Energistyrelsen undersøger roamingpriserne

De danske telemyndigheder undersøger om de danske teleselskaber ulovligt har hævet priserne på grund af EU roaming.

Det måtte næsten ske. Nu er den danske telemyndighed Energistyrelsen begyndt, at undersøge om de danske teleselskabers abonnementer overholder EU’s nye roamingregler. Roamingreglerne betyder, at de danske teleselskaber som udgangspunkt ikke må opkræve ekstra for roaming indenfor EU’s grænser.

 – Roaming-regler: Hold øje med dit abonnement, siger minister

EU har klart sagt, at de nye regler ikke må føre til prisstigninger for forbrugerne, men alligevel har mange danske teleselskaber hævet abonnementspriserne på netop den baggrund. De fleste teleskaber har hævet abonnementspriserne med 10-20 kroner om måneden.

Derfor undersøger Energistyrelsen nu en abonnementspriserne hos række danske teleselskaber. Det skriver Berlingske Business.

18 teleselskaber undersøges

Ifølge Business.dk har Energistyrelsen kontaktet 18 mobilselskaber på baggrund af klager samt styrelsens egne undersøgelser af markedet.

– “Vi har udvalgt de 18 selskaber på baggrund af deres markedsandel, af modtagne klager, af deres prispres på mobilmarkedet og nogle tilfældigt udvalgte. De første breve om en god forklaring blev sendt i sidste uge. Vi koncentrerer os ikke kun om de større selskaber, men de største selskaber er typisk dem, vi har modtaget flest klager over,” udtaler kontorchef i Energistyrelsen, Jakob Juul, til Berlingske Business.

 – EU-roaming: Tjek disse 5 ting og spar penge på mobilregningen

Hvis Energistyrelsen vurderer, at et teleselskab har sat prisen op på grund af EU’s nye roamingregler, så kan teleselskabet blive pålagt at tilbagebetale penge til forbrugerne.

Teleselskabernes problem er, at EU’s nye roamingregler udhuler deres indtjening, da teleselskaberne ikke længere, som udgangspunkt, må opkræve betaling for roaming i andre EU lande. Men samtidig har EU fastsat latterligt høje engropriser på datadelen, hvilket betyder, at når en kunde bruger blot 1 GB data i et andet EU land, så giver det en omkostning på op til 57 kroner plus moms for det danske teleselskab.

 – Telia: EU-roaming uden prisstigninger

Det forventes, at der tidligst bliver truffet afgørelse i de konkrete sager efter sommerferien, da de udvalgte teleselskaber først skal have tid til at svare på Energistyrelsens henvendelse.

Mere til historien

To teleselskaber, hvoraf det ene er Plenti og det andet ikke er navngivet, har søgt om dispensation, for at undgå EU’s nye roamingregler. Energistyrelsen har dog ikke truffet en beslutning endnu, om de to teleselskaber kan undlade at følge EU’s nye roamingregler.

Læs også:
Så dyrt er roaming når EU-datapakken er opbrugt

Alle kender MitID – EU-udgave skal udvikles

Den digitale tegnebog og MitID til EU-borgere er kommet på tegnebrættet, lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen.

(mere…)
Fra 2025 skal din telefon opdateres i flere år

Softwaren skal vedligeholdes gratis i lang tid efter, at en telefon er taget af markedet. Ny lovgivning træder i kraft fra sommeren 2025.

(mere…)
EU stiller vilde krav til nye telefoner

EU har stiller nye krav til producenterne om blandt andet reparationsbarhed, holdbarhed og opgradering af styresystemet.

(mere…)
Eesy klar med eSim – og et godt tilbud

Lavprisselskabet Eesy er nu klar med eSim til kunderne, hvilket gør det muligt at komme online på 2 minutter.

(mere…)
Elbilerne i EU har vilde vækstrater

Flere end 500.000 nye elbiler i EU i år. Danmark oplevede en imponerende stigning på 102,4 procent.

(mere…)
Du skal selv kunne skifte telefonens batteri

Batteriet i telefonen skal kunne skiftes uden brug af specialværktøj, lyder det fra Europa Parlamentet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram