Roaming-regler: Hold øje med dit abonnement, siger minister

4

Selv om flere teleselskaber sætter priserne op, er det alligevel en sejr for de europæiske forbrugere, mener minister Lars Christian Lilleholt (V).

Lars Chr Lilleholt
Lars Chr. Lilleholt (V), Energi-, forsynings- og klimaminister (Foto: Steen Brogaard)

Den ansvarlige minister for teleområdet, energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V), mener det er en sejr for de europæiske forbrugere, når de nye roamingregler fra EU træder i kraft 15. juni 2017.

Han glæder sig over, at man kan tale, sende sms’er og bruge data uden risiko for, at få en stor regning med hjem fra rejsen. Det siger ministeren til Ritzau.

Så dyrt bliver det når EU-roamingpakken er opbrugt

De nye regler afskaffer som udgangspunkt roamingafgiften, når man som forbruger bruger sin telefon i Europa.

Afskaffelsen betyder således, at hvis man har købt et abonnement med eksempelvis 10 gigabyte data, kan man bruge af den indkøbte data i alle 28 EU-lande, uden at det koster ekstra. Det er i hvert fald det budskab, at tilhængerne turnerer med.

Men de fleste teleselskaber bruger fair-use klausuler, som begrænser forbruget af data i udlandet. Har man f.eks. et Oister abonnement til 99 kroner i abonnement, hvor der er inkluderet 30 GB data, så kan man kun bruge 2,77 GB i EU. Altså langt fra det tal  Lars Christian Lilleholt (V) nævner.

En stribe teleselskaber, deriblandt TDC og Telia, har forud for de nye EU-regler hævet priserne på deres abonnementer med 10-20 kroner om måneden. Men forbrugerne bør holde øje med vilkårene for deres abonnement, siger ministeren til Ritzau:

– “Der er jo fri prisdannelse for selskaberne, og jeg kan da kun opfordre kunderne til at holde øje med deres selskab,” lyder det fra ministeren.

BAGGRUND: Derfor stiger dit abonnement

Mere til historien

Ifølge Energistyrelsens website, Ens.dk, er man “fortsat beskyttet mod store regninger for datatrafik, da teleselskaberne fortsat automatisk skal spærre for dataforbruget, når dataregningen er på ca. 465 kroner. Når du har opbrugt 80 procent af loftet for dataforbrug, det vil sige ca. 372 kroner, vil du få tilsendt en sms, der gør dig opmærksom på, at loftet snart er nået”.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer