Google vil nu sikkerhedscertificere Android-telefoner

0

Se efter Google Play Protect mærket når du køber Android telefon, hvis du vil have løbende beskyttelse mod malware og andre sikkerhedstrusler.

Google Play Protect
Google Play Protect mærket skal du se efter på salgsæsken når du køber ny telefon (Foto: Google)

Android-smartphones, der er beskyttet mod malware og skadelige apps, vil i fremtiden få en certificering på salgsæsken. Kunderne kan dermed direkte se om producenten, på det pågældende produkt, har tilsluttet til Google Play Protect, som programmet hedder.

Google Play Protect er en sikkerhedsfunktion fra Google, der scanner apps når de downloades fra Google Play Store. Enheden bliver også løbende scannet for sikkerhedstrusler. Scanningen sker usynligt i baggrunden, og advarer brugeren, hvis der findes noget alvorligt.

Facebook og Messenger ramt af virus – sådan undgår du den

I forbindelse med lanceringen af Google Play Protect ved Google IO 2017 blev Android Device Manager erstattet af en ny app med navnet ”Find My Device” (på dansk ”Find Min Enhed”). Som med Device manager kan denne også lokalisere enheder der er blevet væk (f.eks. stjålet) og fjernslette data.

Du kan desuden afspille en lyd, så du kan lytte dig frem til hvor enheden er – selvom lydløs er aktiveret. En sidste mulighed er at låse enheden, og skrive en meddelelse på skærmen om, at telefonen er mistet. Finderen kan så ved et tryk på én knap, ringe til det nummer du har angivet.

Find My Device kan udover applikationen også tilgås fra en webbrowser.

GUIDE: Sådan tjekker du om din telefon er beskyttet af Google Play Protect: Indstillinger > Google > Sikkerhed > Google Play Protect.

Scanningssystemet er et supplement til de andre vigtige sikkerhedselementer i Android. Du skal stadig sikre dig, at du har de seneste versioner af apps installeret. Sørg også for at installere den nyeste Android-version, der er tilgængelig til din enhed.

Sikkerhedstiltaget fra Google kommer i kølvandet på et generelt dårligt omdømme omkring sikkerheden i Android-systemet. Manglende Android-opdateringer og sikkerhedsopdateringer der aldrig udsendes, udfordrer Android.

DEBAT: Android har et elendigt omdømme på sikkerhed

Præsentation af Google Play Protect

Mere til historien

Google Play Protect scanner hver dag mere end 50 milliarder apps på brugernes telefoner. Det bliver til scanning af én milliard telefoner i døgnet.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer