Facebook og Messenger ramt af virus – sådan undgår du den

En virus med navnet Vikin har ramt Facebook og beskedtjenesten Messenger. Læs mere om, hvordan du undgår at få virus via Facebook.

Facebook social

Facebook (Foto: Simon Steinberger)

Facebook er blevet ramt af en ondsindet virus – og det samme er beskedtjenesten Messenger. Den ondsindede virus sender virusbefængte beskeder videre.

Peter Kruse, IT-ekspert hos CSIS Security Group, blev søndag opmærksom på den ondsindede virus, som kan have ramt tusindvis af brugere. Hvor mange der er ramt er uvist, men ifølge Peter Kruse, så kan det være 10.000 eller 100.000. Han mener dog, at der med sikkerhed mindst er tusind mennesker alene i Danmark som er ramt. Det skriver TV 2.dk.

 - Facebook-hackeren Jayden K. Smith er fup

Der er ikke umiddelbart tale om en virus, som overtager identiteter. Derimod sørger den for at klikke på flere reklamer, hvilket sikrer bagmændene penge. Den kan også klikke ind på andre hjemmesider. Derfor kan computeren få flere vira, som kan give større problemer for de berørte end den der altså huserer på Facebook og Messenger.

Sådan spredes virussen Vikin

Virussen går under navnet Vikin. Den spredes via Facebook-opslag og i beskeder på Messenger.

Spredningen sker ved, at du modtager et link til en video fra en ven eller bekendt. Linket fører så til en hjemmeside, som ligner YouTube. For at se videoen skal man installere et plug-in. Gør man dette – ja så har man fået ”virussen installeret” og den vil da sprede sig yderligere til ens netværk.

Husk derfor ALTID, at være opmærksom på hvad du installerer og installer kun plug-ins fra kendte afsendere.

 - Virus hærger på Facebook Messenger

Er uheldet ude, så slet dette plug-in, genstart browser og opret nyt kodeord til Facebook.

Hvor længe Vikin vil husere på Facebook og Messenger er uvist, men det kan fortsætte i timer eller dage. Dog skal vi heller ikke forvente, at det er det sidste vi har set til ondsindede angreb via Facebook.

Facebook er nemlig et godt sted for sådanne ting, da mange efterhånden har større tillid til Facebook end almindelige e-mails.

Mere til historien

Vi har tidligere været efter Android-platformen for, at være usikker da mange producenter ikke opdaterer enheder. Læs mere om det her.

FBI undersøger TikToks overvågning af journalister

FBI og det amerikanske justitsministerium stiller nu skarpt på TikTok-ejeren Bytedance. Det handler om overvågning af Kina-kritiske journalister.

(mere…)
Hackere kan udnytte ny version af ChatGPT

Den nye version af ChatGPT kan sætte turbo på cyberkriminalitet, da den kan udnyttes af hackere.

(mere…)
USA-krav: Sælg TikTok ellers forbyder vi appen

Amerikanerne strammer kravene til TikTok. Kineserne skal ud af ejerskabet.

(mere…)
Facebook-Meta vil lave Twitter-konkurrent

Et nyt socialt medie fra Meta skal konkurrere mod Twitter.

(mere…)
Stor ændring på vej til Facebook

Inden længe vender en kærkommen funktion tilbage til Facebook-appen. ...måske for at presse Snapchat.

(mere…)
Nu vil TikTok imødekomme vestlig frygt

TikTok vil finde partner i Europa og sikre, at europæiske brugeres data ikke overføres til Kina.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram