Android O klar i ny betaudgave – her er nyhederne

Google er klar med en ny betaudgave af Android O. Du kan blive klogere på nogle af nyhederne i den næste Android-version her.

Android O logo (Kilde: Google)

Android O logo (Kilde: Google)

Google demonstrerede en række nyheder i Android O i forbindelse med keynoten til Google I/O 2017. Og oplyste, at en ny betaudgave er frigivet. Det skriver TechCrunch.

De opdelte også nyhederne i to kategorier. Nye forbedringer af brugerfladen, samt forbedringer af sikkerhed og ydeevne.

 - Google klar med Android O - se nogle af nyhederne her

Læs lidt om de nye funktioner herunder.

Picture in Picture

Denne funktion gør det muligt, at man kan minimere videoer, så man kan gøre andre ting imens. Skulle videoen dække for andre ting, så kan den nemt flyttes rundt på skærmen. Dette fungerer blandt andet med YouTube og Netflix.

Det bliver nemmere med Android O at logge ind i applikationer med en ny autofyld-funktion. Det bliver muligt, at gemme logins sikkert, som eksempelvis i applikationen LastPass, der findes til både mobil og computer. Dermed huskes og indsættes brugernavn og kodeord automatisk, hvis du møder logins i diverse applikationer.

Notifications Dots

Det er en ny funktion på hjemmeskærmen. Her vises en lille rund cirkel på et app-ikon, hvis der er aktivitet i applikationen. En notifikation fra en app vises med denne diskrete indikator. Det er også muligt, at holde nede på applikationen for at få vist notifikationen på en ny og intuitiv måde. Funktionen virker med alle apps.

Smart Text Selection

Det bliver også smartere, at kopiere og indsætte tekst i Android O. Google bruger kunstig intelligens til, at se konteksten i den tekst du markerer. Så Google kan se om du kopiere et telefonnummer, en adresse eller andet. Og ud fra dette foreslår den en app, som er den oplagte at bruge den markerede information i.

 - Android og iOS sidder på 99,6 procent af mobilmarkedet

Men Google er også klar med forbedret ydeevne og øget sikkerhed i Android O. Dette gøres blandt andet med nyhederne Google Play Protect. Her gøres sikkerheden mere synlig. Du vil i Play-butikken kunne se, hvor mange af dine apps Google har sikkerhedsscannet.

Google arbejder også på, at opdateringerne skal udsendes hurtigere med Android O.

 - Google vil opdatere Android hurtigere

Hvornår den endelige version af Android O frigives er endnu uvist.

Mere til historien

Google oplyste til Google I/O 2017, at der gennemføres mere end 50 milliarder scanninger af applikationer hver eneste dag.

Så godt sælger iPhone i Kina

Det går godt for Apple på det kinesiske marked, hvor særligt iPhone 13-serien klarede sig flot i 2022.

(mere…)
Samsung måske på vej med Galaxy S23 FE

Samsung droppede sidste år modellen, Galaxy S22 FE, men måske Fan Edition-modellen returnerer med Galaxy S23.

(mere…)
Toneangivende Android-telefoner fra Kina er proppet med spyware

UNDERSØGELSE: Kinesiske top-mobiler med Android er et mareridt ud i privatliv, konkluderer undersøgelse. Angiveligt er Europa ikke ramt.

(mere…)
Android 14 vil blokere ældre apps 

Google skærper sikkerheden omkring Android-apps. 

(mere…)
Så få enheder har Android 13

Android 13 blev frigivet i august, men det er fortsat ganske få, som har den seneste Android-version installeret.

(mere…)
Samsung Galaxy S23 – Unpacked event lækket

Samsung holder angiveligt Unpacked event for den kommende Galaxy S23-serie tidligere end ventet. Se datoen for Unpacked 2023 her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram