3’s kunder berøres ikke af EU’s nye roamingregler

Ingen prisstigninger eller ændringer af vilkårene i 3LikeHome. De fleste 3-kunder berøres ikke af EU’s nye roamingregler.

Fly rejse ferie turisme

Når 3’s kunder rejser på ferie sker det uden ændring af pris eller vilkår for 3LikeHome (Foto: Gerhard Gellinger)

Kunderne hos teleselskabet 3 kan ånde lettet op. Hovedparten af kunderne har et abonnement med 3LikeHome, og vil således ikke opleve nogen forskel, når EU’s nye roaming-regler træder i kraft den 15. juni 2017.

Regnedrengene hos 3 har været i fuld gang på en store kugleramme og kommet frem til, at pakkerne med 3LikeHome ikke skal have ændrede vilkår.

Derfor kan 3’s kunder, med 3LikeHome, fortsat bruge smartphonen i 52 lande, inklusive de europæiske lande, uden det koster ekstra.

3 oplyser, at “langt de fleste” har i dag et abonnement med 3LikeHome inkluderet.

EU har en ”Fair Use”-grænse som teleoperatørerne kan vælge at bruge, for at sikre sig mod eksploderende udgifter, fordi telekunderne forbruger mere data i udlandet end før, men 3 fastholder det nuværende niveau. Det betyder, at privatkunderne får mellem 33 og 139 procent mere dataroaming, end EU kræver. Det skriver 3 i en pressemeddelelse.

3’s grænse for dataforbruget er 10 GB per SIM-kort inden for en regningsperiode. Når man er på udenlandske netværk, der ikke er ejet af 3-koncernen (Hi3G) skal man ikke forvente hastigheder på mere end 0,5 Mbit/s, fremgår det af vilkårene.

Analyse: Forvent flere prisstigninger pga. EU-roaming fremover

Abonnementer uden roaming

I forbindelse med reglerne om fri EU-roaming har 3 lanceret nogle nye abonnementer der udelukkende kan bruges i Danmark.

For 79 kroner får man 5 GB data og 5 timers tale. I løsningen til 99 kroner om måneden er der 15 GB data og 15 timers data.

Når man kommer uden for Danmarks grænser, vil der således ikke længere være signal på telefonen.

De kunder som ikke allerede havde 3LikeHome inkluderet i abonnementet er blevet tilbudt enten at opgradere abonnementet, eller få et af de nye abonnementer der kun virker i Danmark. Ændringen for disse kunder træder i kraft den 29. maj 2017.

Hvis man som kunde er ramt af denne vilkårsændring kan man løsnes fra en eventuel bindingsperiode, så det frit er muligt at skifte teleselskab.

Centralt netværkselement i mobilnetværkene misbruges af hackere

Mere til historien

Som følge af EU’s nye roaming-regler stiger priserne på mange af abonnementerne hos de forskellige selskaber. 3 har holdt priserne i ro, men tilbyder altså såkaldte ”DK-only”-løsninger.

Alle kender MitID – EU-udgave skal udvikles

Den digitale tegnebog og MitID til EU-borgere er kommet på tegnebrættet, lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen.

(mere…)
Fra 2025 skal din telefon opdateres i flere år

Softwaren skal vedligeholdes gratis i lang tid efter, at en telefon er taget af markedet. Ny lovgivning træder i kraft fra sommeren 2025.

(mere…)
EU stiller vilde krav til nye telefoner

EU har stiller nye krav til producenterne om blandt andet reparationsbarhed, holdbarhed og opgradering af styresystemet.

(mere…)
Nu sælger 3 brugte telefoner

Du kan spare 4.800 kroner på en iPhone, hvis den må være brugt.

(mere…)
Nordisk Film+ er nu en del af CBB Mix

Streamingtjenesten Nordisk Film+ er blevet tilføjet til CBB Mix.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram