Danskerne tyr til WiFi på ferien – vil ikke betale mere for EU-roaming

6

Selvom der er kommet en afskaffelse af roamingafgifterne inden for EU, så foretrækker størstedelen af danskerne fortsat WiFi-forbindelser, viser ny undersøgelse.

Santa Ponca på Mallorca (Foto: MereMobil.dk)
Santa Ponca på Mallorca (Foto: MereMobil.dk)

Lige inden skolernes sommerferie startede kom afskaffelsen af roamingafgifterne inden for EU. Men det ser ud til, at afskaffelsen af roamingafgifterne ikke har haft den ellers ønskede effekt. Det viser en ny undersøgelse.

 – Nye mobilpakker er måske i strid med EU roaming lov

Undersøgelsen viser også, at det ikke er fordi danskerne lader mobilen blive i lommen på ferien. Lidt mere end halvdelen af de der har deltaget i undersøgelsen forventer, at rejse udenlands inden for de kommende tre måneder. Og 97 procent forventer, at have mobilen fremme på ferien. Det er dog de færreste, som vil bruge mobildata. Faktisk vil hele 86 procent fortsat benytte WiFi-forbindelser på rejsen for at spare på dataforbruget. Det viser analysen Norstat har foretaget for Oister. Overraskende nok, så svarer 95 procent af aldersgruppen 18-29 år, at de vil bruge WiFi i udlandet.

Undersøgelsen af foretaget i perioden juni-juli 2017 og der er 1048 respondenter over 18 år, som har deltaget. Fordelingen har været 541 mænd og 557 kvinder, der alle har en smartphone.

EU-roaming: Tjek disse 5 ting og spar penge på mobilregningen

Danskerne skeptiske overfor prisstigninger

I forbindelse med afskaffelsen af roamingafgifterne inden for EU satte mange af teleselskaberne priserne op på deres abonnementer. Prisstigningen har hos de fleste af de selskaber, som har sat priserne op, været på omkring 10-20 kroner om måneden.

 – Så dyrt er roaming når EU-datapakken er opbrugt

Danskerne er dog skeptiske overfor prisstigningen. Og i undersøgelsen svarer mere end 6 ud af 10, at de ikke tror på teleselskabernes begrundelse for at hæve priserne. Det er særligt mænd og aldersgruppen 40+, der stiller sig skeptiske overfor teleselskabernes begrundelser.

Oister og teleskabet 3 er nogle af dem, som har valgt ikke at hæve priserne. Men deres abonnementer inkluderer fortsat roaming i alle deres abonnementer. Hos Oister er der dog tale om små mængder EU-data. Mens 3 har deres ”Roam Like Home”, som giver flere muligheder – også i nogen lande udenfor Europa.

 – Oister får EU-roaming i abonnementerne – prisen fastholdes

Ifølge undersøgelsen, så ønsker danskerne også små mængder EU-data på fremfor dyrere abonnementer med op til 6 GB EU-data + diverse indholdstjenester.

 – Energistyrelsen undersøger roamingpriserne

– ”De prisbevidste brugere ved hvordan man vha. Wi-Fi sparer på data, når man er på ferie. Derfor er der ingen grund til at presse alt for store EU-datapakker ned i halsen. Det handler i alt sin enkelhed om at give brugerne det, de vil have,” udtaler Frederik Jespersen, Marketingchef, OiSTER.

Mere til historien

Det bliver spændende at se om danskerne har brugt markant mere mobildata denne sommer end tidligere.

Læs også:
EU-roaming: Hvor er der 4G-speed, og hvor får du sneglefart?

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer