Android og iOS sidder på 99,6 procent af mobilmarkedet

9

Android og iOS er dominerende på mobilmarkedet – og ejer stort set det hele. Det viser nye tal fra Gartner.

Tal fra analysefirmaet Gartner (Kilde: Gartner)
Tal fra analysefirmaet Gartner (Kilde: Gartner)

Der er som sådan ikke den store nyhed i, at Apples iOS og Googles Android dominerer mobilmarkedet når det kommer til markedsandele. Men nye tal viser, at de to styresystemer næsten sidder på hele markedet.

Nye tal fra analysefirmaet Gartner, at Android i sidste kvartal af 2016 havde en markedsandel på 81,7 procent, mens iOS i samme periode havde 17,9 procent af markedet. Det er samlet 99,6 procent af markedet.

 – Android i tal – Marshmallow haler ind på Lollipop

I samme kvartal året forinden – altså fjerde kvartal 2015 – havde Android og iOS tilsammen 98,4 procent af markedet. Det er altså dermed en øgning på 1,2 procent.

Tal fra analysefirmaet Gartner (Kilde: Gartner)
Tal fra analysefirmaet Gartner (Kilde: Gartner)

Det er særligt på bekostning af Windows, som er gået fra en markedsandel på 1,1 til 0,3. BlackBerry er nu blevet så usynlig, at de ikke er opgivet til mere end 0,0 procent af markedet. Øvrige styresystemer er noteret for 0,1 procent.

 – Apple har frigivet ny softwareopdatering – iOS 10.2.1

Tal fra analysefirmaet Gartner (Kilde: Gartner)
Tal fra analysefirmaet Gartner (Kilde: Gartner)

Apple vs. Samsung

Kampen om at blive verdens største mobilproducent er også blevet tilspidset og var i fjerde kvartal 2016 altså tættere end længe. Apple har tidligere været foran Samsung målt på salgstal for et kvartal.

Det er pt. Apple og Samsung, der kæmper om tronen. Samsung har haft den de senere år i sikker stil. Men Apple kom altså over Samsung i fjerde kvartal 2016. Om det havde set anderledes ud, hvis Samsung havde fået sendt Galaxy Note 7 på markedet er uvist.

 – Apple vender faldende iPhone-salg til rekord-fremgang

Ifølge Gartner kan Apple se sig noteret for 77.038.000 solgte iPhones, mens Samsung blev noteret for 76.782.000 solgte enheder. Det gav markedsandele på henholdsvis 17,9 og 17,8 procent. I fjerde kvartal 2015 havde Samsung 20,7 procent markedsandel, mens Apple ”kun” havde 17,7 procent.

 – Trods massiv fremgang er overskuddet hos Huawei mindre

Det er særligt kinesiske producenter, som Huawei og Oppo, der har vundet markedsandele. Samt BBK Communikation Equipment.

Mere til historien

Markedstallene i Danmark har længe været med fordel til Apple, selvom det altså på verdensplan er Android, som er den mest udbredte mobilplatform. Du kan se markedstal for det danske marked, som dog er tilbage fra december 2015 her.

Læs også:
Over 20.000 danskere har nu en iPhone 7

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer