Nu bliver Kaspersky forbudt på statens computere i USA

Det spionage-mistænkte russiske softwarefirma, Kaspersky Lab, er nu forbudt på offentlige systemer i USA. Kaspersky Lab afviser beskyldningerne.

I september advarede de amerikanske myndigheder mod at anvende det russiske selskab Kaspersky Labs produkter, og nedlagde et såkaldt administrativt forbud. Samtidig kom et varsel om, at det de føderale myndigheder indenfor 90 dage skulle stoppe med at anvende Kaspersky Labs software.

Trump-administrationen frygtede, at myndighedernes brug af de russiske it-produkter udgjorde en sikkerhedsrisiko – selvom Kaspersky er specialiserede i netop sikkerhedssoftware.

Nu har Donald Trump for alvor trukket i bremsen og nedlagt et regulært forbud mod brugen af software fra Kaspersky Lab. Det skriver Computerworld. Kaspersky Labs kan således betragtes som historie som leverandør af it-sikkerhedsløsninger til de statslige myndigheder i USA.

Forbuddet fremgår af den amerikanske forsvarslov for 2018, “2018 National Defence Authorization Act”. Her står der, at alle antivirus-løsninger fra Kaspersky Lab forbydes i alle statslige myndigheder i USA, skriver Computerworld.

Google vil nu sikkerhedscertificere Android telefoner

Mistænkt for spionage

Det amerikanske sikkerhedsministerium, Homeland Security, har længe mistænkt Kaspersky Lab for at spionere for Rusland. Ministeriet har tidligere udtalt, at det var “bekymret for båndene mellem visse ansatte i Kaspersky og russiske efterretningsfolk og andre myndigheder”.

Samtidig frygtede Homeland Security, at Kaspersky Labs systematisk hentede data i form af “føderal information og informationssystemer”.

Kaspersky Lab har hele tiden afvist beskyldningerne, og understreget, at det ikke vil hjælpe en regering med cyberspionage.

Ifølge Computerworld lukkede Kaspersky Labs sit Washington-kontor i sidste uge, da “det ikke længere giver mening” at have.

Britisk misspiontanke

Også det britiske sikkerheds-agentur UK National Cyber Security Centre advarer mod Kaspersky Labs og mener, at man ikke bør bruge løsninger fra Kaspersky i systemer, som kan indeholde data, der kan true den nationale sikkerhed, hvis dataene kommer russerne i hænde.

Kaspersky Lab mener, at det er offer for den anspændte politiske situation mellem USA og Rusland, og Ruslands påståede forsøg på at påvirke sidste års amerikanske præsidentvalg.

Mere til historien

Ifølge Computerworld afviser Kaspersky Lab Nordic, som har adresse på Oldenburg Allé i Taastrup, beskyldningerne om spionage. Kaspersky Lab har fået opbakning fra konkurrenter, som ikke mener, at der ser ud til at være kød på beskyldningerne, skriver Computerworld.

Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
Forsvaret og politiet udfaser DJI-droner
(mere…)
Nyt MobilePay-tiltag rammer alle

Svindel ved privathandler skal begrænses. Derfor vil MobilePay gøre op med navneændringer på betalingsplatformen.

(mere…)
Har du nødstrøm og dåsemad – hvis krisen rammer?

Hvis Danmark lammes af et cyberangreb, så strøm, vand og varme forsvinder, hvor forberedt er du så?

(mere…)
Kineserne kan fange dine mail- og telefon-oplysninger

De kinesiske myndigheder er i stand til, at identificere personer, som har delt indhold over tjenesten AirDrop.

(mere…)
MobilePay advarer om svindel-SMS’er

ADVARSEL: Endnu engang er svindel SMS’er i omløb, der skal ligne at afsenderen er MobilePay.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram