Feriedanskere og turister i Danmark tør nu bruge telefonen

Danskernes roaming af data i udlandet er steget. Det kan komme til at betyde prisstigninger - igen.

Smartphone ferie udland roaming

Smartphone-brug på ferien (Foto: Telia)

Mens verdensplagen "Despasito" hærger enhver sommer-højtaler med sine humørløftende, glade rytmer, så hærger danskerne turistdestinationernes mobil-forbindelser efter jagten på data.

EU's forbud mod ekstrapriser for at bruge tale og data i udlandet ligner nemlig sommerhit. Det viser de første opgørelser fra de danske teleselskaber, skriver Berlingske Business.

Men ingen succes uden en bagside. Det kan meget vel ende i endnu dyrere mobilabonnementer i Danmark, spår avisen.

 - Danskerne tyr til WiFi på ferien - vil ikke betale mere for EU-roaming

- "Det er nok stadig et par uger for tidligt at kunne konkludere noget, fordi afregningen med de udenlandske selskaber sker i blokke. Men de foreløbige tal viser, at både Telia-kunder i udlandet og udenlandske turister på Telias net i Danmark har langt over fordoblet deres forbrug," fortæller pressechef Rasmus Avnskjold fra Telia til Berlingske Business.

De danske mobilabonnementer er steget med 10 til 20 kroner om måneden, og yderligere prisstigninger kan true forude, hvis danskerne er gået dataamok i ferien. Danmark er nemlig det land i Europa, der har den hårdeste priskonkurrence på teleområdet med små overskud. Derfor er frygten, at pengekassen bliver tømt på grund af de nye EU-regler.

 - Nye mobilpakker er måske i strid med EU roaming lov

- "Man kan bestemt ikke afvise endnu en bølge af prisstigninger oven på roamingændringen. Vi må se, om der kommer en anden runde," sagde senioranalytiker Morten Imsgard fra Sydbank ifølge Berlingske Business i maj, da teleselskaberne meldte prisstigningerne ud.

Mere til historien

EU gjorde det fra 15. juni ulovligt for teleselskaber i de 28 medlemslande at tage mere for at bruge tale og data i udlandet end i hjemlandet. Men den bagvedliggende afregning mellem teleselskaberne er ikke tvunget tilsvarende ned, så hver gang en telekunde bruger en gigabyte data, skal teleselskabet betale 57 kroner til sin udenlandske kollega, skriver Berlingske Business.

Læs også:
- EU-roaming: Tjek disse 5 ting og spar penge på mobilregningen

Advarsel: Mobilbrug på færger er urimeligt dyrt

Operatørerne kan frit sætte vanvittige priser for mobilbrug på færger - og det gør de. Se priserne på maritim roaming her.

(mere…)
Danskerne flokkes atter til Europa efter ”corona”

Nye tal fra mobilnettene viser, at danskerne for alvor er taget afsted på sommerferie og det sydlige Europa igen en favorit.

(mere…)
iPhone og Android-telefoner kan dele opladere fra 2024

Apple skal indføre USB-C på iPhone, hvis de vil markedsføre og sælge telefonen i de europæiske lande. Meldingen kommer fra Europa Parlamentet.

(mere…)
Danskernes dataforbrug stiger fortsat

Danskerne har de seneste år haft et stigende dataforbrug. I starten af coronapandemien steg det voldsomt, men stigningen fortsatte også i 2021 og ventes at gøre i 2022.

(mere…)
Gratis tale og data i EU er forlænget til 2032

Du kan fortsat bruge data, ringe og sende SMS, når du rejser i EU-landene. Roamingaftalen er forlænget.

(mere…)
Så meget data bruger danskerne på mobilen

Her kan du læse, hvor stor en datapakke den gennemsnitlige danske mobilkunde, har brug for.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram