Google vil nu sikkerhedscertificere Android-telefoner

Se efter Google Play Protect mærket når du køber Android telefon, hvis du vil have løbende beskyttelse mod malware og andre sikkerhedstrusler.

Google Play Protect

Google Play Protect mærket skal du se efter på salgsæsken når du køber ny telefon (Foto: Google)

Android-smartphones, der er beskyttet mod malware og skadelige apps, vil i fremtiden få en certificering på salgsæsken. Kunderne kan dermed direkte se om producenten, på det pågældende produkt, har tilsluttet til Google Play Protect, som programmet hedder.

Google Play Protect er en sikkerhedsfunktion fra Google, der scanner apps når de downloades fra Google Play Store. Enheden bliver også løbende scannet for sikkerhedstrusler. Scanningen sker usynligt i baggrunden, og advarer brugeren, hvis der findes noget alvorligt.

- Facebook og Messenger ramt af virus – sådan undgår du den

I forbindelse med lanceringen af Google Play Protect ved Google IO 2017 blev Android Device Manager erstattet af en ny app med navnet ”Find My Device” (på dansk ”Find Min Enhed”). Som med Device manager kan denne også lokalisere enheder der er blevet væk (f.eks. stjålet) og fjernslette data.

Du kan desuden afspille en lyd, så du kan lytte dig frem til hvor enheden er – selvom lydløs er aktiveret. En sidste mulighed er at låse enheden, og skrive en meddelelse på skærmen om, at telefonen er mistet. Finderen kan så ved et tryk på én knap, ringe til det nummer du har angivet.

Find My Device kan udover applikationen også tilgås fra en webbrowser.

GUIDE: Sådan tjekker du om din telefon er beskyttet af Google Play Protect: Indstillinger > Google > Sikkerhed > Google Play Protect.

Scanningssystemet er et supplement til de andre vigtige sikkerhedselementer i Android. Du skal stadig sikre dig, at du har de seneste versioner af apps installeret. Sørg også for at installere den nyeste Android-version, der er tilgængelig til din enhed.

Sikkerhedstiltaget fra Google kommer i kølvandet på et generelt dårligt omdømme omkring sikkerheden i Android-systemet. Manglende Android-opdateringer og sikkerhedsopdateringer der aldrig udsendes, udfordrer Android.

- DEBAT: Android har et elendigt omdømme på sikkerhed

Præsentation af Google Play Protect

Mere til historien

Google Play Protect scanner hver dag mere end 50 milliarder apps på brugernes telefoner. Det bliver til scanning af én milliard telefoner i døgnet.

FBI undersøger TikToks overvågning af journalister

FBI og det amerikanske justitsministerium stiller nu skarpt på TikTok-ejeren Bytedance. Det handler om overvågning af Kina-kritiske journalister.

(mere…)
Hackere kan udnytte ny version af ChatGPT

Den nye version af ChatGPT kan sætte turbo på cyberkriminalitet, da den kan udnyttes af hackere.

(mere…)
USA-krav: Sælg TikTok ellers forbyder vi appen

Amerikanerne strammer kravene til TikTok. Kineserne skal ud af ejerskabet.

(mere…)
Nu vil TikTok imødekomme vestlig frygt

TikTok vil finde partner i Europa og sikre, at europæiske brugeres data ikke overføres til Kina.

(mere…)
Huawei mistænkes (igen) for overvågning

Noget tyder på, at Huawei systematisk overvågede gæsterne på deres stand ved Mobile World Congress. Arrangøren ser med alvor på sagen.

(mere…)
Folketinget: TikTok skal ud

Den potentielle spionapp fra Kina, skal fjernes fra telefonerne. Sådan lyder den klare besked fra øverste ledelse i Folketinget.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram