Oister får EU-roaming i abonnementerne – prisen fastholdes

1

Oister er klar med EU-roaming til deres kunder. Trods abonnementerne nu vil inkluderer EU-roaming bliver prisen fastholdt.

Roaming

Oister vælger nu, ligesom moderselskabet 3, ikke at regulere på deres abonnementspriser, når EUs nye regler for roaming træder i kraft den 15. juni 2017.

 – 3’s kunder berøres ikke af EU’s nye roamingregler

De nye regler betyder, at teleselskaberne enten skal tilbyde en vis mængde data til roaming i deres abonnementer eller helt blokere for muligheden. Oister er ikke fan af nogle af mulighederne, men har altså valgt, at inkludere det minimum af data, som EU kræver i abonnementerne.

– ”EU giver mulighed for at sætte en fair use grænse, som definerer, hvor meget data kunderne max skal kunne bruge på roaming. Og den grænse vil vi benytte. Vi er kendt for lave priser, meget data indhold og en gennemsigtig prisstruktur, og vi har altid været meget påpasselige med vores omkostninger og har på den måde kunnet dele gevinsten med vores kunder. Jeg finder det besynderligt, at EU nu skal til træffe valg på vegne af vores kunder,” udtaler Oisters direktør Jesper Bennike i en pressemeddelelse.

Her er prisen på Nokia 3310 i Danmark

Oisters ændring i abonnementerne betyder kort sagt, at kunderne kan tale, sende SMS (og MMS) i EU til samme pris som i Danmark.

Har man eksempelvis et abonnement til 89 kroner om måneden med 8 GB data i pakken, så vil man fra den 15. juni kunne benytte 2,5 GB af disse i EU.  Dataforbrug udover dette vil fortsat blive takseret per forbrugt megabyte, hvis man ønsker det.

Kunderne vil i næste uge modtage personlig information omkring, hvordan netop deres abonnement virker efter 15. juni 2017, da det afhænger af abonnement, hvor meget data der er gratis inden for EU.

 – Så mange mobilkunder har teleselskaberne i Danmark

– ”Vores løfte til markedet og kunderne er, at vi er ’bedst til prisen’. Det har vi bestemt tænkt os at blive ved med at være,” fastholder Jesper Bennike.

Mere til historien

En række af de danske teleselskaber, som har valgt at sætte priserne op på abonnementerne med 10-20 kroner.

Læs også:
Jens Rohde: Regningen for roaming skal ikke ende hos forbrugerne

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer