Virus hærger på Facebook Messenger

Netop nu huserer en farlig virus på Facebook Messenger, der er ”forklædt” som en billedbesked fra de venner, som allerede er ramt. Læs mere om den her.


UPDATE: Advarsel om Facebook Messenger hacker er fup (juli 2017)

Facebook-at-workEn farlig virus huserer netop nu på Facebook. Virussen er ”forklædt” som en billedbesked fra de venner, der allerede er blevet ramt.

Bliver du ramt af denne virus, så kan du risikere at miste alle dine data, som billeder og andet du har på din computer. Og du kan risikere, at blive opkrævet løsesum for at få dine data tilbage.

Så har du ikke en backup af dine data og du bliver ramt, så kan det altså koste dig dyrt. Har du en backup af dine data, så kan det ”nøjes” med at koste dig tiden det tager at genetablere din computer.

 – Vi sjofler med sikkerheden på smartphonen

Dropbox, OneDrive og Google Drive ikke sikre nok

Det kræver dog, at din backup er på en anden computer eller en sikker lagertjeneste på nettet. Gratistjenester som OneDrive, Google Drive og Dropbox er i dette tilfælde ikke gode nok, da du formentlig har en direkte adgang til dokumenterne fra din computer.

– ”Skal du være helt sikker på, at ransomware ikke kan angribe din sikkerhedskopi, skal der være både fysisk adskillelse mellem backuppen og den computer, den er taget fra, ligesom sikkerhedskopien skal være digitalt adskilt fra internettet”, forklarer Henrik Schmidt, der er direktør i virksomheden Skybackup, som tilbyder en særlig backuptjeneste, der netop sørger for disse vigtige adskillelser.

De brugere, som indtil nu vides er ramt, benytter Googles Chrome-browser.

Peter Kruse skriver om virussen på Twitter (Kilde: Twitter)

Peter Kruse skriver om virussen på Twitter (Kilde: Twitter)

Angrebet sker ved, at modtageren får en billede besked fra en af sine Facebook-venner. Beskeden indeholder en SVG-billede-fil, hvor der skal klikkes før billedet åbnes. Så vær meget opmærksom og lad være med, at klikke på sådanne beskeder. Billedet indeholder nemlig en ondsindet kode, der vil forsøge at installere en ”udvidelse” til Chrome-browseren, der vil tage styrringen over din Facebook-profil og sprede virussen videre.

 – Sikkerhedsfirma: Sikkerhedstruslen mod Android bliver kun værre

– ”Beskeden er i virkeligheden en virus, der sender en til en sværm af ondsindede hjemmesider. Her bliver man tilbudt en udvidelse af Chrome fyldt med virus. Hvis man takker ja til den, er der en risiko for, at der bliver en installeret en ransomware. Det er en modbydelig virus, der kidnapper data på din computer,” siger Peter Kruse, der er it-ekspert ved sikkerhedsfirmaet CSIS, til DR.dk.

Desuden vil denne ”udvidelse” til Chrome-browseren også forsøge at installere et stykke ransomware på din enhed. Dette er et stykke software, som krypterer alle de data du har på din enhed, hvilket inkluderer alt fra familiebilleder, dokumenter og til applikationer.

Hundredetusinde allerede ramt

Hundredetusinde konti er allerede ramt af angrebet. Og netop nu breder den sig i hast på danske Facebook-konti.

Angrebet er den første af sin slags, der bruger Facebook Messenger til at sprede ransomware.

 – Den besked-app er mest sikker

Har du modtaget denne billedfil? Eller kender du nogen der har? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

Mere til historien

Virus, spyware, phishing mails, ja der er nok af digitale ubehageligheder, flere bliver nu rettet mod smartphones.

Gmail og YouTube brugere skal være opmærksomme

Selvom du har sikret din konto til Gmail og YouTube, så er det ikke nødvendigvis nok.

(mere…)
TikTok er på vej med Instagram-konkurrent

Det ventes, at TikTok snart er på vej med deres bud på en billeddelings-app. Navnet er afsløret.

(mere…)
Din Messenger sikres bedre mod aflytning

Facebook Messenger bliver nu sikret bedre. Måske har du allerede bemærket ændringen.

(mere…)
Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Pas nu på dit Apple Pay

Du skal lægge mærke til denne mail, hvis du bruger Apple Pay. Jeg har efterprøvet mailen.

(mere…)
Lader Meta bevidst skadeligt indhold ligge for at tjene penge?

Den danske psykolog Lotte Rubæk vender Metas ekspertgruppe ryggen. Hun frygter ekspertgruppen har givet en legitimitet til Meta.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram