Android O klar i ny betaudgave – her er nyhederne

9

Google er klar med en ny betaudgave af Android O. Du kan blive klogere på nogle af nyhederne i den næste Android-version her.

Android O logo (Kilde: Google)
Android O logo (Kilde: Google)

Google demonstrerede en række nyheder i Android O i forbindelse med keynoten til Google I/O 2017. Og oplyste, at en ny betaudgave er frigivet. Det skriver TechCrunch.

De opdelte også nyhederne i to kategorier. Nye forbedringer af brugerfladen, samt forbedringer af sikkerhed og ydeevne.

 – Google klar med Android O – se nogle af nyhederne her

Læs lidt om de nye funktioner herunder.

Picture in Picture

Denne funktion gør det muligt, at man kan minimere videoer, så man kan gøre andre ting imens. Skulle videoen dække for andre ting, så kan den nemt flyttes rundt på skærmen. Dette fungerer blandt andet med YouTube og Netflix.

Det bliver nemmere med Android O at logge ind i applikationer med en ny autofyld-funktion. Det bliver muligt, at gemme logins sikkert, som eksempelvis i applikationen LastPass, der findes til både mobil og computer. Dermed huskes og indsættes brugernavn og kodeord automatisk, hvis du møder logins i diverse applikationer.

Notifications Dots

Det er en ny funktion på hjemmeskærmen. Her vises en lille rund cirkel på et app-ikon, hvis der er aktivitet i applikationen. En notifikation fra en app vises med denne diskrete indikator. Det er også muligt, at holde nede på applikationen for at få vist notifikationen på en ny og intuitiv måde. Funktionen virker med alle apps.

Smart Text Selection

Det bliver også smartere, at kopiere og indsætte tekst i Android O. Google bruger kunstig intelligens til, at se konteksten i den tekst du markerer. Så Google kan se om du kopiere et telefonnummer, en adresse eller andet. Og ud fra dette foreslår den en app, som er den oplagte at bruge den markerede information i.

 – Android og iOS sidder på 99,6 procent af mobilmarkedet

Men Google er også klar med forbedret ydeevne og øget sikkerhed i Android O. Dette gøres blandt andet med nyhederne Google Play Protect. Her gøres sikkerheden mere synlig. Du vil i Play-butikken kunne se, hvor mange af dine apps Google har sikkerhedsscannet.

Google arbejder også på, at opdateringerne skal udsendes hurtigere med Android O.

 – Google vil opdatere Android hurtigere

Hvornår den endelige version af Android O frigives er endnu uvist.

Mere til historien

Google oplyste til Google I/O 2017, at der gennemføres mere end 50 milliarder scanninger af applikationer hver eneste dag.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer