Danske Bank vender Apple Pay ryggen

25

MobilePay bliver primært satsningen for Danske Bank, der ikke vil give kunderne adgang til Apple Pay.

MobilePay
MobilePay i butik (Foto: MereMobil.dk)

Kunderne hos Danske Bank skal ikke forvente adgang til Apple Pay. I hvert fald ikke i første omgang. Danske Bank vil hellere fokusere på MobilePay, som et langt stykke hen ad vejen kan det samme som Apples betalingstjeneste.

–  ”Vi har i Danske Bank valgt primært at satse på Mobile Pay i Danmark og Finland, SWISH i Sverige og VIPPS i Norge,” fortæller Kenni Leth, pressechef i Danske Bank, til MereMobil.dk.

Banken følger markedet tæt, lyder det. Men kræfterne lægges foreløbig i udviklingen af MobilePay.

Ved åbningen af Apple Pay i Danmark var kun Nordea og Jyske Bank parat til at understøtte tjenesten.

Truslen om høje omkostninger

Siden Apple Pay kom til Danmark har blandt andet Coop tegnet et billede af, at forbrugerne risikerer høje omkostninger ved brugen af Apples tjeneste, fremfor det gamle Dankort.

Det handler om gebyrer. Apple Pay understøtter kun det udenlandske betalingskort Visa og Mastercard. Når der betales sker det altså via Visa delen på kortet (hvis det er et Visa/Dankort der er tilknyttet) og ikke Dankort, der er billigere for forbrugerne at anvende.

Anvendes Mastercard i en butik betales der 0,75 procent i gebyr af købet. Dette gælder også, hvis kortet er tilknyttet Apple Pay.

Fra årsskiftet træder nye EU-regler i kraft, der gør det gratis for danskerne, når udenlandske betalingskort anvendes lokalt i butikker og på nettet. Det skriver Finans.dk. De nye gebyrregler forventes fra flere sider at sætte Dankort under yderligere pres fra konkurrencen.

Mere til historien

Apple Pay virker, i princippet, på alle betalingsterminaler der understøtter kontaktløs betaling.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
25 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer