Samsung præsenterer strækbar skærm

5

Samsung præsenterer en ny flexibel skærmtype, som kan strækkes.

Samsung Stretchable Display (Foto: Yonhab)

Samsung er klar med en ny skærm – nemlig en 9.1 tommer OLED skærm, som kan strækkes. Der er tale om en prototype.

Selvom der formodentlig går lang tid, inden vi ser denne skærmtype på markedet, så giver det et spændende indblik i, hvad vi kan vente os i fremtiden.

– Samsung Galaxy S8erne sælger som varmt brød

Fleksible skærme er ikke noget nyt

Fleksible skærme er sådan set ikke noget nyt. Vi har tidligere set LG forsøge sig med LG Flex telefonen, som havde en bøjelig skærm.

Samsung har også været ude med en konceptvideo i 2013, som viste deres visioner for foldbare skærme.

Du kan se videoen herunder:

 – LG Flex 3 rygter

Kan modstå buler

Samsungs nye strækbare skærm, er den mest avancerede form for fleksible skærm. Samsung fortæller til Korea Herald, at hvor andre fleksible OLED skærme kun kan ændres i en side, så kan Samsungs nye skærm bøje, rulles eller foldes i begge sider samt foroven og forneden.

Skærmen kan tåle at blive trykket ind helt op til 12 mm. Her vil den selv rette sig ud. Samsung sammenligner det med, når man trykker på en ballon.

Samsung har ikke noget bud på, hvornår denne skærmtype rammer markedet, da de stadig udvikler på teknologien.

Nye muligheder

Den nye skærmteknologi byder på nye muligheder. Måske kommer vi til at se telefoner, som i højere grad kan tåle at blive tabt, ved skærmen selv retter sig ud? Man kan også forestille sig telefoner, som kan ændre form alt afhængig af, hvad du skal bruge den til. Det er naturligvis bare gætterier, og det bliver spændende at se, hvor vi ender henne.

Telefonfabrikanterne arbejder hele tiden på nye intuitive måder, vi kan betjene vores telefoner på. Vi har i år set flere bud på, hvordan telefonen kan betjenes med mere end blot tastetryk. Moto G5 og G5 plus introducerede en lang række måder at tilgå funktioner ved f.eks. at ryste eller vende telefonen. HTC vil have os til at klemme telefonen på den nye HTC U 11 model.

Vi mangler dog at se, at vi kan manipulere selve skærmen eller telefonens form på en meningsfyldt måde. Jovist, der er tidligere lanceret bøjelige skærme, men det har ikke ramt det brede marked, og har mest af alt virket som et “proof of concept” – eller på dansk: “bevis af koncept” – se hvad vi kan lave.

Her kan Samsungs nye skærm måske ændre markedet, og den måde vi interagere med vores telefoner på i fremtiden.

Mere til historien

Samsung præsentere den nye prototype til Society for Information Display 2017, som finder sted i Los Angeles denne uge.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer