Samsung præsenterer strækbar skærm

Samsung præsenterer en ny flexibel skærmtype, som kan strækkes.

Samsung Stretchable Display (Foto: Yonhab)

Samsung er klar med en ny skærm - nemlig en 9.1 tommer OLED skærm, som kan strækkes. Der er tale om en prototype.

Selvom der formodentlig går lang tid, inden vi ser denne skærmtype på markedet, så giver det et spændende indblik i, hvad vi kan vente os i fremtiden.

Samsung Galaxy S8erne sælger som varmt brød

Fleksible skærme er ikke noget nyt

Fleksible skærme er sådan set ikke noget nyt. Vi har tidligere set LG forsøge sig med LG Flex telefonen, som havde en bøjelig skærm.

Samsung har også været ude med en konceptvideo i 2013, som viste deres visioner for foldbare skærme.

Du kan se videoen herunder:

 - LG Flex 3 rygter

Kan modstå buler

Samsungs nye strækbare skærm, er den mest avancerede form for fleksible skærm. Samsung fortæller til Korea Herald, at hvor andre fleksible OLED skærme kun kan ændres i en side, så kan Samsungs nye skærm bøje, rulles eller foldes i begge sider samt foroven og forneden.

Skærmen kan tåle at blive trykket ind helt op til 12 mm. Her vil den selv rette sig ud. Samsung sammenligner det med, når man trykker på en ballon.

Samsung har ikke noget bud på, hvornår denne skærmtype rammer markedet, da de stadig udvikler på teknologien.

Nye muligheder

Den nye skærmteknologi byder på nye muligheder. Måske kommer vi til at se telefoner, som i højere grad kan tåle at blive tabt, ved skærmen selv retter sig ud? Man kan også forestille sig telefoner, som kan ændre form alt afhængig af, hvad du skal bruge den til. Det er naturligvis bare gætterier, og det bliver spændende at se, hvor vi ender henne.

Telefonfabrikanterne arbejder hele tiden på nye intuitive måder, vi kan betjene vores telefoner på. Vi har i år set flere bud på, hvordan telefonen kan betjenes med mere end blot tastetryk. Moto G5 og G5 plus introducerede en lang række måder at tilgå funktioner ved f.eks. at ryste eller vende telefonen. HTC vil have os til at klemme telefonen på den nye HTC U 11 model.

Vi mangler dog at se, at vi kan manipulere selve skærmen eller telefonens form på en meningsfyldt måde. Jovist, der er tidligere lanceret bøjelige skærme, men det har ikke ramt det brede marked, og har mest af alt virket som et "proof of concept" - eller på dansk: "bevis af koncept" - se hvad vi kan lave.

Her kan Samsungs nye skærm måske ændre markedet, og den måde vi interagere med vores telefoner på i fremtiden.

Mere til historien

Samsung præsentere den nye prototype til Society for Information Display 2017, som finder sted i Los Angeles denne uge.

Samsung Galaxy A-serien får to nye medlemmer - mød A34 og A54

Samsung har netop præsenteret to nye modeller. Vi ser her nærmere på Galaxy A54 og Galaxy A34, som er to nye populære prisvenlige telefoner.

(mere…)
Galaxy A34 og Galaxy A54 - priser og tilgængelighed

Samsung har afsløret to nye modeller Galaxy A-serien. Se priser, hukommelsesvarianter og salgsstart på Galaxy A34 og Galaxy A54 her.

(mere…)
Mobilforhandler afslører alt om kommende Samsung-modeller

En mobilforhandler har afsløret alle detaljer om kommende mellemklasse-telefoner fra Samsung - Galaxy A54 og Galaxy A34. Se specifikationerne.

(mere…)
Samsung Galaxy S23 FE droppes måske

KORT NYT: Er det slut med Samsungs ”Fan Edition”-modeller?

(mere…)
Se mine hverdagsbilleder: Taget med Galaxy S23 Ultra

GALLERI: Se nogle af mine hverdagsbilleder, som jeg har taget med Samsung Galaxy S23 Ultra.

(mere…)
Samsung tager livet af rygte

Det er sjældent, at store firmaer kommenterer på rygter, men denne gang er Samsung ret tydelige.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram