Business as usual hos Apple, men iPad-nedturen er vendt

2

REGNSKAB: Apple har lavet en lille turn-around i iPad-salget, der stiger for første gang i lang tid. Ellers er det småt med nyhederne i kvartalsregnskabet.

iPhone, Macbook
Apple lavede i Q3 2017 et overskud på 8,7 milliarder dollars (Foto: William Iven)

Endnu en sædvanlig dag på kontoret. Det er status på Apples kvartalsregnskab for tredje kvartal i Apples regnskabsperiode. Tredje kvartal dækker april, maj og juni 2017.

Godt 41 millioner iPhones blev ekspederet fra den californiske IT-gigant. I forhold til det sammenlignelige kvartal i 2016 er det en beskeden fremgang på 1,55 procent. Det er forsat hjemlandet USA samt Europa der trækker læsset for Apple.

Vi har løbende beskrevet, hvordan Apple har haft vanskeligt ved at få styr på det faldene iPad-salg, men nu begynder der måske så småt at ske noget. I tredje kvartal blev der solgt 11,4 millioner iPads. Det er første gang i mange kvartaler, at Apple har haft en reel fremgang i salget af tablets, når man sammenligner bagud med det tilsvarende kvartal året forinden

Når Q3 2017 holdes op mod Q3 2016 har der været en fremgang på 14,81 procent, men der er stadig langt op til rekorden fra Q1 2014 med 26 millioner solgte iPads i ét enkelt kvartal.

Salget af Mac-computere er stort set uændret.

[infogram id=”apple_regnskab-82″ prefix=”dZG”]

[infogram id=”regnskab_apple_salg_q2_2017_vs_q2_2016″ prefix=”FAN”]

Så mange penge tjente Apple

Apple er stadig en god forretning. I tredje kvartal 2017 var omsætningen på 45,4 milliarder dollars. I samme kvartal 2016 var omsætningen 42,3 milliarder dollars. Det er svarende til en lille fremgang på 7 procent.

iPhone stod for 24,8 milliarder dollars af omsætningen, mens der blev kørt iPads igennem for 4,9 milliarder dollars.

I kategorien ”services” blev omsætningen 7,2 milliarder dollars. Det er en fremgang på 22 procent sammenlignet med kvartalet i 2016. Services dækker over digitalt indhold, AppleCare og Apple Pay. Apple nævnte selv App Store som den primære driver for kategorien.

Overskuddet blev i kvartalet på 8,7 milliarder dollars. En fremgang fra 7,7 milliarder dollars i Q3 2016.

Apple offentliggør ikke detaljeret omsætning og salgstal for Apple Watch, Apple TV, Beats produkter, tilbehør, Apple Pay, AppleCare m.fl. der ligger skjult i regnskabet. Kategorien Other Products udgjorde 2,7 milliarder dollars.

Apple bekræfter: Nu kommer Apple Pay til Danmark

Mere til historien

Ved fremlæggelsen af regnskabet fokuserede Apples CEO Tim Cook meget på de kommende features i iOS 11 og MacOS High Sierra samt hjemmehøjtaleren HomePod.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer