Danskerne holder ferie med mobilen i hånden

1

En europæisk undersøgelse over mobilbruget i udlandet viser, at danskerne er med i front. Og vil ikke undvære mobilen på rejsen.

Resultater fra den undersøgelse, som Huawei har foretaget i maj måned 2017. Undersøgelsen er foretaget i 12 europæiske lande (Kilde: Huawei)
Resultater fra den undersøgelse, som Huawei har foretaget i maj måned 2017. Undersøgelsen er foretaget i 12 europæiske lande (Kilde: Huawei)

Højsæsonen for ferierejser er juli. Og noget af det de færreste danskere ikke glemmer at pakke ned er deres tro følgesvend mobiltelefonen – den skal nemlig med.

 – Mobilvanerne på ferien afhænger af ens alder

Smartphonen er generelt blevet ret så uundværlig for mange danskere – også på ferien. Det viser en undersøgelse, som Huawei har fået foretaget. Her er danskerne de mest smartphone-afhængige smartphone-brugere i de nordiske lande.

Rumænien, Bulgarien og Danmark er blandt de lande, som ifølge undersøgelsen, hvor flest indbyggere har svært ved at forestille sig en ferie uden smartphonen. 44 procent af danskerne har svaret, at en ferie uden deres mobil er utænkelig.

 – Par nyder ferien mere når mobilen bliver hjemme

Vores nordiske naboer Finland, Norge og Sverige, er bedre til, at forestille sig ferie uden mobilen. Her svarer henholdsvis 36, 35 og 33 procent, at de ikke kan forestille sig at holde ferie uden mobilen.

Noget overraskende er det måske, at der faktisk kun er 23 procent af tyskerne, der svarer de ikke kan undvære mobilen.

Det er særligt når der skal findes vej til en bestemt lokation at mobilen tages frem. 58 procent af danskerne svarer, at de bruger smartphonen til navigation på ferien. 49 procent har gemt billetter og bookingbekræftelser på smartphonen. 47 procent bruger den til, at læse anmeldelser om hoteller og restauranter.

 – Feriedanskere og turister i Danmark tør nu bruge telefonen

Tidligere i år skrev vi, at hver syvende dansker slukker mobilen i udlandet.

Mere til historien

Undersøgelsen er foretaget i 12 europæiske lande. Disse er Danmark, Sverige, Finland, Norge, Tyskland, Polen, Tjekkiet, Ungarn, Rumænien, Bulgarien, Grækenland og Serbien. Der har i alt været mere end 6.000 deltagere fordelt på 500 respondenter fra hvert land. Respondenterne har været i alderen 18-45 år og de har ejet eller brugt en smartphone de sidste 24 måneder.

Læs også:
Emojis kan gøre ferien til en dyr fornøjelse

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer