Denne besked-app er mest sikker

Du sender en privatbesked til din kæreste og forventer den er privat, men hvilken beskedtjeneste beskytter dit privatliv bedst?

iPhone 5S SMS tastatur beskeder

iPhone 5S (Foto: MereMobil.dk)

Der findes et væld af beskedtjenester, både nogle der er populære og andre som er knap så kendte. Men hvilken er egentlig bedst at bruge, hvis du ønsker dine beskeder skal være private?

Messenger, Skype, SnapChat, iMessage, Signal, WhatsApp, Google Duo m.m. er alle eksempler på besked-applikationer, men hvilke er mest ”privat”?

Vi er under konstant trussel fra cyber-kriminelle og ondsindede hackere, der ønsker at gøre brug af personlige oplysninger, set skriver TV 2 Nyhederne.

– ”Mange af os deler personlige oplysninger om vores liv, og vi har tillid til, at vores skriverier kun bliver set af dem, vi har kommunikeret med. Virksomheder, der ikke tager de nødvendige skridt for at beskytte os, svigter den tillid,” siger Ole Hoff-Lund, talsmand for Amnesty International, der netop har opgjort, hvor sikre forskellige kommercielle beskedtjenester er.

 – Sådan blev Sisses telefon ‘hacket’

Et af de absolut vigtigste punkter når det kommer til sikkerhed er, om tjenesten benytter end-to-end-kryptering. Hvilket er en kryptering af indholdet, som sikrer, at det kun er afsenderen og modtageren, som kan læse beskeden. Og internetudbyderen, app-udvikleren eller andre kan ikke få adgang til indholdet.

Det er dog de færreste beskedapplikationer, som gør brug af end-to-end-kryptering.

Mobilen er vores faste følgesvend

Mobilen er vores faste følgesvend

Dette er den bedste app

Ole Hoff-Lund anbefaler, at man holder sig fra de kommercielle beskedtjenester, hvis man vil være på den sikre side. Og anbefaler applikationen Signal Private Messaging.

– ”Signal er faktisk det bedste bud, hvis man vil have en sikker måde at kommunikere på. Den er udviklet af en non-profit-organisation, og den er den sikreste på markedet for tiden. Den er ikke med i vores test, fordi vi kun har kigget på kommercielle apps, men det er klart den, vi anbefaler”, siger Ole Hoff-Lund.

 – Sikkerhedsfirma: Sikkerhedstruslen mod Android bliver kun værre

Disse beskedapps er mest sikre

  1. Signal

Beskedtjenesten Signal Private Messaging er udviklet af Open Whisper Systems, som er en non-profit-organisation.

Signal benytter end-to-end-kryptering og oplyser på deres hjemmeside, at end ikke de kan se og læse det brugerne sender til hinanden.

  1. Messenger og WhatsApp

De Facebook-ejede applikationer Messenger og Whatsapp er nogle af de mest sikre apps af de populære.

WhatsApp advarer dig, hvis der ikke er end-to-end-kryptering i en bestemt chat, hvilket Messenger dog ikke gør.

  1. iMessage og Facetime (Apple)

Apple benytter også end-to-end-kryptering i både iMessage og Facetime. Det er dog ikke tydeligt, hvornår det er slået til eller ikke.

Sender du en besked til en person, som ikke har en iPhone, så virker krypteringen eksempelvis ikke.

Apple har dog taget afstand fra, at brugernes samtaler overvåges.

  1. Google Duo, Allo og Hangouts

Google råder også over flere forskellige beskedtjenester. Den mest sikre er Google Duo, som er sikret med end-to-end-kryptering.

I Google Allo kan man selv slå krypteringen til og fra.

Hangouts er i den sammenhæng den mest usikre.

Google tager også afstand fra overvågning gennem deres apps.

  1. Skype

Mere end 300 millioner brugere på verdensplan er hvad Skype har.

Skype er dog langt fra sikker. De har også flere gange været i søgelyset i forbindelse med overvågning. Skype, som er ejet af Microsoft, gør brug af en svag form for kryptering, hvilket gør brugerne udsatte.

  1. SnapChat

SnapChat er populær – særligt hos de unge. Og man tænker måske, at fordi beskeder og billeder forsvinder igen, så er det sikkert.

Men det er det ikke. SnapChat gør ikke noget i praksis for, at beskytte brugerne, selvom de har en skarp politik når det kommer til retten om privatliv.

SnapChat bruger endnu ikke end-to-end-kryptering.

Mere til historien

Sikkerhedsmæssigt er det altid godt, at opdatere både styresystem og applikationer når der er nye opdateringer. De seneste opdateringer tager som oftest altid højde for at yde størst mulig sikkerhed.

Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Pas nu på dit Apple Pay

Du skal lægge mærke til denne mail, hvis du bruger Apple Pay. Jeg har efterprøvet mailen.

(mere…)
Pas på svindel fra “Skat”

Skal du have penge tilbage eller ej? Årsopgørelsen er på vej som viser dette, men pas på det fører oftest fup og svindelnumre med sig.

(mere…)
Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
Forsvaret og politiet udfaser DJI-droner
(mere…)
Nyt MobilePay-tiltag rammer alle

Svindel ved privathandler skal begrænses. Derfor vil MobilePay gøre op med navneændringer på betalingsplatformen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram