Slut med overvågning af beskeder på MobilePay

2

KORT NYT: Efter stormvejr på Facebook trækker Danske Bank i land. Nu vil de ikke længere lave statistik over brugernes beskeder.

Brug flere betalingskort i MobilePay (Foto: Danske Bank)
Beskeder sendt via MobilePay bliver ikke fremover grundlag for statistik (Foto: Danske Bank)

Fremover vil MobilePay ikke lave statistik over de oftest brugte ord i beskedfeltet. Det ligger fast efter, at en forholdsvis uskyldig statistik over de mest populære smileys og tekster, der skrives ved overførsel af penge på MobilePay, har fået MobilePay ud i et stormvejr på Facebook.

Brugerne af tjenesten har tydeligt givet udtryk for, at de ikke ønsker deres beskeder overvåget.

Snager MobilePay i dine betalinger?

Sagen har fået Danske Bank og MobilePay til at foretage en kovending, skriver ITWatch.

– ”Vi tager disse reaktioner meget alvorligt og har stoppet den praksis fremover. Det vil ikke gentage sig,” fortæller Peter Kjærgaard, pressechef i Danske Bank / MobilePay, til ITWatch.

Han understreger videre, at der er tale om en datakørsel. Ikke at MobilePays medarbejdere har siddet og læst beskederne.

Telia stiller sig op i køen over kritikere af MobilePay. De mener, at hvis telebranchen skulle lave en tilsvarende datakørsel ville de kræve en dommerkendelse.

De tre mest populære ord, der sendes med MobilePay, er ”tak”, ”gave” og ”mad”. Et rødt hjerte er den mest anvendte emoji. Denne er sendt 1,1 millioner gange.

Mere til historien

I 2017 sendte brugerne på MobilePay over 25 millioner beskeder gennem systemet.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer