Pas på virus på mobilen

1

Virus, spyware, phishing mails, ja der er nok af digitale ubehageligheder, flere bliver nu rettet mod smartphones.

Scam ulovlighederDet er efterhånden alment kendt at vira til computere indhenter informationer, gør dem sløvere og kan ende med at lukke ens konti. Da vi i stigende grad benytter vores smartphones til at browse, tjekke e-mails og købe produkter, indtaster vi også oftere personfølsomme oplysninger om os selv.

Michael Busk-Jepsen, vicedirektør i Finansrådet, har derfor i et interview til Ritzau sagt, at der er god grund til at varsom når man bruger sin smartphone.

 – Vi sjofler med sikkerheden på smartphonen

-“Danske smartphones er i stigende grad mål for it-kriminelle, som forsøger at få adgang til bankkunders konti og personfølsomme oplysninger. Den vigtigste huskeregel er, at en bank eller anden offentlig myndighed aldrig vil bede dig give afgive personfølsomme oplysninger via et link i en mail eller sms,” siger han.

Finansrådets tal viser, at 29 procent af danskerne ikke ved, hvordan vi kan beskytte os mod mails med links eller vedhæftede filer, der kan indeholde virus eller være falske.

Dansk DJ blev overvåget

Nicoline Toft, er DJ, og en af mange, som har trykket på et link i en mail som var ondsindet. Hun troede mailen var fra en ven og linket blot var en sang. Der gik over et år før hun fandt ud af at hun blev overvåget, og politiet har kunne fortælle at computeren var blevet tappet for information.

– “Jeg fik tilsendt en link af en bekendt, og jeg troede, at det var en sang. Det var det ikke. Det var en virus, der gav ham adgang til min computer”, siger hun og fortsætter:

 – Sikkerhedsfirma: Sikkerhedstruslen mod Android bliver kun værre

– “Det er dybt skræmmende at opdage, at folk har kunnet rode i de mest private ting. Jeg har efterfølgende gjort, hvad jeg kunne, for ikke at opleve noget lignende igen. I dag har jeg blandt andet sat tape på min computers kamera, og jeg åbner ikke længere ting, jeg får tilsendt, hvis jeg ikke ved, hvad det er, folk sender”.

Har du gode tips til at undgå disse mails og vira, så del gerne med os i kommentarsporet.

 – PODCAST: Sikkerhed – tager du det seriøst?

Mere til historien

Nikoline Toft’s eksempel er blot et ud af mange. Derfor vil vi blot minde vores læsere på at være vær både foran computeren og smartphonen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer