Danske Bank vender Apple Pay ryggen

MobilePay bliver primært satsningen for Danske Bank, der ikke vil give kunderne adgang til Apple Pay.

MobilePay

MobilePay i butik (Foto: MereMobil.dk)

Kunderne hos Danske Bank skal ikke forvente adgang til Apple Pay. I hvert fald ikke i første omgang. Danske Bank vil hellere fokusere på MobilePay, som et langt stykke hen ad vejen kan det samme som Apples betalingstjeneste.

-  ”Vi har i Danske Bank valgt primært at satse på Mobile Pay i Danmark og Finland, SWISH i Sverige og VIPPS i Norge,” fortæller Kenni Leth, pressechef i Danske Bank, til MereMobil.dk.

Banken følger markedet tæt, lyder det. Men kræfterne lægges foreløbig i udviklingen af MobilePay.

Ved åbningen af Apple Pay i Danmark var kun Nordea og Jyske Bank parat til at understøtte tjenesten.

Truslen om høje omkostninger

Siden Apple Pay kom til Danmark har blandt andet Coop tegnet et billede af, at forbrugerne risikerer høje omkostninger ved brugen af Apples tjeneste, fremfor det gamle Dankort.

Det handler om gebyrer. Apple Pay understøtter kun det udenlandske betalingskort Visa og Mastercard. Når der betales sker det altså via Visa delen på kortet (hvis det er et Visa/Dankort der er tilknyttet) og ikke Dankort, der er billigere for forbrugerne at anvende.

Anvendes Mastercard i en butik betales der 0,75 procent i gebyr af købet. Dette gælder også, hvis kortet er tilknyttet Apple Pay.

Fra årsskiftet træder nye EU-regler i kraft, der gør det gratis for danskerne, når udenlandske betalingskort anvendes lokalt i butikker og på nettet. Det skriver Finans.dk. De nye gebyrregler forventes fra flere sider at sætte Dankort under yderligere pres fra konkurrencen.

Mere til historien

Apple Pay virker, i princippet, på alle betalingsterminaler der understøtter kontaktløs betaling.

Europæisk ”MobilePay” er på vej i år

Det forlyder at en pendant til MobilePay er på vej i løbet af i år. Tjenesten kan håndtere betalinger på tværs af lande.

(mere…)
MobilePay-direktør stopper

Den danske direktør stopper nu hos MobilePay, hvilket oplyses dagen efter han udtalte, at der kan komme brugerbetaling på tale.

(mere…)
MobilePay får måske brugerbetaling

Det er måske snart slut med at bruge MobilePay gratis. Nye indtægtsmodeller overvejes.

(mere…)
Betaling med MobilePay er i fare

EU er nøglen til at bryde Apples dominans på markedet for mobilbetaling i fysiske butikker. Sker det ikke er MobilePay i fare.

(mere…)
WeShare er lukket - her er dine muligheder

TIP: WeShare er lukket. Vi giver dig her to andre muligheder for at dele og afregne udgifter med andre.

(mere…)
Farvel til WeShare-appen

Når januar bliver til februar er det slut med at bruge WeShare. Uafsluttede mellemværender kan dog reddes lidt endnu…

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
25 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram