Nokia 3310 test – den nye mod den originale Nokia 3310

TEST DEL 2: Hvad er forskellene på den nye Nokia 3310 og den originale Nokia 3310 fra 2000. Hvor meget ligner de hinanden og hvilke funktioner er bevaret? Bliv klogere her.

Nokia 3310 (Foto: MereMobil.dk)

Nokia 3310 (Foto: MereMobil.dk)

Nokia relancerede, som de fleste ved, den klassiske Nokia 3310 ved Mobile World Congress. Men hvor meget ligner den egentlig ”den originale” når alt kommer til alt? Det vil vi se nærmere på her. Er der tale om et reklamestunt eller genskaber den nye Nokia 3310 alt det vi husker fra den originale?

BEMÆRK: Du læser nu DEL 2 af Nokia 3310 anmeldelsen. Vi anbefaler, at du også læser DEL 1 af 3310 testen.

 – Nokia 3310 anno 2017 – alle specifikationerne

Jo, designmæssigt er der da lidt ligheder – men lad os være ærlige. De er små. Hvis den ikke hed Nokia 3310 og blot var sendt i butikkerne, som eksempelvis Nokia 150, så er det ikke sikkert, at der var nogen som mente den lignede kult-telefonen fra 2000. Her gør navnet meget i bevidstheden. Og har du telefonerne ved siden af hinanden, så er ligheden også begrænset.

Nokia 3310 (2017) vs. Nokia 3310 (2000)

Eksempelvis har nummer-tasterne på telefonerne samme form. Men har du en original Nokia 3310 ved din side, så føles den anderledes at skrive på end Nokia 3310 fra 2017. Tasterne er simpelthen ”højere”. Ligesom menu, skru op, sluk m.v. ikke er som på den originale.

Så de fysiske ligheder er heller ikke så meget tilstede, som “hjertet” måske gerne ville have haft.

Nostalgien og følelserne spiller ind

Der er ingen tvivl om, at relanceringen af Nokia 3310 har været et klogt og strategisk godt træk af HMD Global, som nu står bag Nokia-brandet. Nokia 3310 er en telefon, der vækker følelser hos mange. Enten har man selv haft den, som en af de første mobiltelefoner, eller også kender man nogen der har. Generelt er det en telefon, som var virkelig godt kendt bredt i befolkningen og på tværs af alle aldersgrupper.

Er der noget vi mennesker godt kan lide og tit falder for, så er det når ting rammer ens følelser og vækker noget i én. Nokia 3310 vækker uden tvivl en masse følelser hos mange. For os skandinaviske mennesker er det jo endnu mere, da den oprindelige Nokia 3310 blev udviklet i Danmark (København). Det var dengang, at vores verdensdel gjorde sig bemærket i mobilproduktionen side om side med svenske Ericsson.

Nokia 3310 var tidens bedste telefon – sådan husker vi den 

Der er ingen tvivl om, at følelserne og nostalgien har spillet meget ind. En telefon som den nye Nokia 3310 får normalt ingen omtale i medierne. Her har navnet og relanceringen alene gjort, at der har været omtale i mere eller mindre alle landsdækkende medier.

Den gamle menu er ændret

Nokia 3310 (Foto: MereMobil.dk)

Nokia 3310 (Foto: MereMobil.dk)

Når man starter Nokia 3310 anno 2017 op – så er det begrænset hvor mange ligheder der er med den originale. Hele menu-delen ser anderledes ud. 

Gamle genveje som at trykke på tasterne 9 og 1 for at åbne lommeregneren er eksempelvis væk på den nye model.

Man kan dog vælge om man ønsker at se menuen i 3×3 gittervisning, 4×4 gittervisning eller listevisning. Det er blot ikke muligt, at få dem enkeltvis som i ”de gode gamle dage”. 

Nokia 3310 (Foto: MereMobil.dk)

Nokia 3310 (Foto: MereMobil.dk)

SMS-delen er helt ny

I den gamle Nokia 3310 får man SMS’er ind enkeltvis og altså ikke i tråde. Man ser stadig det meget nostalgiske ”1 SMS-besked er modtaget” på skærmen, men måden man besvarer SMS’er på den nye Nokia 3310 er helt anderledes.

Så kort sagt kan man sige, at hvis man husker fremgangsmåden fra før i tiden, så er der ikke noget nostalgi tilbage i SMS-delen. Den er helt ændret.

Brevet der suser væk og notifikationen ”beskeden er sendt” er eksempelvis ikke til stede på den nye.

Det er rigtigt ærgerligt, som jeg også skrev i DEL 1, at telefonen ikke understøtter nutidens smileys. Det er træls at skrive med ens familie og venner, og alt man modtager er firkanter og ulæselige tegn.

Snake – mobilspillet over dem alle

Snake er ligesom Nokia 3310-telefonen kult. Det nye Snake-spil, ja det har navnet, men i forhold til det originale 17 år gamle spil, er der ændret for meget på tingene.

Det nye Snake-spil er i farver og spillereglerne er ændret lidt. Man ”spiser” ikke længere ting, mens slangen bliver længere. De æbler man skal ”spise” flyttes nu blot ud af billedet.

Det er i øvrigt Gameloft, som står bag Snake anno 2017.

 – Snake – gør også comeback med Nokia

Den originale Nokia 3310 kom med spillene: Snake II, Space Impact, Bantumi og Pairs II. Mens der på den nye er Snake. Ellers skal man ind i menuen ”Progr. og spil”. Her kan så downloades eksempelvis Asphalt 6: Adrenaline og Diamond Twister 2.

Lommelygten og kamera er kommet til

På den originale Nokia 3310 fra 2000 var der ikke en lommelygte, men det er der på den nye. Det er et stort plus.

Måske er lommelygten det bedste man kan sige om kameraets LED-lys, der er det som benyttes til lommelygten.

Kamerakvaliteten er ikke som man forventer her i 2017. Du kan herunder se lidt billeder, som vi har taget med Nokia 3310. Vi har for at sammenligne taget nøjagtig de samme billeder på en iPhone 7 fra præcis samme sted. Se forskellene på nutidens mobilkamera og et lowcost-mobilkamera. Faktisk klarer Nokia 3310 sig okay til nogle billeder. Der er dog ikke mulighed for makro billeder eller andet, som man efterhånden kan lave med de fleste i dag. Der er også et kæmpe problem hvis motivet er i bevægelse eller flytter sig en lille smule.

Billeder taget med Nokia 3310

Billeder taget med iPhone 7

Nokia 3310 (Foto: MereMobil.dk)

Nokia 3310 (Foto: MereMobil.dk)

Nostalgien er ikke fuldendt

Navnet og følelserne vil så gerne at man holder af den nye Nokia 3310. Men der mangler bare nogle ting, som ville fuldende nostalgien. Eksempelvis er måden telefonen låses på desværre ikke som på den originale Nokia 3310. Her trykkede man på ”menu” og “stjerne”. På den nye vælger man ”gå til” og finder ”lås tastatur” og trykker ”vælg”. Det er måske ikke en stor ting, men for os der elskede den originale 3310, så er det noget man husker.

Som tidligere nævnt er tasterne også anderledes. På den originale er de højere og man de føles ”anderledes” at trykke på. 

Vil der komme flere relanceringer?

HMD Global vil selvfølgelig ikke ud med om de har i sinde, at relancere flere af de gamle klassikere. Men der er ingen tvivl om, at det kan blive en strategi fra firmaet. Det er dog ikke sikkert, at samme hype vil være der hvis de gør det igen. Det har dog været super klogt i forhold til, at få mediedækning i forbindelse med lanceringen af deres Android-telefoner. Et opråb: Nokia is back!

 – Nokia 6, 5 og 3 – pris og tilgængelighed

Tredje del af anmeldelsen

Jeg er endnu ikke færdig med at bruge Nokia 3310. Snart kan du læse tredje, og sidste del, af anmeldelsen.

Mere til historien

Du kan foruden på Nokia 3310 spille Snake på Facebooks Instant Messenger Games. Dette kan du læse mere om her.

Motorola Edge 50 Pro test | Udfordrer men scorer ikke

TEST: Prisen er rimelig, men udførelsen og brugeroplevelsen har udfordringer. Læs min test af Motorola Edge 50 Pro.

(mere…)
Samsung Galaxy A55: God til prisen, men ikke uden ulemper

VIDEO: Kameraet og batteritiden overrasker, men ydelsen er begrænset. Se min Samsung Galaxy A55 test her.

(mere…)
Xiaomi 14 Ultra test | Muligvis årets bedste telefonkamera

TEST: Xiaomi 14 Ultra er en stor og kraftfuld smartphone med masser af RAM og lagerplads. Men det er, når du starter kameraet, at du for alvor bliver imponeret.

(mere…)
Sennheiser Accentum Plus test | fantastisk til prisen

TEST: Vil du have hovedtelefoner med aktiv støjreduktion og god lydkvalitet til en god pris? Læs min Sennheiser Accentum Plus test her.

(mere…)
Samsung Galaxy A55 test | faktisk ret god billigtelefon

TEST: Denne telefon bringer dig ned i gear! Kameraet og batteritiden overrasker men ydelsen er begrænset. Læs min Galaxy A55 test her.

(mere…)
Det bedste smartwatch til Android-telefoner

DUELTEST: Lang batteritid eller omfattende sundhedsdata. Det er hovedforskellene på disse to smartwatches.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram