Energistyrelsen undersøger roamingpriserne

4

De danske telemyndigheder undersøger om de danske teleselskaber ulovligt har hævet priserne på grund af EU roaming.

Det måtte næsten ske. Nu er den danske telemyndighed Energistyrelsen begyndt, at undersøge om de danske teleselskabers abonnementer overholder EU’s nye roamingregler. Roamingreglerne betyder, at de danske teleselskaber som udgangspunkt ikke må opkræve ekstra for roaming indenfor EU’s grænser.

 – Roaming-regler: Hold øje med dit abonnement, siger minister

EU har klart sagt, at de nye regler ikke må føre til prisstigninger for forbrugerne, men alligevel har mange danske teleselskaber hævet abonnementspriserne på netop den baggrund. De fleste teleskaber har hævet abonnementspriserne med 10-20 kroner om måneden.

Derfor undersøger Energistyrelsen nu en abonnementspriserne hos række danske teleselskaber. Det skriver Berlingske Business.

18 teleselskaber undersøges

Ifølge Business.dk har Energistyrelsen kontaktet 18 mobilselskaber på baggrund af klager samt styrelsens egne undersøgelser af markedet.

– “Vi har udvalgt de 18 selskaber på baggrund af deres markedsandel, af modtagne klager, af deres prispres på mobilmarkedet og nogle tilfældigt udvalgte. De første breve om en god forklaring blev sendt i sidste uge. Vi koncentrerer os ikke kun om de større selskaber, men de største selskaber er typisk dem, vi har modtaget flest klager over,” udtaler kontorchef i Energistyrelsen, Jakob Juul, til Berlingske Business.

 – EU-roaming: Tjek disse 5 ting og spar penge på mobilregningen

Hvis Energistyrelsen vurderer, at et teleselskab har sat prisen op på grund af EU’s nye roamingregler, så kan teleselskabet blive pålagt at tilbagebetale penge til forbrugerne.

Teleselskabernes problem er, at EU’s nye roamingregler udhuler deres indtjening, da teleselskaberne ikke længere, som udgangspunkt, må opkræve betaling for roaming i andre EU lande. Men samtidig har EU fastsat latterligt høje engropriser på datadelen, hvilket betyder, at når en kunde bruger blot 1 GB data i et andet EU land, så giver det en omkostning på op til 57 kroner plus moms for det danske teleselskab.

 – Telia: EU-roaming uden prisstigninger

Det forventes, at der tidligst bliver truffet afgørelse i de konkrete sager efter sommerferien, da de udvalgte teleselskaber først skal have tid til at svare på Energistyrelsens henvendelse.

Mere til historien

To teleselskaber, hvoraf det ene er Plenti og det andet ikke er navngivet, har søgt om dispensation, for at undgå EU’s nye roamingregler. Energistyrelsen har dog ikke truffet en beslutning endnu, om de to teleselskaber kan undlade at følge EU’s nye roamingregler.

Læs også:
Så dyrt er roaming når EU-datapakken er opbrugt

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer