HTC U 11 – alt om den nye topmodel

HTC U 11 har verdens bedste mobilkamera, lækkert design, god lyd og farvel til håbløse tiltag som dobbeltskærm. HTC U 11 kan måske vinde HTC-fans tilbage.

HTC U 11 (Foto: HTC)

HTC U 11 (Foto: HTC)

UPDATE: Læs anmeldelsen af HTC U11 her.

HTC U 11 kan blive et vendepunkt for den kriseramte taiwanske smartphone-producent, der havde sin storhedstid i Danmark med HTC Desire og HTC Legend i 2010. U 11 blev i dag præsenteret for offentligheden. Umiddelbart et rigtigt spændende bud på en ny smartphone.

HTC satser nu på det sikre fremfor ligegyldige ting, og har f.eks. droppet den håbløse ekstra notifikationsskærm, vi så på HTC U Ultra i januar. Nu handler det om mere jordnære ting som kamera, lyd og topmoderne processorkraft.

U 11 har 5,5 tommer skærm (2.560 x 1.440 pixels) i skærmteknologien Super LCD 5. Overfladen beskyttes af Gorilla Glass 5.

Processoren er Qualcomm Snapdragon 835, den hidtil nyeste fra Qualcomm. Denne byder på 64-bit octa-core teknologi og en hastighed på op til 2.45 GHz.

Telefonen har 64 GB intern hukommelse, med udvidelse via MicroSD-kort (til til 2 TB), samt 4 GB RAM. Dermed matcher HTC, hvad vi har set på Samsung Galaxy S8.

WEB-TV: Mine første indtryk af HTC U 11

Verdens bedste mobilkamera

HTC U 11 scorer 90 point i DxOMark kameratesten (Foto: HTC)

HTC U 11 scorer 90 point i DxOMark kameratesten (Foto: HTC)

Som bekendt var det HTC, der producerede Pixel og Pixel XL for Google. Kameraet i disse scorede en rating på 89 point hos kameratest-sitet DxOMark. Andenpladsen har hidtil været delt mellem HTC 10, som vi for et år siden var ret glade for, og Samsung Galaxy S7 Edge samt Sony Xperia X Performance. Disse tre scorede alle 88 point.

Anmeldelse: HTC 10 – en succes med enkelte svipsere

Kameraet i HTC U 11 scorer 90 point i DxOMark testen. Det er den højeste score for et mobilkamera, nogensinde.

Med HTC U 11 er der ikke længere ret meget fokus på alt det der Ultrapixel-halløj, vi har set på tidligere modeller. Du ved kamerateknologien ingen forstod meningen med. Allerede her tegner det godt.

12 megapixels og lyd-zoom ved videooptagelse

HTC U 11 (Foto: HTC)

HTC U 11 (Foto: HTC)

Sensoren har 12 megapixels opløsning (f/1.7). Ultrapixel 3 teknologi benyttes, men som nævnt træder det mere i baggrunden. Der fokuseres på 0,3 sekunder og så er der optisk billedestabilisator.

I Full HD opløsning kan der optages slowmotion-klips med 120 fps (billeder per sekund). 4K videokvalitet er også understøttet.

Når der zoomes ind på motivet under en videooptagelse, zoomes der også ind på lyden fra kilden, så denne kommer i fokus. Dette gøres muligt at specielle mikrofontyper. Det er ikke den første telefon vi ser dette på, men uden tvivl smart. Huawei har anvendt en lignende funktion i en lydoptager, så man ved optagelse af et interview kunne fokusere i mikrofonens retning.

Frontkameraet har en opløsning på 16 megapixels. Her kan Ultrapixel anvendes, hvor lyset er dårligt, og ellers kan man bare benytte standardkamera-teknologi, lyder det fra HTC.

Klem og squeeze telefonen

Når man trykker ind på siderne af telefonen, i den nederste halvdel, åbnes mulighed for specielle hurtigadgange til specifikke funktioner. ”Squeeze the Brilliant U” står der i salgsmaterialet, og det kan lyde som endnu en popsmart feature du aldrig får brugt. Men sådan er det ikke.

Som du kan læse, og se, i artiklen om mine første indtryk af HTC U 11 så giver funktionen god mening. Et kort klem åbner f.eks. kameraet, mens et længere klem tænder / slukker lommelygten. Der er en lang række muligheder for at vælge hvilke ting man selv ønsker funktionen skal aktivere.

I løbet af juli frigives en app kaldet ”Edge Sense Companion”, hvor brugerne selv kan binde squeeze-funktioner sammen med funktioner inde i bestemte apps.

Naturligvis klemmer man ikke fysisk ind på telefonen. Funktionen skabes gennem ultralyd som telefonen udsender, der så kan afkode fingrenes position og hvor hårdt man trykker.

Klem og squeeze funktionen er klart noget man selv skal prøve i en forretning.

Igen power på lyden

HTC U 11 (Foto: HTC)

HTC U 11 (Foto: HTC)

I 2013 hørte vi første gang BoomSound. Det var på HTC One (M7). De to frontvendte højtalere leverede lyd der for en smartphone var helt vanvittig, god. Siden er det gået op og ned med lydkvaliteten, men nu er BoomSound for alvor tilbage. Marketingnavnet er ”HTC BoomSound Hi-Fi edition”.

Der er ikke tale om stereolyd, men to højtalere hvor den øverste spiller de høje/lyse toner. De dybe kommer fra den nederste højtaler. HTC har beskrevet, at noget af telefonens inderside anvendes som rum for forstærkning af bassen.

I salgspakken medfølger et HTC USonic headset der tilsluttes via USB Type-C da telefonen ikke har 3,5 mm jackstik. Via en sonar-lignende teknologi i headsettet kan lydprofilen tilpasses til en bedre lydoplevelse i det specifikke øre. Headsettet har desuden elektronisk støjreduktion.

Foretrækker du dit gamle ledningsheadset med 3,5 mm stik så kan du benytte den medfølgende adapter. Det er et lille kabel med indbygget digital-til-analog konvertering. Adapteren fungerer desuden på flere andre USB Type-C Android-telefoner.

Utrolig flot bagside

HTC U 11

HTC U11 kommer med Edge Sense, som er en helt nye måde at interagere med din telefon på. Nu kan du tage hurtige selfies, sende et billede i Snapchat, åbne dit boardingpas og meget mere, med blot et naturligt let eller hårdt klem.
Køb:  HTC U 11.

Bag- og forside på HTC U 11 er i glas (Gorilla Glass 5) og nu skal jeg ikke gå ind i detaljer om hvordan glasset er forarbejdet, og farverne indlejret, men tro mig det ser helt vildt ud.

Tag f.eks. Sapphire Blue. Indendørs er den meget mørk blå-sort mens den i sollys ses som en virkelig flot dyb blå farve. I Danmark får vi Amazing Silver, der skulle have noget af den samme type effekt, samt Brilliant Black – der mest bare er sort.

HTC U 11 findes også i Solar Red og Ice White. Jeg vil klart anbefale, at du prøver at tjekke farverne ud.

I Danmark (og Norden) er vi meget konservative med farverne når vi køber telefon, hvilket også er grunden til, at det er farverne sølv og sort der satses på, mens andre varianter senere skulle blive tilgængelige via netsalg.

HTC U 11 hovedspecifikationer

  • Skærm 5,5 tommer, Super LCD5 (2.560 x 1.440 pixels)
  • Qualcomm Snapdragon 835 processor
  • 4 GB RAM
  • 64 GB hukommelse (udvidelse via MicroSD)
  • Kamera: 12 megapixels
  • Frontkamera: 16 megapixels
  • IP67 certificeret
  • USB Type C tilslutning (ikke 3,5 mm jackstik)
  • Batteri: 3.000 mAh med Quick Charge 3.0
  • Android 7.1 + HTC Sense

Kan købes inden sommer

HTC U 11 (Foto: HTC)

HTC U 11 (Foto: HTC)

HTC U 11 bliver tilgængelig i Danmark i starten af juni 2017. Den vejledende pris er 5.790 kroner uden abonnement – lidt lavere end de 5.990 kroner HTC U Ultra var sat til tilbage i første kvartal.

Som nævnt er farvemulighederne Sølv og Sort.

I vores artikel om pris og tilgængelighed for HTC U 11 opdaterer vi med yderligere informationer om priser og salgssteder.

Pris og tilgængelighed: Det koster HTC U 11 i Danmark

U 11 leveres med Android 7.1. Telefonen er i øvrigt modstandsdygtig overfor vand og støv via IP67-certificering.

Jeg har haft brugt en formiddag i selskab med HTC U 11 og tro mig. Det er en LANGT mere interessant telefon end HTC U Ultra. I februar skrev jeg: ”En topmodel der ikke kan overbevise mig om dens værd i forhold til prisen. Feltet er kørt fra HTC”.

Noget tyder på, at HTC U 11 er en overvejelse værd, og det ses nu tydeligt, at HTC U Ultra aldrig burde havde været sendt på markedet. Jeg er i hvert fald super spændt på, at få telefonen i hænderne mere end blot en formiddag.

Billeder af HTC U 11

Oplev HTC U Ultra

Mere til historien

HTC U 11 understøtter hurtigopladning via Qualcomm Quick Charge 3.0. Der medfølger en understøttet hurtigoplader i salgspakken.

Arbejder HTC med et comeback? Rygter på HTC U23 Pro

RYGTE: HTC U23 Pro den første nye telefon i lang tid fra HTC. Er de mon på vej tilbage?

(mere…)
HTC er tilbage med Desire 22 Pro

HTC var tidligere en af smartphone-mastodonterne. Nu forbindes de mest med Virtual Reality (VR). I dag sendes HTC Desire 22 pro i forsalg.

(mere…)
Er HTC klar til comeback? Ny smartphone på vej

HTC var engang en af de meget populære Android-producenter. Nu er de på vej med et comeback.

(mere…)
Vil HTC gøre comeback?

For et halvt årti siden var HTC en af de store spillere. Succesen ebbede dog stille ud. En ny rapport peger på at det kan ændre sig.

(mere…)
HTC er nu klar med deres første 5G-telefon

Der har længe været stille om HTC, men nu er de klar med to nye smartphones. Den ene er deres første 5G-telefon. Læs mere om de nye mobiler her.

(mere…)
HTC klar med 5G-telefon – dog ikke i Danmark

I Danmark hører HTC umiddelbart til i fortiden, men nu er de klar med en 5G-telefon på hjemmemarkedet i juli måned.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
23 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram