet sammen til ét betalingssystem. Det er blevet til Google Pay.

Google Pay
Google Pay (Foto: Google)

Som ventet parrer den amerikanske gigant Google nu Android Pay og Google Wallet. Ud af parringen kommer der en lille ny baby kaldet Google Pay. Det har Google annonceret.

Lille er måske det forkerte ord. For siden Android Pay blev lanceret i 2015 har Google i høj grad sneget sig ind på det lukrative marked, hvor banker normalt har fat i den lange ende.

Med Google Pay kan man nu håndtere betalinger i butikker, online-transaktioner og lave pengeoverførsler fra én app.

Ifølge Google selv er tjenesten allerede tilgængelig på en række apps og nævner blandt andet Airbnb, Fandango, HungryHouse og Instacart.

Det står dog endnu ikke helt klart, om Google Pay erstatter Android Pay og Google Wallet som én app eller om de to apps får et selvstændigt liv.

Hvem slår Dankort ihjel? Apple Pay eller MobilePay?

Femte er lykkens gang?

Det er femte gang Google lancerer et betalings-brand. Google Checkout var konkurrent til PayPal, mens Google Wallet var det første NFC betalingssystem for smartphones, det blev senere rebranded til Android Pay med lommebogen, hægtet op på et P2P betalingssystem.

Android Pay er i øjeblikket Googles primære betalingsmærke, men svagheden for Google er, at Android Pay – som navnet siger – er platformsafhængig.

Google har også “Google Tez” – et betalingsbrand i Indien. Her kan brugerne betale regninger fra virksomheder direkte fra en bankkonto, lave P2P-transaktioner og andre betalingsformer.

Mere til historien

Google Pay vil være en såkaldt one-stop-butik for alle dine behov for at anvende Google som betalingsformidler: NFC-smartphone-betalinger, P2P-overførsler og webbetalinger. Flere medier vurderer, at Google Pay inden længe vil kunne anvendes via kreditkortmaskiner. Det er muligvis derfor Pali Bhat, Googles næstkommanderende inden for betalingsudvikling, på sin blog skriver: “We can’t wait to share more”.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer