Roaming-regler: Hold øje med dit abonnement, siger minister

Selv om flere teleselskaber sætter priserne op, er det alligevel en sejr for de europæiske forbrugere, mener minister Lars Christian Lilleholt (V).

Lars Chr Lilleholt

Lars Chr. Lilleholt (V), Energi-, forsynings- og klimaminister (Foto: Steen Brogaard)

Den ansvarlige minister for teleområdet, energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V), mener det er en sejr for de europæiske forbrugere, når de nye roamingregler fra EU træder i kraft 15. juni 2017.

Han glæder sig over, at man kan tale, sende sms'er og bruge data uden risiko for, at få en stor regning med hjem fra rejsen. Det siger ministeren til Ritzau.

- Så dyrt bliver det når EU-roamingpakken er opbrugt

De nye regler afskaffer som udgangspunkt roamingafgiften, når man som forbruger bruger sin telefon i Europa.

Afskaffelsen betyder således, at hvis man har købt et abonnement med eksempelvis 10 gigabyte data, kan man bruge af den indkøbte data i alle 28 EU-lande, uden at det koster ekstra. Det er i hvert fald det budskab, at tilhængerne turnerer med.

Men de fleste teleselskaber bruger fair-use klausuler, som begrænser forbruget af data i udlandet. Har man f.eks. et Oister abonnement til 99 kroner i abonnement, hvor der er inkluderet 30 GB data, så kan man kun bruge 2,77 GB i EU. Altså langt fra det tal  Lars Christian Lilleholt (V) nævner.

En stribe teleselskaber, deriblandt TDC og Telia, har forud for de nye EU-regler hævet priserne på deres abonnementer med 10-20 kroner om måneden. Men forbrugerne bør holde øje med vilkårene for deres abonnement, siger ministeren til Ritzau:

- "Der er jo fri prisdannelse for selskaberne, og jeg kan da kun opfordre kunderne til at holde øje med deres selskab," lyder det fra ministeren.

- BAGGRUND: Derfor stiger dit abonnement

Mere til historien

Ifølge Energistyrelsens website, Ens.dk, er man "fortsat beskyttet mod store regninger for datatrafik, da teleselskaberne fortsat automatisk skal spærre for dataforbruget, når dataregningen er på ca. 465 kroner. Når du har opbrugt 80 procent af loftet for dataforbrug, det vil sige ca. 372 kroner, vil du få tilsendt en sms, der gør dig opmærksom på, at loftet snart er nået".

Advarsel: Mobilbrug på færger er urimeligt dyrt

Operatørerne kan frit sætte vanvittige priser for mobilbrug på færger - og det gør de. Se priserne på maritim roaming her.

(mere…)
Danskerne flokkes atter til Europa efter ”corona”

Nye tal fra mobilnettene viser, at danskerne for alvor er taget afsted på sommerferie og det sydlige Europa igen en favorit.

(mere…)
iPhone og Android-telefoner kan dele opladere fra 2024

Apple skal indføre USB-C på iPhone, hvis de vil markedsføre og sælge telefonen i de europæiske lande. Meldingen kommer fra Europa Parlamentet.

(mere…)
Her er prisen på PlayStations nye abonnementer

Sony er på vej med en ny abonnementstjeneste til PlayStation. Se den danske pris her.

(mere…)
Ubegrænset lytning i Chapter forsvinder hos Telmore

Chapter lukker for ubegrænset lytning hos Telmore Play-kunderne.

(mere…)
Fastnet bliver nu endnu dyrere hos YouSee

YouSee har annonceret, at der er prisstigninger på vej på mere end 10 procent til omkring 300.000 fastnetkunder.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram