Danske Bank vender Apple Pay ryggen

MobilePay bliver primært satsningen for Danske Bank, der ikke vil give kunderne adgang til Apple Pay.

MobilePay

MobilePay i butik (Foto: MereMobil.dk)

Kunderne hos Danske Bank skal ikke forvente adgang til Apple Pay. I hvert fald ikke i første omgang. Danske Bank vil hellere fokusere på MobilePay, som et langt stykke hen ad vejen kan det samme som Apples betalingstjeneste.

-  ”Vi har i Danske Bank valgt primært at satse på Mobile Pay i Danmark og Finland, SWISH i Sverige og VIPPS i Norge,” fortæller Kenni Leth, pressechef i Danske Bank, til MereMobil.dk.

Banken følger markedet tæt, lyder det. Men kræfterne lægges foreløbig i udviklingen af MobilePay.

Ved åbningen af Apple Pay i Danmark var kun Nordea og Jyske Bank parat til at understøtte tjenesten.

Truslen om høje omkostninger

Siden Apple Pay kom til Danmark har blandt andet Coop tegnet et billede af, at forbrugerne risikerer høje omkostninger ved brugen af Apples tjeneste, fremfor det gamle Dankort.

Det handler om gebyrer. Apple Pay understøtter kun det udenlandske betalingskort Visa og Mastercard. Når der betales sker det altså via Visa delen på kortet (hvis det er et Visa/Dankort der er tilknyttet) og ikke Dankort, der er billigere for forbrugerne at anvende.

Anvendes Mastercard i en butik betales der 0,75 procent i gebyr af købet. Dette gælder også, hvis kortet er tilknyttet Apple Pay.

Fra årsskiftet træder nye EU-regler i kraft, der gør det gratis for danskerne, når udenlandske betalingskort anvendes lokalt i butikker og på nettet. Det skriver Finans.dk. De nye gebyrregler forventes fra flere sider at sætte Dankort under yderligere pres fra konkurrencen.

Mere til historien

Apple Pay virker, i princippet, på alle betalingsterminaler der understøtter kontaktløs betaling.

Apple Pay er det foretrukne mobilbetalingsmiddel

Danskerne er blevet glade for mobilbetaling og Apple har førertrøjen. Hver femte betaling i butikkerne i de større danske byer sker med Apple Pay.

(mere…)
20 procent af alle betalinger sker fra mobilen

En ny undersøgelse fra Danmarks Nationalbank viser, at 1 ud af 5 betalinger i de fysiske butikker nu sker fra telefonen.

(mere…)
Danskerne vilde med mobilbetaling

MobilePay er uden sammenligning den mobilbetalingsløsning, som flest danskere har på mobilen. Det er dog Apple Pay, som står for flest transaktioner i de fysiske butikker.

(mere…)
MobilePay sætter rekorder på nethandel

Julemåneden sætter ingen rekorder i 2021, som det ser ud lige nu. Men det gør hele 2021, hvor der i gennemsnit har været over en millioner daglige betalinger.

(mere…)
MobilePay slog atter rekorder på Black Friday 2021

Black Friday er blevet til Black Week, hvilket spreder danskernes shopping ud. Black Friday er dog fortsat størst.

(mere…)
Skattestyrelsen må tjekke MobilePay-overførsler

Skatterådet har givet Skattestyrelsen lov til at hente oplysninger om MobilePay-brugere med høje overførsler.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
25 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram