Telia og Telenor - fyringsrunde hos teleselskaberne

Begge teleselskaber lover, at færre ansatte “forenkler” teleselskaberne. Og det kommer eftersigende ikke til at ramme kunderne.

Færre medarbejdere betyder ikke dårligere service, siger Telia og Telenor (Foto: Niek Verlaan)

Færre ansatte i kundeservice er godt. I hvert fald hvis man spørger Telia. For teleselskabet har for nylig oplyst, at man ændrer på kundeservice. Det oplyses i en pressemeddelelse. Ifølge Telia er fyringer resultatet af, at flere kunder vælger digital selvbetjening, fremfor at ringe til Telias kundeservice. Samlet set må 53 Telia-medarbejder søge nye græsgange.

Men det er ikke kun Telia, som har oplyst, at man afskediger ansatte. Også hos Telenor må flere ansatte snart tage imod en fyreseddel. Teleselskabet fortæller i en pressemeddelelse, at man gennemfører en “omfattende reorganisering”.

 - Telenor vinder igen kunder i Danmark

Telenor har valgt at fyre flere medarbejdere, selvom selskabet i andet kvartal sikrede sig 11.000 ekstra mobilkunder.

Skader ikke kunderne

Hos Telia vil færre medarbejder i kundeservice – eller en “forenkling” af kundeservice, som Telia kalder det – betyde, at kunderne oplever, at medarbejderne har bedre tid. Ud af 53 fyringer er det de 40, som er administrative.

Telia lover også, at medarbejder i kundeservice fremover få færre administrative opgaver. Hvordan kunderne mærker det vides ikke.

Telenor hævder ligesom Telia, at færre medarbejder ikke vil få betydning for kunderne. For sammen med, at Telenor opsiger 54 ansatte og nedlægger 31 åbne stillinger, så vil teleselskabet også investere i digital kundeservice.

- “Vi ønsker at skabe et stærkere, mere kundeorienteret og dynamisk Telenor, ikke bare en slankere virksomhed. (…) Derfor investerer vi både i nye kritiske kompetencer, men fjerner også en række nuværende stillinger og ledelseslag”, fortæller administrerende direktør i Telenor Danmark, Jesper Hansen, i pressemeddelelsen.

Mere til historien

Telia og Telenor har fælles-netværk. De to kun for nylig fortælle, at Nokia nu er blevet en vigtig partner i samarbejdet. Nokia overtager nemlig alle drifts - og udviklingsopgaver indenfor Radio Access Network-området. Det oplyser Telia.

Prisen stiger på mobilabonnementerne

Inflationen og de stigende energipriser får nu betydning for prisen på mobilabonnenterne. Prisen sættes nu op hos Telia. Måske flere følger trop?

(mere…)
Teleselskab lancerer sikkerhedsfilter

Telenor går nu ind i kampen mod internetsvindel og tilbyder privatkunderne et filter mod phishing og smishing.

(mere…)
Telia: Voksende omsætning – men mister mobilkunder

Den danske afdeling af Telia har i det seneste år mistet 16.000 mobilkunder, det viser det seneste årsregnskab.

(mere…)
Danskerne satte igen data-rekord

Nye tal viser, at danskerne endnu engang har sat nye rekorder i brugen af mobildata. Nyhedsbegivenheder og sport trækker.

(mere…)
Telia klar med ubegrænset adgang til C More

Eksisterende og nye kunder hos Telia kan glæde sig over, at de nu kan få ubegrænset adgang til C More - uden det koster ekstra.

(mere…)
Anders And & Co. skal lære ungerne at være online

En ny særlig udgave af Anders And & Co. sætter fokus på trivslen online og på digital dannelse. Anders er også styret af SOME-platformene!

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram