Danskerne tyr til WiFi på ferien – vil ikke betale mere for EU-roaming

Selvom der er kommet en afskaffelse af roamingafgifterne inden for EU, så foretrækker størstedelen af danskerne fortsat WiFi-forbindelser, viser ny undersøgelse.

Santa Ponca på Mallorca (Foto: MereMobil.dk)

Santa Ponca på Mallorca (Foto: MereMobil.dk)

Lige inden skolernes sommerferie startede kom afskaffelsen af roamingafgifterne inden for EU. Men det ser ud til, at afskaffelsen af roamingafgifterne ikke har haft den ellers ønskede effekt. Det viser en ny undersøgelse.

 – Nye mobilpakker er måske i strid med EU roaming lov

Undersøgelsen viser også, at det ikke er fordi danskerne lader mobilen blive i lommen på ferien. Lidt mere end halvdelen af de der har deltaget i undersøgelsen forventer, at rejse udenlands inden for de kommende tre måneder. Og 97 procent forventer, at have mobilen fremme på ferien. Det er dog de færreste, som vil bruge mobildata. Faktisk vil hele 86 procent fortsat benytte WiFi-forbindelser på rejsen for at spare på dataforbruget. Det viser analysen Norstat har foretaget for Oister. Overraskende nok, så svarer 95 procent af aldersgruppen 18-29 år, at de vil bruge WiFi i udlandet.

Undersøgelsen af foretaget i perioden juni-juli 2017 og der er 1048 respondenter over 18 år, som har deltaget. Fordelingen har været 541 mænd og 557 kvinder, der alle har en smartphone.

EU-roaming: Tjek disse 5 ting og spar penge på mobilregningen

Danskerne skeptiske overfor prisstigninger

I forbindelse med afskaffelsen af roamingafgifterne inden for EU satte mange af teleselskaberne priserne op på deres abonnementer. Prisstigningen har hos de fleste af de selskaber, som har sat priserne op, været på omkring 10-20 kroner om måneden.

 – Så dyrt er roaming når EU-datapakken er opbrugt

Danskerne er dog skeptiske overfor prisstigningen. Og i undersøgelsen svarer mere end 6 ud af 10, at de ikke tror på teleselskabernes begrundelse for at hæve priserne. Det er særligt mænd og aldersgruppen 40+, der stiller sig skeptiske overfor teleselskabernes begrundelser.

Oister og teleskabet 3 er nogle af dem, som har valgt ikke at hæve priserne. Men deres abonnementer inkluderer fortsat roaming i alle deres abonnementer. Hos Oister er der dog tale om små mængder EU-data. Mens 3 har deres ”Roam Like Home”, som giver flere muligheder – også i nogen lande udenfor Europa.

 – Oister får EU-roaming i abonnementerne – prisen fastholdes

Ifølge undersøgelsen, så ønsker danskerne også små mængder EU-data på fremfor dyrere abonnementer med op til 6 GB EU-data + diverse indholdstjenester.

 – Energistyrelsen undersøger roamingpriserne

– ”De prisbevidste brugere ved hvordan man vha. Wi-Fi sparer på data, når man er på ferie. Derfor er der ingen grund til at presse alt for store EU-datapakker ned i halsen. Det handler i alt sin enkelhed om at give brugerne det, de vil have,” udtaler Frederik Jespersen, Marketingchef, OiSTER.

Mere til historien

Det bliver spændende at se om danskerne har brugt markant mere mobildata denne sommer end tidligere.

Læs også:
EU-roaming: Hvor er der 4G-speed, og hvor får du sneglefart?

Tusindvis af danskere har manglet 4G i ferien

TDC har siden fredag eftermiddag knoklet for, at få løst et problem, der gjorde, at kunder på TDC NET ikke kunne bruge 4G i udlandet.

(mere…)
Nu skal du køre rundt med en “sort boks”

Nye skrappe krav i kraft til nyregistrerede biler er trådt i kraft. Det er EU som stiller nye krav til sikkerheden.

(mere…)
Må EU scanne dine beskeder?

EU's våben mod deling af seksuelt krænkende indhold skaber store problemer.

(mere…)
Nu kommer straftolden på elbiler

Populær kineser i Danmark rammes hårdt, når EU flere måneder tidligere end ventet indfører EU straftold på kinesisk producerede elbiler.

(mere…)
Falske annoncer med tv-værter overdrages til EU

Dansk tilsyn vurderer, at EU-reglerne overtrædes af Meta på Facebook og Instagram.

(mere…)
Vigtigt! Dette skal du vide om Oister Travel

Oister Travel har et par huller, som er vigtige at kende, før du rejser på ferie.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram