Huawei er nu den største smartphone-producent i Kina

Apple har tabt knap 27 procent af sin markedsandel i Kina. Huawei fører, men konkurrenterne ventes at få comeback i andet kvartal.

Huawei P10 (Foto: Huawei)

Huawei P10 (Foto: Huawei)

Kinesiske Huawei afviser i årets første kvartal konkurrenterne på hjemmemarkedet, hvor der på hver femte smartphone står Hauwei. Det skriver Zdnet.com.

Producenten Oppo havde ellers taget teten i fjerde kvartal 2016, men Huawei har taget et tigerspring fra en markedsandel på 16,8 procent i fjerde kvartal i 2016 til en markedsandel på 20 procent i første kvartal i år.

Huawei henviser ikke kun Oppo til andenpladsen. Huawei har ædt gevaldigt af Apples markedsandel, så den amerikanske smartphonegigant er gået hele 26,7 procent tilbage fra en markedsandel på 12,7 procent i første kvartal i 2016 til et år senere at have en markedsandel på kun 9,2 procent af det kinesiske marked.

Producenterne Vivo og Xiaomi sidder på henholdsvis 14,1 procent og 9 procent af markedet, mens andre producenter sidder på de resterende 29,6 procent.

P10 trækker læsset

Årsagen til at Huawei er blevet markedsleder tillægges især lanceringen af modellerne P10 og P10 Plus samt modellen V9 fra subbrandet Honor.

IDC spår dog, at konkurrenterne har gode chancer for et comeback i andet kvartal. Her vil Vivo sende modellen Y53 ud på det kinesiske marked, mens Xiaomi lancerer Mi6.

Ifølge analysefirmaet IDC spyttede Huawei i første kvartal i år 20,8 millioner smartsphones ud af fabrikken, mens Oppo er noteret for 18,9 millioner enheder.

TEST: Huawei P10 – sådan er den

Markedsstatistik for Kina

[infogram id=”top_5_smartphone_producenter_i_kina_q1_2017″ prefix=”R43″]

Mere til historien

Huawei P9-serien var den første i Huaweis historie til at runde 12 millioner solgte enheder. Modellen Mate 9 solgte i løbet dens første fire måneder på markedet alene fem millioner enheder.

AI-funktioner får Samsung til tops

Samsung er atter i førertrøjen på det globale smartphone-marked, hvilket særligt skyldes de nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien.

(mere…)
Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Google rundede milepæl med Pixel-telefonerne i 2023

Salget af Google Pixel-telefonerne går godt, men der er fortsat langt op til konkurrenterne.

(mere…)
iPhone sidder tungt på markedet

iPhone 15 hænger lidt i bremsen på listen over de ti bedst sælgende mobiltelefoner i 2023.

(mere…)
Apple har for første gang solgt mere end Samsung

Det globale smartphone-marked gik tilbage i 2023, men Apple har vundet markedsandele fra konkurrenterne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram