Strid om mobilmast i Gribskov fortsætter – ufine metoder, siger borgmesteren

0

Den uendelige saga om dårlig mobildækning i Gribskov kommune fortsætter. Nu beskylder borgmesteren Telcon for ufine metoder.

Mobilmast
Mobilmast på Roskilde Festival 2015 (Foto: MereMobil.dk)

Nu er der igen problemer mellem mobilselskaberne og Gribskov kommune. Teleselskabernes ønsker at levere bedre mobildækning, men kommunen og teleselskabernes kan igen ikke blive enige.

Lyder det bekendt, så er det måske fordi vi på MereMobil.dk tidligere har skrevet om problemer i Gribskov kommune.

Det har nemlig været et vedvarende problem, at få opsat mobilmaster i Gribskov kommune (indtil 2007 Gilleleje kommune). Problemerne mellem kommunen og teleselskaberne har indtil videre kørt uafbrudt i små 15 år, og det ser ikke ud til, at problemerne forsvinder.

I Gribskov kommune er flere mobilmaster et af kommunens fokusområder i kommunens 2013-2025 plan. Byrådets mål lyder således; “Der skal gennem dialog med teleudbydere og berørte naboer gives mulighed for at etablere en tilfredsstillende dækning for mobiltelefoni under hensyntagen til påvirkning af omgivelserne.”

Seneste udvikling i sagaen er, at borgmesteren i Gribskov kommune, Kim Valentin, beskylder Telcon for at lægge pres på kommunen med “ufine metoder”. Telcon er den virksomhed, som sætter mobilmaster op for de danske teleselskaber.

Ufine metoder

Tvisten er opstået, fordi Telcon ønsker at opsætte en ny mobilmast i Gilleleje, som skal  erstatte to midlertidige master i byen. Telcon mener, at kommunens lejepris er alt for høj, og samtidig forlanger Telcon, på vegne af teleselskaberne, at lejepriserne for otte andre mobilmaster også skal sættes ned.

I dag betaler teleselskaberne ifølge SN.dk små 322.000 kroner i årlig leje til kommunen, og det beløb vil Telcon have sat ned til 16.000 kroner for alle master.

Ifølge borgmesteren har Telcon truet med at droppe opsætningen af den nye mobilmast, hvis lejeprisen for den nye mast ikke kommer ned på 2.900 kroner årligt. Derfor mener borgmesteren, at Telcon tager kommunes borgerne som gidsler i sagen. Det skriver Sn.dk

– “Jeg synes, det er helt uhørt, at en privat virksomhed udnytter sit monopol på den måde og samtidig tager borgerne som gidsler. Vi lader os ikke true med ufine metoder”, skriver borgmesteren i en pressemeddelelse.

Samtidig opfordrer han kommunens borgerne til at tage kontakt til deres teleselskab og få dem til at tage afstand fra den slags ufine metoder.

Telcon og kommunen skal på torsdag mødes i et forsøg på at opnå enighed.

Mere til historien

Høje lejepriser på  kommunernes bygninger og grunde er en af de største hindringer for bedre mobildækning i Danmark.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer