Mastestrid i Gribskov er endelig løst – bedre mobildækning på vej

0

Den årelange strid mellem teleselskaber og Gribskov kommune er endelig løst. Nu er der bedre mobildækning på vej i kommunen.

Mobilmast på Dyrskuepladsen i Roskilde (Foto: MereMobil.dk)
Efter mere end to års strid kan borgerne i Gribskov kommune nu se frem til bedre mobildækning (Foto: MereMobil.dk)

TT-netværket, Telcon og Gribskov kommune har bilagt stridighederne. Nu er der bedre mobildækning på vej i kommunen. Det skriver Gribskov kommune i en pressemeddelelse.

Vi har på MereMobil.dk tidligere omtalt den spegede sag, hvor borgmesteren i Gribskov kommune mellem linjerne beskyldte Telcon, der arbejder for Telia og Telenors fælles netværksselskab TT-netværket, for at bruge ufine metoder. Mellem linjerne kunne man godt tolke borgmesterens ord som en påstand om direkte afpresning. Borgmesteren udfald mod Telcon skete, fordi Telcon krævede lavere lejepriser på en række mobilmaster i kommunen i forbindelse med etableringen af en ny mobilmast.

Konkret har Telcon, ifølge borgmesteren, truet med at droppe etablering af en ny mobilmast, såfremt lejen ikke blev sat markant ned. Borgmesteren mente, at Telcon tog borgerne som gidsler.

TT-netværket har hidtil dækket et område af Gilleleje med to midlertidige master, og det var planen at en fast mobilmast skulle sikre dækningen i byen. Det var etableringen af denne permanente mobilmast, som udløste stridigheden mellem teleselskaberne, Telcon og kommunen.

Det skal dog siges, at der har været knas på linjen mellem Gribskov kommune og teleselskaberne i årevis. Teleselskabernes brancheorganisation, Teleindustien, har da også tidligere forsøgt sig som mægler mellem kommunen og teleselskaberne.

– Kan man elske sit teleselskab?

Striden er nu løst

Nu er striden mellem kommunen og teleselskaberne løst, og der lyder helt nye og positive toner fra Gribskov kommune. Det ser altså ud til, at Telcons såkaldte “ufine metoder” har fået kommunen på andre tanker.

I kommunens pressemeddelelse skriver kommunen, at striden om mobilmasten er nu løst til tilfredshed for både kommunen og TT-Netværket.

– “Det er en rigtig god nyhed for alle vores borgere og alle vores sommergæster, at vi nu får rejst en ny, permanent mobilmast. Både borgere og virksomheder har kæmpet med dårlig dækning, og med aftalen letter vi hverdagen for kommunens borgere og giver samtidig væksten i kommunen en hjælpende hånd, fordi god mobildækning er vigtig for både virksomheder og handlende,” udtaler borgmester Kim Valentin (V), Gribskov Kommune.

Aftalen betyder, at der bliver opsat en ny mobilmast på kulturhuset Remisen ved togstationen i Gilleleje.

– “Med den nye mast fremtidssikrer vi mobildækningen i området, således at alle i Gilleleje får glæde af den mest moderne og driftssikre teknologi,” udtaler Telcons direktør, Peder Hansen i pressemeddelelsen.

Kortlægning på vej

Udover den nye mobilmast vil Gribskov Kommune også indkalde Teleindustriens Rejsehold til et møde. Målet er at igangsætte et samarbejde og en dialog om områder i kommunen med manglende eller ikke tilstrækkelig dækning.

– Lidt bedre mobildækning i Tisvildeleje efter 15 års kamp

Teleindustriens Rejsehold og kommunen skal sammen analysere den eksisterende dækning og udpege områder, hvor der er udfordringer med mobildækningen i kommunen. Derefter er det planen, at hvert teleselskab skal udarbejde en teknisk analyse af udfordringerne.

-“Dette skal løses i et tæt samarbejde mellem teleselskaberne og Gribskov kommune, så det er rigtig godt, af kommunens administration og politikere nu har taget skridt til at sikre dette samarbejde” lyder det fra Teleindustriens direktør Jakob Willer.

MereMobil.dk har dække stridighederne i Gribskov kommune de seneste to år. Vi følger naturligvis op på hvorvidt mobildækningen reelt forbedres.

Mere til historien

Gribskov Kommunen har på eget initiativ igangsat et tiltag, hvor en særlig bil, spækket med teknisk udstyr registrerer mobildækningen. Bilen kører for tiden rundt på Gribskovs veje. Bilens tekniske udstyr registrerer dækningen for alle de forskellige teleselskaber, og den skal lave et aktuelt kort over dækningen i kommunen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer